שתף קטע נבחר

הקאמבק, הפיסגה ונישול המלכה: הקריירה של שראפובה

כבר בגיל 17 ווימבלדון היה שלה, וזו הייתה רק ההתחלה של מסע אדיר שהסתיים היום, עם ההכרזה על פרישה מטניס. חמישה רגעי שיא מהשנים היפות, ונקודה שחורה אחת שהטילה צל גדול על קריירה מפוארת

הקריירה המרשימה של מריה שראפובה, שידעה לא מעט עליות וירידות הגיעה אתמול (רביעי) לסיומה עם ההחלטה לפרוש. במהלך השנים שיחקה אלפי משחקים והשיגה עשרות תארים, וזה הזמן להיזכר בחמישה מן הגדולים ביותר בשנים בהן הייתה בשיאה, וגם ברגע אחד בו היא פחות גאה.

 

2006 - זכייה באליפות ארצות הברית

איזה טורניר זה היה מבחינת שראפובה, שהסתיים בזכייה שנייה בקריירה בטורניר גראנד סלאם. בחצי הגמר ניצחה את אמלי מורסמו, שדורגה ראשונה בעולם באותה תקופה וממש לא התכוונה לעצור שם. 4:6, 4:6 בגמר על המדורגת שנייה, ז'וסטין הנין הבלגית, נתן לה את התואר והראה לעולם בתוספת סימן קריאה: שראפובה כאן כדי להישאר.


שראפובה חוגגת (צילום: AP)
שראפובה אחרי הזכייה בארה"ב(צילום: AP)

 

2005 - ניצחון ראשון על המדורגת הבכירה בעולם

כשהיא מדורגת רביעית בעולם, הגיעה שראפובה לטורניר טוקיו ולאחר שלושה ניצחונות קלילים המתינה לה המדורגת ראשונה בעולם, לינדזי דבנפורט האמריקנית. הרוסייה לא התרגשה מהמעמד, ובתום משחק צמוד של שלוש מערכות ניצחה 1:6, 6:3, 6:7(5).

 

2005 - עלייה למקום הראשון בדירוג העולמי

מבחינת היכולת שהציגה והשלב אליו הגיעה, טורניר קליפורניה באותה שנה לא היה הכי מבריק של שראפובה. היא נעצרה ברבע הגמר, אבל זה קרה אחרי שכבר כבשה את הפסגה: הניצחון בשמינית הגמר על חברתה לנבחרת, אנה צ'קבטדזה, והנקודות שצברה בעקבותיו, הספיקו לה כדי לחלוף על פני דבנפורט ולהפוך בכך לרוסייה הראשונה אי פעם שמדורגת במקום הראשון בעולם.

 

שראפובה חוגגת  (צילום: AP)
הרוסייה הראשונה אי פעם בפסגת הדירוג(צילום: AP)

 

2004 - הזכייה בווימבלדון

בגיל 17 בלבד, הטניסאית הצעירה הגיעה לטורניר הגראנד סלאם היוקרתי ביותר, על הדשא בווימבלדון, והיממה את העולם עם ניצחון אחרי ניצחון עד להנפת הביע. בגמר היא גברה על אלופת השנתיים הקודמות, סרינה וויליאמס, 1:6, 4:6. הניצחון הפך אותה לאלופת הטורניר השנייה הכי צעירה בעידן המודרני אחרי מרטינה הינגיס השווייצרית שזכתה בטורניר שבע שנים קודם לכן כשהייתה בת 16.

 

2004 - קאמבק מהסרטים

זו הייתה כנראה השנה המוצלחת ביותר בקריירה של שראפובה. בין השאר, היא הגיעה לטורניר גמר הסבב שנערך בלוס אנג'לס ובקרב על התואר פגשה את סרינה וויליאמס. אחרי מערכה לכל צד, סרינה כבר היתה עם יד אחת על הגביע לקראת הנפה כשהובילה 0:4 במערכה השלישית. אבל אז, משום מקום, שראפובה אספה את עצמה, ביצעה מהפך אדיר, ניצחה בסופו של דבר 6:4, 2:6, 4:6 וזכתה בתואר. בדיעבד התברר שזה היה גם הניצחון האחרון שלה על האמריקנית, שאחריו הגיעו 18 הפסדים רצופים.

 

שראפובה וסרינה  (צילום: AP)
עם סרינה. אחר כך הגיעו 18 הפסדים רצופים מולה(צילום: AP)

 

2016 - נקודה שחורה ומשפרת ביצועים

אז איך הפכה טניסאית שזכתה בכל ארבעת הגראנד סלאמים (רק חמש מלבדה הגיעו להישג הזה) לשחקנית שמשחקת בטורנירים הגדולים רק בזכות השם, ולא כי יש לה מה למכור מבחינת טניס? התשובה: מלדוניום.

 

זהו שמו של החומר שהתגלה בדמה בבדיקה שעברה באליפות אוסטרליה לפני ארבע שנים. מדובר בחומר משפר ביצועים שאסור לשימוש על פי התקנון. היא שילמה על כך ביוקר כשהושעתה לשנתיים. לאחר ערעור שהגישה והתנצלות פומבית, העונש קוצר ל-15 חודשים, אבל הכתם נשאר על הקיר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים