yed300250
הכי מטוקבקות
    ניר כץ ז"ל
    חדשות • 11.02.2020
    ארבעה מיליון שקל פיצוי למשפחות של קורבנות הברנוער
    זה קרה באוגוסט 2009: אלמוני חמוש נכנס למועדון הנוער הגאה בתל־אביב ופתח במסע ירי שזיעזע את המדינה • לפני כארבע שנים הגישו בני משפחות ההרוגים והפצועים תביעה נגד הגופים שהתרשלו לטענתם בהגנה על ילדיהם • אתמול נקבע בהסדר פשרה: פיצוי בסך כ־4 מיליון שקל יחולק בין משפחות שני הנרצחים ושלושה מהפצועים
    ליטל דוברוביצקי

    "הפיצוי לא יחזיר לחיים את ההרוגים אשר נרצחו על לא עוול בכפם, אולם הנחמה היא שיש בו כדי לסייע בשיקום המשפחות והפצועים". במילים הכואבות הללו סיכמה אתמול עו"ד ענת גינזבורג הסדר פשרה שבמסגרתו יפוצו קורבנות הרצח במועדון הברנוער בתל־אביב.

     

    גינזבורג ייצגה משפחות של הנפגעים שהגישו לפני כארבע שנים תביעת פיצויים נגד הגופים שהתרשלו, לטענתם, בהגנה על ילדיהם: מדינת ישראל, אגודת הלהט"ב ועיריית תל־אביב.

     

    האירוע המחריד התרחש באוגוסט 2009: אלמוני חמוש נכנס למועדון הברנוער של הקהילה הגאה בתל־אביב ופתח באש. היריות היו קטלניות. ניר כץ (26), ששימש מדריך במקום, נרצח וכך גם ליז טרובישי (16), שביקרה במועדון באותה שעה. כמה נערים נוספים נפצעו, חלקם לא השתקמו עד היום מבחינה גופנית ונפשית. הצלקות הנוראות נותרו על הגוף, או חרוטות בזיכרון.

     

    הרוצח נמלט. במהלך החקירה הוגש כתב אישום נגד חגי פליסיאן, שהסתמך בעיקר על עדות עד מדינה בפרשה. בסופו של דבר, בעקבות סדקים שהתגלו בעדותו, בוטל ב־2014 כתב האישום נגד פליסיאן והוא שוחרר לביתו. הרוצח המתועב מתהלך חופשי עד היום.

     

    ליז טרובישי ז"ל
    ליז טרובישי ז"ל

     

     

    בתביעה, שאותה הגישו המשפחות באמצעות עו"ד גינזבורג, נטען בין היתר: "הנתבעים נקטו ברשלנות ולא פעלו כנדרש או נקטו באמצעים לא מספיקים למניעת אירוע טרגי זה". בין השאר נטען כי במקום לא היה מאבטח ולא ננקטו אמצעי אבטחה כלשהם. הנתבעים הכחישו את הטענות כי התרשלו.

     

    על הפיצויים הוחלט במסגרת הסכם פשרה ולפיו סכום של 2.5 מיליון שקל ישולם על ידי אגודת הלהט"ב באמצעות חברת הביטוח הפניקס; סכום של 750 אלף שקל ישולם על ידי חברת הביטוח שביטחה את עיריית תל־אביב, וסך של 680 אלף שקל ישולם לתובעים על ידי מדינת ישראל. הפיצוי יועבר למשפחותיהם של טרובישי וכץ, וכן לשלושה מפצועי האירוע.

     

    התיק התנהל בפני השופט אליהו בכר מבית המשפט המחוזי בתל־אביב. הסכם הפשרה הושג באמצעות השופטת בדימוס אסתר דודקביץ’, ששימשה כמגשרת. נקבע כי ההסכם מביא לסילוק התביעות מבלי שהנתבעות מודות בכל הטענות שנטענו בתביעה. "יובהר כי התשלומים שייעשו בהסכם זה נעשים כמחווה של רצון טוב ומשיקולים הומניטריים בלבד, ואין לראות בהסכמה לביצוע התשלומים משום הודאה בכל טענה מהטענות המועלות בכתבי התביעה", נכתב בבקשות לאישור ההסכמים. עו"ד גינזבורג סיכמה: "מדובר בהישג תקדימי והיסטורי".

     

    עו"ד גינזבורג | צילום: אמיר יהל
    עו"ד גינזבורג | צילום: אמיר יהל

     

    yed660100