שתף קטע נבחר

השאלות הבוערות אחרי דחיית האולימפיאדה

הנזק הכלכלי נאמד בכמעט 6 מיליארד דולר, לוח הזמנים יוצר בעיות לשאר התחרויות, הקריטריון צריך להיקבע מחדש ומה לגבי הצד הלוגיסטי. המשחקים האולימפיים נדחו – אבל העבודה רק מתחילה

ההחלטה (הצפויה יש לומר) על דחיית המשחקים האולימפיים בטוקיו בעקבות וירוס הקורונה הגיעה בסופו של דבר, כשהסיכום בין ראש ממשלת יפן שינזו אבה ונשיא הוועד האולימפי תומאס באך הוא שהם יידחו בשנה, לקיץ 2021. חישוב המסלול מחדש מעלה לא מעט שאלות על הפרק.

 

הנזק הכספי

אירוח אולימפיאדה הוא עסק יקר, אבל נראה שההפסדים הכלכליים של יפן עקב הדחייה יגיעו בעיקר מענף התיירות. ההערכות מדברות על הפסד כספי של 640 מיליארד ין (5.807 מיליארד דולר).

 

הטבעות האולימפיות בטוקיו (צילום: EPA)
כל כך הרבה שאלות ובלגן שלם(צילום: EPA)

את החישוב ערך קאטסוהירו מיאמוטו, פרופסור מאוניברסיטת קנסאי המתמחה בכלכלה תיאורטית, כאשר הנתון כולל הוצאות אבודות של 422.5 מיליארד ין בגין תחזוקה וניהול של מתקני אירוח, בחירה מחדש של ספורטאים ויחסי ציבור.

 

בתוך כך, הוסיף מיאמוטו את ההשפעות הכלכליות של 218.3 מיליארד ין מקידום ספורט ותרבות וכן הרחבת השימוש בטכנולוגיה מתקדמת, היצרנים, הקמעונאים ותעשיות, הצפי לעלייה הקיץ ברכישות טלוויזיה חדשות (מה שכמובן לא יקרה), הוצאות במסעדות ומכירת מוצרים אולימפיים.

 

"אנחנו עומדים בפני נזקים עצומים אם המשחקים יידחו", אמר לפני ההחלטה מנהל של אחד מבתי המלון בטוקיו. "הדרישה מצד מטיילים פרטיים ולאירועים נפלה בגלל וירוס הקורונה, כך שיהיה לנו קשה להתאושש בלי ההכנסות שציפינו להן בקיץ".

 

מלונות האירוח הרשמיים ציפו למלא 46 אלף חדרים במהלך המשחקים עם אורחים הקשורים לוועד האולימפי הבינלאומי, התאחדויות הספורט השונות, 15 אלף אנשי תקשורת, נותני חסות ומארגנים – כמות אדירה של תיירים שפשוט לא תגיע ליפן.

 

סוכנויות נסיעות יצטרכו לבלוע הפסדים עצומים מדחיית האולימפיאדה, יחד עם החבילות שנמכרו. הצפי הוא שרובן יתקשו להחזיר את הכספים והן יעמדו בפני מצב לא פשוט.

 

המדליות שיחולקו באולימפיאדת טוקיו (צילום: EPA)
איך יחשבו את הקריטריון החדש? המדליות שיחולקו באולימפיאדת טוקיו(צילום: EPA)

לוח הזמנים

אמנם הוועד האולימפי הבינלאומי לא קבע תאריך רשמי, אבל קיץ 2021 הוא קיץ עמוס בשורת אירועי ספורט גדולים, כולל אליפות העולם בשחייה ואליפות העולם באתלטיקה ועד אפילו למשחקי המכביה שלנו שאמורים להיפתח ב-20 ביולי.

 

התאחדויות הספורט יצטרכו לשבת עם הוועד האולימפי הבינלאומי ולדון מה יעלה בגורל אותם אירועים, כשעלו מספר השערות. אחת מהן מדברת על הכללתם באולימפיאדה בדומה למה שקורה במשחקי אירופה, עם מדליה כפולה, כשגם דחייה או אפילו ביטול נמצאים על הפרק. ראוי לציין שאיגוד האתלטיקה הבינלאומי כבר הודיע שהוא מוכן להזיז את האליפות לתאריך אחר כדי לפנות את קיץ 2021 לאולימפיאדה.

 

ספורטאים וקריטריונים

מעל ל-700 ספורטאים עדיין לא הבטיחו את מקומם באולימפיאדה לאחר שתחרויות הקריטריון שלהם בוטלו או שנאסר עליהם להמשיך להסתובב בעולם ולאסוף ניקוד לדירוג העולמי.

 

בישיבות האחרונות של הוועד עם ההתאחדויות השונות, דרשו חלק מהן להקפיא את הניקוד עד שיחודשו התחרויות.  אבל עד הקיץ הבא יש המון זמן ויהיה קשה לשמר את אותם דירוגים לאורך תקופה כזו, כאשר המארגנים ואיתם גם הוועד הבינלאומי יצטרכו לעשות חושבים מה יעלה בגורל הקריטריונים. בנוסף, יצטרכו לקבוע מועדים מחדש לכל תחרויות הקריטריון שבוטלו ולפזר אותן לאורך כל השנה עד לקביעת יעד תאריך סיום חדש.

  

הכפר האולימפי בטוקיו (צילום: AP)
מה יעשו עם המגורים?(צילום: AP)
 

 

לוגיסטיקה

מה יעלה בגורל הכפר האולימפי? אלפי משפחות אמורות להיכנס שבוע לאחר המשחקים הפראלימפיים לכפר האולימפי,

לאחר שהדירות כבר נמכרו. האם ייבנה כפר חדש או שייאלצו לשלם להם מגורים בשנה הקרובה?

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים