שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

בכיר במשרד הבריאות: "מספר הנפטרים והחולים קשה פחות גרוע ממה שחשבנו"

למרות העלייה במספר המאובחנים והנפטרים מסיבוכי הנגיף קורונה, אמר המשנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' איתמר גרוטו בריאיון לאולפן ynet כי התחלואה נמוכה מתרחיש הקיצון: "הצעדים מתחילים לתת את אותותיהם"

 
 

המשנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' איתמר גרוטו אמר הבוקר (יום ו') כי נכון לעכשיו תמונת התחלואה בנגיף קורונה והשפעותיה בישראל נמוכה מתרחיש הקיצון. "הקצב שאנחנו רואים מבחינת מספר החולים הקשים והנפטרים הוא פחות גרוע ממה שחשבנו", אמר פרופ' גרוטו לאולפן ynet.

 

יש לכם מה לספר לנו על הקורונה? מידע שטרם נחשף? סרטונים או תמונות? כתבו למייל האדום

 

מוקדם יותר התברר כי מניין הנפטרים מסיבוכי הנגיף עלה לעשרה וכי מספר המאובחנים בנגיף הגיע ל-3,035 - עלייה של 540 חולים ביממה האחרונה. בהתייחסו לנתונים, אמר פרופ' גרוטו כי "אנחנו בהחלט מתקדמים בעלייה, אבל הקצב כאמור פחות גרוע. כמובן שצריכים להיות עם האצבע על הדופק ולראות לאן זה הולך. "צריך לראות שהצעדים שהתחלנו אותם לפני שבועיים מתחילים עכשיו לתת את אותותיהם, וככל שנקיטת הצעדים החמירה - זה עוד יותר השפיע".

מתחם
מתחם "היבדק וסע" בבאר שבע(צילום: ספיר אלוק)

 - אתה חושב שבימים הקרובים צריכים להטיל סגר מלא על ישראל?

"אנחנו כל הזמן צריכים צעדים, וצריך לזכור שכל הזמן צריך להחמיר אותם. הצעדים שאנחנו עושים עכשיו נותנים את אותותיהם רק עוד שבועיים, אז ככל שנפעל יותר מהר - זה ישפיע יותר מהר. לא נכון לחכות שבועיים כדי שהמצב יחמיר, צריך לעשות את זה מראש".

 

- משרד הבריאות עדיין חותר לסגר מלא על ישראל?

"לדעתי ניתן לעשות עוד דברים, בסך הכול את רוב הדברים עשינו כבר. יש דברים שצריך לצמצם אותם כמו עסקים, לצמצם למינימום את החיוני. אלה בעצם הפעולות העיקריות שנשארו לפנינו".

 

- כלומר, היום עדיין יש יותר מדי אנשים שיוצאים מהבית.

"אני חושב שכן. אמנם אפשר לראות בהחלט מהנתונים שאנחנו אוספים שבסך הכול אחוז גבוה מהאנשים נשאר בבית, אבל עדיין יש חלק שלא נענים, או שלא עושים את זה כי מגדירים אותם חיוניים".

Health Ministry Deputy Director-General Prof. Itamar Grotto  ()
"עדיין יש חלק שלא נענים". פרופ' גרוטו

 

- מה בנוגע לבדיקות, יכולים להגיע לקצב של עשרת אלפים בדיקות ביום?

"אני חושב שזה יקרה כבר ביום ראשון ואולי בשבוע הבא נגיע גם ל-15 אלף בדיקות ביום".

 

- אנחנו שומעים על אנשים עם תסמינים משמעותיים ועדיין במד"א שואלים אותם אם היו במגע עם חולה מאומת.

"יש גם וגם, בהחלט אנחנו עושים את זה לאנשים בקבוצת סיכון גבוהה ואחר כך לאחרים. יש בדיקות בכל מיני רמות, יש אנשים עם סיפור של מגע עם חולה חשוד. אנחנו בהחלט אישרנו את זה גם להחלטות של קופות החולים בעניין הזה.

 

"התחלנו את ניטור הסקר ששם בודקים כל אחד שמגיע עם תסמינים שדומים לקורונה. בדקנו שם כבר כמה עשרות ואנחנו כמובן מגבירים את הקצב שם. בנוסף מתוכננות להיעשות בדיקות סקר באוכלוסייה שאין לה סימפטומים בכלל. כל הצעדים האלה ננקטים כדי שנקבל תמונת מצב יותר מלאה".

 

 

- מתי הבדיקות המדגמיות יחלו?

"אני מניח שזה יקרה במהלך השבוע הבא. יש לנו כמה תוכניות לזה, וצריך להחליט באמת מיהי האוכלוסייה שצריך לבדוק אותה, ופה הנקודה של התלבטות בין אנשי המקצוע אבל בסופו של דבר אנחנו נכריע בנושא ביומיים הקרובים".

 

- מנכ"ל המשרד משה בר סימן טוב בכלל לא מאמין בעניין של הבדיקות, יכול להיות שהמספרים נזרקים לאוויר במסגרת איזשהו כסת"ח?

"לא, ממש לא. קודם כל אנחנו כן מאמינים בבדיקות, אבל צריך לעשות את הבדיקות במקומות הנכונים. זאת אומרת שאין מה לחפש סתם או לחפש במקומות שהבדיקות לא יועילו. לבדיקות יש שתי מטרות עיקריות - לעזור בטיפול הקליני לחולים ולקבל תמונת מצב. ברור שככל שנוכל לעשות יותר בדיקות - תמונת המצב תהיה יותר מדויקת, אבל גם לזה יש גבול".

 

- כמה חולי קורונה פספסנו למעשה?

"לא מדובר בחולים. כמו שפרסמתם יש כרגע 3,035 מאובחנים, אנחנו מעריכים שיש עוד מספר אלפים, זה נע בין עשרת אלפים או 20 אלף. לכן, המטרה של המדגמים זה לתת לנו תמונת מצב יותר מדויקת".

 

 

כאמור, מניין הנפטרים מהמחלה עלה לעשרה: בבית החולים סורוקה בבאר שבע נפטר הלילה חולה קורונה בן 93. במקביל, בבית החולים השרון בפתח תקווה נפטרה הלילה חולת קורונה בת 76. שניהם סבלו ממחלות רקע מורכבות וקשות.

 

מניין הנדבקים עומד כאמור על 3,035. מצבם של 49 מהם מוגדר קשה, 60 במצב בינוני ומספר המחלימים עומד על 79.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס גמבורג
פרופ' גרוטו
צילום: אלכס גמבורג
מומלצים