שתף קטע נבחר
הוסף כתבה
הכי מטוקבקות

    קריאה דחופה לחידוש הספורט ללא קהל / תוכן גולשים

    בימים אלה, כאשר רוב אזרחי העולם יושבים בבית בחוסר מעש, צריכה תעשיית הבידור ובתוכה הספורט – להמשיך לפעול, תוך צמצום החשיפה של תומכי הספורטאים המצויים בקבוצת הסיכון. גם לכם יש מה להגיד? כתבו לנו טורים לכתובת: kick@ynet.co.il

    משבר הקורונה עצר את העולם מלכת והשבית הלכה למעשה את חיי האנושות כולה. במצב הנוכחי, כאשר הדאגה הראשונית של מקבלי ההחלטות היא קיומ ית, הספורט נראה כאחד הדברים הכי פחות חשובים. אף על פי כן, עבור רבים מדובר במקצוע, בעבודה ובעיסוק שהוא כל עולמם. הספורט המקצועני והספורט ברמת העילית הוא עסק כלכלי עצום. שוק הספורט העולמי מגלגל מאות מיליארדי דולר בשנה– מהכנסות ממשחקים, מזון ומזכרות ועד זכויות שידור וחסויות, ומהווה על פי הנטען כ- 3% מהיקף הסחר העולמי. זוהי תעשיה עצומה בכוחה שמסתובבים בה משאבים אדירים והיא נחשבת לאחת התעשיות המתפתחות ביותר שיש. ההערכות על ההיקף הכלכלי של תעשיה זו משתנות ממקור למקור, אולם באופן כללי היא נאמדת ביותר מ-500 מיליארד דולר בשנה, ויש המעריכים אותה גם ב- 1.3 טריליון דולר בשנה. האמנם "זה רק ספורט"?

     

    משבר הקורונה הוביל לעצירה מוחלטת של כל אירועי הספורט והשבית לחלוטין את כל תעשיית הספורט. הנזק הכלכלי המיידי הוא אדיר וברור, אולם ההשלכות תהיינה ארוכות טווח. תעשיית הספורט המקצועי כוללת גורמים רבים ומגוונים, החל מהעוסקים בספורט עצמם, דרך מאמנים, מועדונים, ליגות ואיגודים לאומיים ובינלאומיים, סוכני וסוכנויות ספורט, נותני חסות ומשקיעים שהם גופים עסקיים שלא מתחום הספורט, חברות הלבשה ויצרניות ציוד, יצרני תזונת ספורט, רשתות שידור וכן הלאה. מאות מיליוני הצופים בשידורי הספורט ברחבי העולם מלמדים על העניין הציבורי העצום בתחום הספורט, ומובילים חברות מסחריות רבות לנצל את הפוטנציאל הכלכלי הגלום באספקטים השונים של הספורט.

     

    יציעים ריקים אתמול בסמי עופר (צילום: עוז מועלם)
    יציעים ריקים בסמי עופר(צילום: עוז מועלם)

     

    כעת, כאשר אירועי הספורט החשובים מתבטלים והחשיפה התקשורתית היא אפסית, נותני החסות מאבדים עניין ולכן לא יהיה זה מפתיע אם יפסיקו באופן מיידי את תמיכתם בקבוצות הספורט. צעד כזה ימוטט לחלוטין את תעשיית הספורט, ועמה, יפלו כמגדל קלפים כל הנלווים לה. עצירת התמיכה עלולה לגרום לסגירת קבוצות שבחלקן לא תוכלנה לחדש פעילותם גם בסיום המשבר.

     

    קריאה דחופה לחידוש אירועי ספורט ללא קהל

    בימים אלה, כאשר רוב אזרחי העולם יושבים בבית בחוסר מעש, צריכה תעשיית הבידור ובתוכה הספורט – להמשיך לפעול, גם אם בפורמט ללא קהל, תוך צמצום החשיפה של תומכי הספורטאים המצויים בקבוצת הסיכון. הספורטאים עצמם, מרביתם צעירים וחסונים, אינם בקבוצת הסיכון ולכן לא צריכה להיות מניעה בהמשך פעילותם – גם במישור התחרותי. להפך. העיסוק בספורט קשור קשר הדוק לבריאות האוכלוסייה ולכן יש להמשיך ולעודד אותו – גם ברמה האישית וגם ברמה המקצועית/מקצוענית. הדברים נכונים גם ברמה הגלובלית וגם בישראל. חשוב שתעשיית הספורט תמשיך לפעול. אפשר וחשוב להמשיך ולקיים משחקים ותחרויות בחלק מן הענפים ללא קהל, ולשדר אותם בטלוויזיה לציבור הרחב.

     

    להמשך הפעילות חשיבות אדירה כפולה: ראשית, חיוני להמשיך ולהניע את חיי הכלכלה היכן שאפשר. תעשיית הספורט היא תעשייה לכל דבר ולכן אין סיבה מדוע תופסק הפעילות בה כליל – לפחות בחלק מהענפים; ושנית, הספורט הוא בסופו של דבר חלק מתעשיית הבידור. שירותי הטלוויזיה והשידור ממשיכים לפעול בימים אלה ולשדר תכנים שונים. קיום פעילות ספורט עשוי לשרת גם את רשתות השידור, גם את תעשיית הספורט וגם את האזרחים הספונים בביתם. המורל של הציוויליזציה האנושית חשוב היום יותר מתמיד.

     

    *הכותבת הינה עו"ד, מומחית במשפט ספורט.

     

    רוצים גם אתם להיות פרשנים? אז תתחילו לכתוב. איך זה עובד? פשוט מאוד – כותבים ושולחים בגוף המייל או בקובץ וורד לכתובת הבאה: kick@ynet.co.il בצירוף שם מלא. אורך הטקסט הרצוי הוא בין 250 ל־800 מילה. נא לא לצרף תמונות, טבלאות, גרפים או עיבודי מחשב לקבצים.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילוםף ראובן כהן
    מכבי חיפה בלי קהל
    צילוםף ראובן כהן
    מומלצים