שתף קטע נבחר

ט"ו בשבט מגיע: עצים ינטעו למען הדבורים

קק"ל ומועצת הדבש קוראים לטעת עצים ושיחים צוּפַניים על מנת למנוע את תופעת היעלמות הדבורים

לקראת ט"ו בשבט, יוצאים מועצת הדבש וקק"ל בקריאה לציבור בישראל לטעת עצים ושיחים צוּפַניים - שיש בהם צוף, להצלת דבורת הדבש הנמצאת בסכנת הכחדה. מדובר בפרויקט לנטיעת אלפי עצים ושיחים צוּפַניים, על מנת לספק מקור צוף לדבורים ההולכות ונעלמות. תופעת היעלמות הדבורים יוצרת חשש לעתיד ייצור מזון מן הצומח, מפני שדבורת הדבש הינה המאביקה העיקרית בטבע.

 

כוורת בגליל עליון  (צילום: כוורת
כוורת בגליל עליון (צילום: כוורת "הכל דבש")

 

מדי שנה נוטעת קק"ל, עבור הדבוראים, כ-100 אלף שתילים של עצים ושיחים צוּפַניים. בנוסף מארגנות מועצת הדבש וקק"ל נטיעות גדולות במטרה להרחיב את הנטיעות של העצים הצוּפַניים בפרויקטים לאומיים כתרומה לענף.

 

מנכ"ל מועצת הדבש, זאב מידן, אמר כי הוא ואנשיו פועלים באופן רצוף באיתור שטחים נוספים מתאימים לנטיעה בישראל, מפני שבכל העולם קיים חשש גדול לעתיד ענף הדבורים, עקב תופעת היעלמותן המתרחבת בשנים האחרונות. "דבורת הדבש הינה המאביקה המרכזית בטבע, שאחראית להאבקת 80% מהיקף הגידולים החקלאיים בעולם. קיימת חשיבות מרכזית להתגייסות כוללת של כלל הגופים בישראל לטובת נטיעות צוּפַניוֹת. אני מברך את קק"ל על התגייסותה ארוכת השנים למען ענף הדבש והדבורים. אני קורא לכל אזרחי ישראל, לטעת בט"ו בשבט 2020 רק עצים ושיחים צוּפַניים למען דבורת הדבש".

 

דבורה שותה צוף (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
דבורה שותה צוף(צילום: shutterstock)

 

לקראת ט"ו בשבט יתקיימו מספר פרויקטים ובהם פרויקט שיקום אדמות עוטף עזה שנשרפו בשנה שעברה, וכילו שטחי חקלאות רבים ואלפי כוורות. במושבים נתיב העשרה, ניר גלים וקלחים יינטעו כ- 1,200 עצים ממינים שונים - אקליפטוס, כליל חורש ושיזף, על פני שטח כולל של כ-20 דונם.

 

"ט"ו בשבט הוא ההזדמנות שלנו, תושבי הארץ, להחזיר לאדמה ולהגדיל את מספר העצים בישראל", אמר יו"ר קק"ל, דני עטר. "פרויקט העצים הצוּפַניים מצטרף לשורה של פרויקטים שאנו בקק"ל עושים למען היערות, החי והצומח, גם בחג וגם במהלך השנה. אני מזמין את הציבור הרחב ליהנות במגוון ההפעלות והפעילויות שאנו מארגנים ברחבי הארץ ולקחת חלק בנטיעות שיתרמו לכולנו וגם לדבורים".

 

בישראל פועלים כ- 250 דבוראים המטפלים ב-120 אלף כוורות. כשני שליש מתוכן מוצבות באזורי גידול חקלאיים ומשמשות להאבקה. על פי הנתונים, דבורת הדבש תורמת לתל"ג הישראלי, באמצעות האבקת הגידולים, כ-3 מיליארד שקלים בשנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים