שתף קטע נבחר

צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

29% מהנדבקים בקורונה בישראל נחשפו לנגיף בבתי כנסת או בישיבות

בנתונים שפרסם מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בנגיף הקורונה, עולה כי כמעט שליש מהחולים נדבקו במוסדות דתיים. המקומות המובילים להדבקות: מלונות, חנויות, בתי אבות, ומעונות ילדים. מנתוני משרד הבריאות עולה כי בוצעו פחות בדיקות במהלך השבת

 

 

 

29% מהחולים בקורונה שנדבקו בישראל נדבקו בבתי כנסת או בישיבות. כך עולה מנתונים שפורסמו היום (ג') על ידי מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בנגיף הקורונה - שהוא גוף נפרד ממשרד הבריאות. מפילוח הנתונים עולה כי מספר ההדבקות בבתי הכנסת הוא 3.11 בממוצע.

 

נגיף הקורונה במילאנו איטליה (צילום: MCT)
(צילום: MCT)
  

באחד המקרים נדבקו לא פחות מ-17 בני אדם כתוצאה מאדם שהגיע להתפלל בבית כנסת. בבתי המלון, שם נדבקו 15% מכלל החולים, נדבקו בממוצע 2.64 בני אדם בממוצע. 

 

התפשטות הקורונה - עדכונים אחרונים

מספר החולים בישראל: 1,656, בהם 31 במצב קשה

נתניהו שוחח עם מרקל בנוגע למשבר הקורונה

בצה"ל נערכים לאפשרות של סגר כללי: גדודי טירונים יוקצו לכל מחוז משטרתי

משבר הקורונה: יותר מ-600 אלף מובטלים חדשים

השרה חוטובלי שהתה ליד חולה קורונה - ונכנסה לבידוד

ראש שירותי בריאות הציבור ל-ynet: "ייתכנו כמה גלי התפרצויות של הנגיף"

עיריית חיפה הודיעה על הפסקת פעילות הכרמלית

 

כ-47% מהחולים שחקירתם הושלמה נדבקו בקורונה בזמן שהייתם בחו"ל, כ-5% נדבקו בביתם וכ-35% נדבקו במפגש ידוע עם חולה מוכר. עם זאת, מקור הידבקותם של 13% מהחולים אינו ידוע. כלומר, הם נדבקו במפגשים אקראיים ישירים או עקיפים עם חולי קורונה.

 

מתוך סך החולים, 48% מהישראלים שנדבקו פיתחו חום ותסמינים נשימתיים, 25% מהם פיתחו תסמינים נשימתיים ללא חום, 19% פיתחו חום ללא תסמינים נשימתיים והיתר היו ללא תסמינים כלל. בנוסף, מהנתונים עולה כי רוב החולים בישראל נמצאים בטווח הגילאים בין 20-29, כמעט 50 חולים מתחם לגיל 9 וכ-125 חולים בני יותר מ-70.

 

פילוח מקורות הדבקה ידועים נגיף הקורונה קורונה וירוס ישראל (צילום: מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה)
(צילום: מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה)

 

קורונה וירוס נגיף משרד הבריאות מגפה הדבקה ()

 

קורונה וירוס נגיף משרד הבריאות מגפה הדבקה ()

  

 

לצד בתי הכנסת והישיבות, המקומות המובילים להידבקות בקורונה הם מסעדות (12% מהנדבקים), סופרמרקטים וחנויות (7% בכל אחד), מרפאות (5% מהנדבקים) ובתי אבות (3%). גם מערכת החינוך ומעונות הילדים, שבכל אחד מהם נדבקו 3% מהחולים היו ברשימת המקומות המועדים.

 

עוד עלה כי 2% נדבקו במועדון, 2% באולמות אירועים, 2% בקניון, 2% בתנועת נוער, 1% בקלפי, 1% בפגישה, 1% במקווה, 1% בחדר הכושר והיתר במקומות אחרים. למרות שבמשרד הבריאות אמרו כי הבדיקות נערכו לאורך כל סוף השבוע - הנתונים שפורסמו מראים כי אכן חלה האטה במספר הבדיקות.

