שתף קטע נבחר

43 מבני קהילת הפלאשמורה נחתו בישראל: "זרקו לנו עצם"

בהמשך לתוכנית הממשלה, שהתקבלה רגע לפני הבחירות בניגוד לעמדת היועמ"ש, הוטסו לישראל בליווי משלחת הליכוד עשרות מקרב הממתינים באתיופיה. "מאושרת לחבק את הנכדים שלי", אמרה קרובת עולים. יוצאי העדה מחו: "זה מעט מדי"

 

 

43 מבני קהילת הפלאשמורה נחתו הבוקר (יום ג') בישראל בטיסה מאדיס אבבה שבאתיופיה. העולים, מתשע משפחות שונות שהמתינו שנים במחנה בגונדר לעלייה לישראל, ישוכנו במרכזי קליטה, בין היתר בקיבוץ בית אלפא שבעמק יזרעאל.

 

את טיסתם ארצה ליוותה משלחת של חברי ליכוד, שכללה את שר העלייה והקליטה יואב גלנט, שר התקשורת דוד אמסלם, חבר הכנסת לשעבר גדי יברקן שערק מכחול-לבן וחבר הכנסת לשעבר אברהם נגוסה.

נחיתת קבוצת עולי הפלאשמורה הראשונה בנתב
בני הפלאשמורה שהגיעו לארץ מאתיופיה(צילום: מוטי קמחי )

נחיתת קבוצת עולי הפלאשמורה הראשונה בנתב
(צילום: מוטי קמחי )

נחיתת קבוצת עולי הפלאשמורה הראשונה בנתב
(צילום: מוטי קמחי )

העולים התאחדו עם בני המשפחות בנמל התעופה בן גוריון. "שמונה שנים לא ראיתי את שני האחים שלי", אמרה אדיסה קנדי (25) מבאר שבע. "הם המתינו בגונדר 20 שנה. אני שמחה שהם הגיעו לישראל, טיפה בכיתי".

 

"עליתי לישראל בלי שני ילדיי", סיפרה זאודה בוגלה (60) שחמישה מבני משפחתה הגיעו הבוקר. "אני מאוד מאושרת סוף סוף לפגוש אותם ואת שלושת נכדיי. אני יודעת שיש עוד אנשים שממתינים ליקיריהם כמוני ורוצה לאחל לכולם שיזכו לראות אותם בקרוב בארץ שלנו".

 

בוגלה, שהגיעה לארץ בשנה האחרונה ומתגוררת במרכז הקליטה בבית אלפא, הוסיפה: "זה הרגע המאושר שלי, לחבק את הנכדים שלי".

 

נחיתת קבוצת עולי הפלאשמורה הראשונה בנתב
(צילום: מוטי קמחי )


נחיתת קבוצת עולי הפלאשמורה הראשונה בנתב
(צילום: מוטי קמחי )

נחיתת קבוצת עולי הפלאשמורה הראשונה בנתב
(צילום: מוטי קמחי )

כבר ב-2015 התקבלה החלטה להעלות את כל בני הקהילה, אך מאז הועלו רק כ-2,000. ראש הממשלה בנימין נתניהו הבטיח בשבועות האחרונים להעלות לארץ את כל 7,500 בני קהילת הממתינים בתוכנית שתאושר במאה הימים הראשונים של הממשלה הבאה, אם יעמוד בראשה.

 

הממשלה הנוכחית אישרה לפני כשבועיים העלאה של 398 מהם, במטרה שיגיעו לפני הבחירות, בניגוד לעמדת היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט. היועמ"ש טען שאין כל דחיפות להביאם לארץ בעיתוי הזה וכי מדובר בהחלטה ממניעים פוליטיים מובהקים. עם זאת, רשות האוכלוסין וההגירה הצליחה לאתר בזמן קצר רק 43 שעונים על הקריטריונים החדשים שאושרו בממשלה, אך לא עמדו בקריטריונים הקודמים - כולם מהמחנה בגונדר. כדי לזרז את העלאתם, משרד הבריאות גיבש נוהל חיסונים מקוצר, שבמסגרתו העולים קיבלו חלק מהחיסונים הנדרשים טרם עלייתם לישראל, והיתר יושלמו בהמשך.

 

"עוד אכזבה ושברון לב לכל המשפחה" 

בקהילת יוצאי אתיופיה בארץ ובקרב הממתינים במחנות באתיופיה רבים מאוכזבים מכך שגלנט בישר לעולים כי עד סוף השנה יועלו 398 מהממתינים, ולא התייחס להבטחתו של נתניהו להעלות את כולם עד לסוף השנה. איאו אבוהי מהקהילה באדיס אבבה אמר כי "43 איש הגיעו לישראל, אבל אף אחד לא מאדיס אבבה וזה מעט מדי".

 

קיברטו עזרא, שעלה עם הוריו, אך כמה מאחיו נותרו באתיופיה, אמר כי "כבר חמש שנים שמשפחות מסורבי העלייה חיות באפלה. את כל הכסף שיש לנו אנו נאלצים לשלוח אל משפחותינו באתיופיה וכל הודעה לתקשורת והחלטת ממשלה ממלאת את הלב בתקווה להתאחד עם המשפחה שהופכת מהר מאוד לעוד אכזבה ושברון לב לכל המשפחה. נתניהו חייב לשים סוף לנושא ולבצע את ההחלטה שקיבל באופן מלא".

 

"אמנם כל יהודי מאתיופיה שעולה לארץ הוא ברכה - אבל עלייה של 43 יהודים בלבד זאת כמות עלובה ומזערית שבאה רק לזרוק לנו עצם", הוסיף יו"ר מטה המאבק להעלאת יהודי אתיופיה, אורי פרדניק. "חלפו כבר כמעט חמש שנים מאז החלטת הממשלה להעלאת כלל הממתינים והחידלון של הממשלה בעניין הזה מבייש את הממשלה ואת המדינה. נמשיך להיאבק עד שכל שארית יהודי אתיופיה יהיו בישראל".

 

השר גלנט אמר עם נחיתת המשלחת והעולים: "אנחנו חוזרים עכשיו מאדיס אבבה, יחד איתנו 43 עולים מהקבוצה הראשונה של בני הפלאשמורה שעולים בשנת 2020 וזה יימשך. בקרוב תהיה קבוצה נוספת של 80, וכך נביא את כל ה-400 ובעזרת השם את כל היתר".

 

קסאו שפראו, ממובילי המאבק למען העלייה, אמר כי "בתקופה האחרונה כמה מפלגות הצהירו שהן מתחייבות להעלות את כל היהודים שממתינים בגונדר ואדיס אבבה עד סוף שנת 2020. אם זה אמיתי ולא רק הבטחות לפני הבחירות, אין שום סיבה שהן לא יכניסו את הנושא להסכם הקואליציוני".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
43 מבני הפלאשמורה נחתו בישראל
צילום: מוטי קמחי
מומלצים