שתף קטע נבחר

ירידה בפליטת CO2 מייצור חשמל ברחבי העולם

מעבר לאנרגיות מתחדשות באירופה ולגז בארצות הברית הביאו לירידה של כ-2% בפליטות המזהמים. מנגד, סין ממשיכה להשתמש בפחם מזהם

אפשר לנשום (קצת) לרווחה? פליטת הפחמן הדו-חמצני (CO2) מתחנות כוח לייצור חשמל ברחבי העולם ירד בשנת 2019 בכ-2%. מדובר בירידה הגדולה ביותר מאז 1990. הירידה נובעת בין היתר מהקטנת השימוש בפחם לייצור חשמל באירופה ובארצות הברית. כך עולה ממחקר שפורסם אתמול (יום א').

 

 

על-פי המחקר, שערכו אנליסטים מחברת Ember, עולה כי בשנה שעברה חלה ירידה חדה של כ-24% בשימוש בפחם לייצור חשמל באירופה, שם עברו לאנרגיות מתחדשות. בארצות הברית חלה ירידה של כ-16%, שם חלה עלייה בשימוש בגז לייצור חשמל. עוד גורמים שהובילו לירידה הם הפעלה מחדש של תחנות כוח גרעיניות ביפן וירידה בביקוש לחשמל.

 

מנגד, סין ממשיכה לייצר חשמל באמצעות פחם והיא - לפי המחקר הנוכחי - אחראית ל-50% מייצור החשמל באמצעות החומר המזהם ברחבי העולם.

 

מומחים סבורים כי יש צורך בירידה של 11% בייצור חשמל באמצעות פחם בשנה - כדי לעמוד ביעד של הסכם פריז - ולעצור את ההתחממות הגלובלית על 1.5 מעלות יותר מהמצב שהיה טרם המהפכה התעשייתית.

 

דייב ג'ונס, שעמד בראש צוות האנליסטים שערכו את המחקר, אמר: "הירידה העולמית של שימוש בפחם וירידה בפליטות הן חדשות טובות לאקלים, אבל מדינות צריכות להאיץ באופן דרמטי את ההפחתה בשימוש בפחם במהלך העשור הנוכחי". על מעבר של כמה מדינות לשימוש בגז לייצור חשמל, אמר ג'ונס: "לעבור מפחם לגז זה פשוט להחליף דלק מאובנים אחד למשנהו".

 

 

 

.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פיצוץ מתקני קירור בתחנה פחמית בארה"ב
מומלצים