שתף קטע נבחר

זיהום גרם לפריחת אצות במפרץ אילת

ברשות הטבע והגנים אמרו כי פריחת האצות, שמקורה בחומרים שהוזרמו לתעלת קינט, פוגעת במרבדי עשב הים שבחוף הצפוני, בית גידול חשוב שתומך בתפקודן של שוניות האלמוגים

חוף בים האדום - שינה צבע לירוק: פריחת אצות משמעותית נצפתה בימים האחרונים בחוף הצפוני של אילת, ממזרח ללגונת השלום.

 

 

 

אנשי רשות הטבע והגנים מסבירים כי נראה שהסיבה לאותה פריחה היא זיהום מקומי של אזור זה בנוטריינטים מתעלת הקינט, והתחזקות הקרינה במהלך השבוע האחרון. פריחת אצות כזו מסכנת ופוגעת במרבדי עשב הים שבחוף הצפוני, בית גידול חשוב שתומך בתפקודן של שוניות האלמוגים באילת.

 

תעלת הקינט הוקמה במקור כתעלת ניקוז לשיטפונות, וכיום היא משמשת כתעלת הזרמה למים עשירים במינרלים או מי פלט של גידול דגים ואצות ממפעלים לגידול דגים ואצות, ממכון התפלת המים של אילת, וממפעל מלח הארץ שמפיק מלח מאידוי מי ים. ברשות הטבע והגנים מסרו כי לא התגלו חריגות בהזרמת מי הפלט מהמפעלים.

 

חשש מפגיעה באלמוגים במפרץ אילת (צילום: ד
חשש מפגיעה באלמוגים במפרץ אילת(צילום: ד"ר אסף זבולוני, רשות הטבע והגנים)

חלק מהחוף באילת נצבע ירוק (צילום: עומרי עומסי, רשות הטבע והגנים)
חלק מהחוף באילת נצבע ירוק(צילום: עומרי עומסי, רשות הטבע והגנים)

 

בשנים קודמות, בעקבות הידרדרות במצבה הסביבתי של התעלה, המשרד להגנת הסביבה הוציא שורה של דרישות לשיפור איכות מי הפלט, שכלל בין היתר פעילות ניקיון תקופתית. בשבועות האחרונים התעלה הייתה מלאה באצות, וחלקן זרמו החוצה.

 

האצות במפרץ אילת (צילום: ד
האצות במפרץ אילת(צילום: ד"ר אסף זבולוני)

האצות במפרץ אילת (צילום: ד
הים הפך ירוק(צילום: ד"ר אסף זבולוני)

האצות במפרץ אילת (צילום: ד
תעלת קינט(צילום: ד"ר אסף זבולוני)

הזיהום פגע בבעלי החיים הימיים (צילום: ד
הזיהום פגע בבעלי החיים הימיים(צילום: ד"ר אסף זבולוני)

 

ד"ר אסף זבולוני, אקולוג רשות הטבע והגנים באילת, הסביר כי האצות משתלטות על עשב הים בחוף הצפוני במפרץ אילת: "עשב הים הוא בית גידול למגוון של בעלי חיים והוא חשוב לאיכות המים במפרץ. הוא סופח נוטריינטים ואת הפחמן. הוא מעין פילטר של הים. האצות מגיעות מהתעלה, מתיישבות על עשבי הים ולוקחות את מקומם. כל האזור מהתעלה ועד לשובר עמוס באצות האלה".

 

שונית האלמוגים, אוצר טבע ייחודי, נתמך על ידי עשב הים ששומר על איכות המים בים ומהווה בית אומנה ליצורים ימיים בשלבי ההתפתחות המוקדמים שלהם. לאחר שהם מסיימים את שלבי ההתפתחות שלהם בעשב הים הם מגיעים לשוניות האלמוגים ומשם לים הפתוח. ד"ר זבולוני מסביר כי "האצות פוגעות בעשבי הים. צריך לשאוף לצמצם ככל שניתן את כמות הנוטריינטים שמוזרמים למפרץ אילת. שווה לבחון שוב את היתרי ההזרמה לים שניתנו למפעלים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עומרי עומסי, רשות הטבע והגנים
האצות בחוף הים באילת
צילום: עומרי עומסי, רשות הטבע והגנים
מומלצים