שתף קטע נבחר

יותם הלפרין פותח הכל: "אם לא נגיע לפיינל-פור כולנו נרגיש סוג של כישלון"

המנהל המקצועי וקפטן העבר של הפועל ירושלים יודע שיש לו הרבה אחריות על הכתפיים. על העבודה לצד קטש: "יש לנו הרבה חילוקי דעות. לפעמים אנחנו עושים ישיבה ומתווכחים במשך שעה וחצי"

 

הפועל ירושלים נמצאת בדרך הנכונה. אחרי הזכייה בגביע המדינה בפעם השנייה ברציפות האדומים כבר לוטשים עיניים לעבר התואר הבא. בראיון מיוחד ל"ידיעות אחרונות" מדבר יותם הלפרין, היום המנהל המקצועי ובעבר קפטן הקבוצה, על המטרות של ירושלים העונה ובכלל, על מעמד השחקן הישראלי, ועל העבודה לצד עודד קטש.

 

כשההנהלה החדשה של הפועל ירושלים החליטה על כניסה לליגת האלופות, הנהלת המפעל הבטיחה לה שהיא תארח את הפיינל-פור במידה שתגיע אליו. בעונה שעברה הודחה הקבוצה ברבע הגמר, אבל הפעם היא לא מתכוונת לוותר אחרי שהשיגה יתרון ביתיות בשמינית הגמר מול פרישטרי. הסדרה של הטוב מ-3 תתחיל ביום רביעי הבא.

 

הלפרין (צילום: אורן אהרוני)
הלפרין. "עוד יהיו פשלות"(צילום: אורן אהרוני)

 

הלפרין: "אנחנו עדיין לא במקום שאני יכול להגיד שהמטרה היא לזכות במפעל. המועדון עובר תהליך בשנים האחרונות, אנחנו מתקנים טעויות ולומדים, ואני מאמין שעם הדרך הזו נגיע לאן שנרצה. עוד נפסיד תארים ויהיו פשלות. זה קורה וצריך ללמוד מזה, אבל גם נזכה בתארים".

 

אם לא תצליחו להגיע לפיינל-פור זה יהיה כישלון?

"ללא ספק כן. אנחנו יודעים שיש לנו בסיס טוב, אותו מאמן, יתרון ביתיות, כך שהמטרה היא להגיע לפיינל-פור. אם לא נגיע לשם כולנו נרגיש סוג של כישלון".

 

אמנם זכיתם בגביע, אבל מלבד ג'ייקובן בראון וג'יימס פלדין לכל שאר השחקנים רעדו הרגליים.

"אני לא חושב שהשחקנים לא הגיעו מוכנים מבחינה מנטלית. אחרי המשחק ראינו איפה טעינו וזה קורה לקבוצות במעמדים כאלה. יש פה עניין של התרגשות ולחץ. ברמה המקצועית אנחנו רואים איפה עשינו דברים לא נכון ומתקנים".

 

כמי שסבל בעונה האחרונה בקריירה ממיעוט דקות, הייתה ציפייה שתתקן את המעמד של הישראלים במועדון.

"גם לי, לאורך 17 שנות קריירה, היו פעמים שלא שיחקתי, לא קיבלתי דקות, המאמן לא אהב אותי, קרו לי הרבה סיטואציות. היום השחקן הישראלי מקבל את הבמה שלו בהפועל ירושלים, כנראה שכלפי חוץ זה נראה לא מספיק".

 

שחקני ירושלים מניפים (צילום: אורן אהרוני)
שחקני הפועל ירושלים מניפים גביע. פחות מפיינל-פור יהיה כישלון(צילום: אורן אהרוני)

 

דקות או שאיפות

אבל בפועל השחקנים הישראלים בקבוצה לא מקבלים את הדקות שהם צריכים לקבל.

"מה זה צריכים? לפני שנתיים בר טימור שיחק יותר מ-30 דקות, והשנה המצב שונה, הקבוצה יותר עמוקה".

 

נראה שאתם אומרים לשחקן "אנחנו לא מאמינים בך, אתה לא מספיק טוב".

"אם היינו חושבים שבר לא מספיק טוב, לא היינו משאירים אותו בקיץ. אין לנו תקציב וזמן לבזבז על מישהו שנראה כמו פוסטר יפה למועדון. אני מבין שהישראלים חווים הרבה עליות וירידות וישבתי עם כל אחד מהם בקיץ. יש בחירות בחיים, אתה יכול לבחור לשחק בקבוצה שהיא יותר עמוקה ועם שאיפות, ומראש אתה יודע שהמלחמה על הדקות תהיה יותר קשה. מי שיהיה טוב מספיק יהיה על המגרש, בלי קשר לאיזה תעודת זהות הוא מחזיק".