 

 

המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור איתמר גרוטו, אמר בצהריים כי מתוכננת החרפה של ההגבלות לציבור בגלל התפשטות הנגיף. "רק שירותי רפואה, מזון ותרופות יישארו פתוחים ודברים חיוניים שנדרשים כדי לתמוך באלה - חשמל, מים וכו'". גרוטו אמר כי "העמדה של משרד הבריאות בנושא ברורה - זה אולי נשמע צעד קיצוני, אבל אני חושב שצריך לסגור גם את חנויות המזון ואולי לחלק לציבור מנות קרב, אבל זה דורש תשתית רבה". לדבריו, מטרת הצעדים היא להוריד את התחלואה על מנת להחזיר את הציבור לשגרה עד אחרי פסח.

 

גרוטו הסביר כי העלייה במספר החולים בימים האחרונים נובעת מכך שנעשות יותר בדיקות - וגם כי החולים שמתגלים כעת אלה אנשים שנחשפו לפני 10-7 ימים. כך, לדבריו, רק לאחר תקופה דומה של הנחיות מחמירות יותר, יהיה ניתן לראות אם תהיה השפעה על התחלואה בישראל.

 

The coronavirus treatment wing at Ichilov Hospital in Tel Aviv  ()
מחלקת הקורונה באיכילוב

Ichilov Hospital prepares a special ward for coronavirus patients  ()

"הצעדים שעשינו עובדים בינתיים, וצריך להחמיר בהם ולחשוב על תהליך היציאה, כלומר כמה זמן יהיו המגבלות ואיך נצא מהן בהדרגה", אמר גרוטו והסביר: "המטרה היא שמסוף פסח נתחיל לשחרר את האנשים חזרה לשגרה בקבוצות, ולפי הנתונים של האוכולוסיה, ובהתאם לרמת החיוניות לפתוח את מה שנסגר עד כה. אין הבטחה מוחלטת שזה יקרה, יכול להיות שנראה תחלואה באחוזים גדולים אבל זו השאיפה שלנו".

 

ראש שירותי בריאות הציבור, פרופ' סיגל סדצקי, אמרה הבוקר בריאיון לאולפן ynet כי במשרד הבריאות "לוקחים בחשבון שייתכנו כמה גלי התפרצויות" של נגיף הקורונה. לדבריה, בשלב זה מספר החולים בארץ נמצא בשליטה - אולם "רק בידוד יכול לעזור לנו פה", הבהירה. 

 

 

צה"ל נערך להטלת סגר כללי

למרות שעדיין לא התקבלה החלטה להטיל סגר מוחלט, בצה"ל נערכים מבחינת כוח האדם שיעבוד בשיתוף עם המשטרה בזמן אמת. דובר צה"ל עדכן  כי צה"ל קיים סדרת תכנונים לנושא לפי שלבים ושתי מדרגות כוח אדם.

  

 

 

לפי התוכניות, הצבא יקצה גדוד צה"לי לכל מחוז משטרתי בשלב הראשון. הצבא יתבסס על גדודי ההכשרות של גולני וצנחנים שיוכשרו לכך מראש.

 

בנוסף, צה"ל נערך לאכיפת סגר גם ביהודה ושומרון אם יוחלט על כך, ודובר צה"ל הבהיר כי הצבא יימנע מפעולות סגר ישירות מצד החיילים - והסמכות המשפטית תינתן לשוטרים. "החיילים, ככל הנראה, לא יהיו חמושים במשימות האלה", אמר דובר צה"ל, תא"ל הדי זילברמן.

 

פיקוד העורף גייס כ-1,000 משרתי מילואים ליחידות הקישור ברשויות המקומיות, על מנת להבטיח סיוע יעיל לאוכלוסיות מבוגרות, אם וכאשר, בעיקר במזון ותרופות. "אנו מרחיבים את המשימות של צה"ל דרך העזרה לרשויות האזרחיות", ציין דובר צה"ל.


פורסם לראשונה 24/03/2020 13:50

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
חיטוי תחנת רכבת
צילום: מוטי קמחי
מומלצים