 

אשאל אחרת: המעמד של השחקן הישראלי בירושלים לא הידרדר?

"לא. בשנים האחרונות רואים שחקנים ישראלים מתבססים בהפועל ירושלים, אולי לעידן זלמנסון או נמרוד לוי אין את המעמד של להיות שחקן חמישייה באירופה, אבל הם כן משמעותיים. בר, למשל, עובר עונה שגם אני עברתי. בגילו בחרתי לשבת שנתיים על הספסל במכבי כי רציתי לחוות. בר בחר בדרך הזאת, עם הרבה אומץ והקרבה".

 

נראה ששכחת מה שעברת בעונה האחרונה שלך, בזמן שאתה מתמתח מאחורי הספסל ומחכה להזדמנות בחצי גמר הפיינל-פור, ולא שותפת במה שהיה המשחק האחרון בקריירה שלך.

"לי זה עשה רע מאוד, אבל זה עניין של אופי. יש שחקנים שבוחרים להתמודד עם הסיטואציות האלה. לפני שנתיים בר קיבל את הדקות ואני ישבתי על הספסל. בחרתי לעזוב? לא. היה לי קשה אבל התמודדתי".

 

יותם הלפרין (צילום: אלעד גרשגורן)
יותם הלפרין. קריירה עם הרבה עליות ומורדות(צילום: אלעד גרשגורן)

 

על מה אתה הכי מתחרט בקריירה?

"לאורך השנים היו לי הרבה עליות ומורדות. דווקא ברגעים הקשים לא תמיד ידעתי להרים את עצמי בצורה נכונה. כשלא שיחקתי ובשריקות הבוז שקיבלתי במכבי ת"א, במקום להיעלב הייתי צריך להילחם בסיטואציה".

 

ריבוי הזרים, זה משהו שאתה מתחבר אליו?

"ברור שאני מעדיף שיהיו 12 ישראלים ונזכה בכל התארים, אבל זה לא אפשרי, אין לנו מספיק שוק בארץ כדי להרכיב קבוצה. התמודדתי בקריירה עם הזרים, ואם לא הייתי מספיק טוב לא הייתי משחק. באותו משחק שדיברנו עליו קודם עודד בחר שלא לשתף אותי כי הוא חשב שבאותו רגע נתון לא יכולתי לעזור לקבוצה. זה היה קשה, באסה, דיכאון, רציתי להרוג אותו, ואז רציתי לחבק אותו כי הבנתי שהסיטואציה לא פשוטה".

 

מכבי ת"א מטפחת בשנים האחרונות את יובל זוסמן ודני אבדיה. הפועל ירושלים לא עושה את זה.

"הלוואי שיכולתי לקחת שחקן צעיר ולגדל אותו. אנחנו באמת מחכים שמישהו יהיה מספיק טוב כדי להביא אותו להפועל ירושלים. היום זה גם יותר קשה, כי כל שחקן בן 19 רוצה לשחק 25 דקות".

 

במה אתה יותר טוב - שחקן או מנהל מקצועי?

"שחקן, בתקווה שבעוד כמה שנים מנהל מקצועי".

 

עבודה עברית או זרה

איך העבודה לצד עודד?

"הוא מקשיב, פתוח, דחף אותי להיכנס לתפקיד הזה. לקטש ולי יש הרבה חילוקי דעות וזה חשוב. לפעמים אנחנו עושים ישיבה ומתווכחים במשך שעה וחצי, אבל אחרי זה אנחנו מרגישים טוב שקיימנו את הדיון הזה, ככה מכירים גם אחד את השני טוב יותר. אני לעולם לא אתערב לו בזמן משחק או אימון, ורק אחרי שיסתיים אנחנו נדבר על כל הדברים האלה".

 

קטש על הקווים (צילום: ראובן שוורץ)
יש חילוקי דעות. עודד קטש(צילום: ראובן שוורץ)

 

מה אתה חושב על אופנת המאמנים הזרים?

"יש מאמנים ישראלים טובים, אבל אני חושב שאין מספיק. השוק הוא אותו שוק כבר המון שנים,

מדברים המון על לגדל שחקנים ישראלים, מה עם לגדל מאמנים?"

 

הליגה נחלשה?

"כן, היא פחות טובה מבשנים קודמות. יש הרבה תנועת זרים, וקבוצות עברו מהפכות תוך כדי העונה".

 

מכבי ת"א של העונה מרתיעה אתכם?

"אני שמח שיש אותה בליגה. זה נותן המון תחרותיות ורצון להשתפר. אני רואה מה קורה ביוון כשיש את פנאתינייקוס ואת כל השאר, אין בזה באמת עניין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
יותם הלפרין
צילום: אורן אהרוני
מומלצים