שתף קטע נבחר

במכללות לחינוך מזהירים מביטול סמסטר ב'

פרסום ראשון: ראשי המכללות לחינוך דורשים מהסתדרות המורים לחתום על הסכם קיבוצי מיוחד על רקע מגפת הקורונה. הם מזהירים: סירוב לחתום עלול להביא לביטול סמסטר ב' ולהפסקת עבודתם של 3,800 מרצים

פרסום ראשון: במכללות האקדמיות לחינוך, בהן לומדים 40 אלף סטודנטים, מזהירים מביטול סמסטר ב' והפסקת עבודתם של 3,800 מרצים. זאת כיוון שהסתדרות המורים, המייצגת את המרצים, מסרבת לחתום על הסכם קיבוצי מיוחד עם המדינה על רקע התפשטות נגיף הקורונה.

 

נציגי המרצים באוניברסיטאות ובמכללות האקדמיות הציבוריות כבר חתמו על הסכם קיבוצי דומה, ובכך הצילו את סמסטר ב' והבטיחו את המשך העסקתם בתשלום של כל המרצים במוסדות אלו. 

   (צילום: עמית שעל)
ארכיון.(צילום: עמית שעל)
 

ארגוני הסגל הבכיר והזוטר במוסדות להשכלה גבוהה חתמו על הסכם לפיו הלימודים בסמסטר ב' במוסדות להשכלה גבוהה יתקיימו בלמידה מקוונת. כמו כן הסמסטר יתארך לתוך הקיץ ככל הנדרש, על מנת לסיים את כל המטלות האקדמיות במלואן כפי שיקבע כל מוסד אקדמי.

 

הארכת הסמסטר מתייחסת לסגל בכל מה שקשור להשלמת בדיקת מבחנים ועבודות, הדרכות לתזה ומטלות אחרות. מבחינת הסטודנטים הסמסטר יסתיים במועד. הסכם דומה הוצע להסתדרות המורים, אך זו מסרבת עד כה לחתום.

 

ראשי המכללות לחינוך שגרו מכתב למזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דוד, באמצעות עורכי הדין רענן הר זהב ואורי אדלשטיין, בדרישה שתחתום על ההסכם הקיבוצי הנדרש, בשל משבר הקורונה. הם הזהירו כי אם לא תעשה כן, לא יהיה מנוס מלשקול אמצעים משפטיים על מנת למנוע את הפגיעה הקשה שתביא אי חתימה על הסכם.

 

ראש המכללות מזהירים כאמור כי סירובה לחתום מסכן את סמסטר ב', ועלול להביא להפסקת עבודתם של אלפי מרצים. כמו כן הדבר יפגע בסטודנטים שעתידם המקצועי המתוכנן מותנה בהמשך פעילות רציפה של המכללות וששילמו עבור לימודיהם במיטב כספם.

 

"השלכות כלכליות וחברתיות נרחבות וקשות" 

עורכי הדין ציינו בפנייתם, כי שיבוש פעילותן של המכללות האקדמיות לחינוך יפגע חמורות בהכשרת המורים העתידים להיקלט במערכת החינוך בישראל, ויסב נזק עקיף לציבור כולו בקשר לשירות מרכזי וחיוני לחייהם של אזרחי המדינה. לטענתם, "אם תתמידי בסירובתך לחתום בשם הסתדרות המורים על ההסכם הקיבוצי המיוחד, תפרי בכך את החובות המשפטיות המוטלות עלייך מכוח תפקידך, תנהגי שלא כדין, בחוסר אחריות והגינות ציבורית שלא באופן סביר ומידתי ולא בתום לב".

 

במכתב לבן דוד תיארו ראשי המכללות את המשבר הקשה בו שרויה המדינה, ואת השתלשלות האירועים שהביאו להפסקת פעילות המערכת להשכלה גבוהה בצל הקורונה.

 

"מדינת ישראל כמו מדינות אחרות בעולם , מתמודדת בימים אלה עם התפרצות מגפת נגיף הקורונה, אלפים חולים במחלה בישראל, עשרות ומאות מטופלים במצב קשה והנגיף החל להפיל חללים גם בקרבנו", כתבו. "על מנת להתמודד עם התפרצות והתפשטות המגפה, הוציאה המדינה תקנות וצווים המטילים על הציבור מגבלות מרחיקות לכת לרבות מגבלות נוקשות על תפקוד מקומות עבודה, התייצבות עובדים לעבודתם, על התכנסות והתקהלות בכלל וכל זאת במטרה לצמצם ולהאט את התפשטות מגפת הקורונה".

 

עוד ציינו עורכי הדין, כי מעבר להיבטים הרפואיים הישירים של התפשטות מגפת הקורונה, ישנן כבר השלכות כלכליות וחברתיות נרחבות וקשות. מאות אלפי עובדים בישראל כבר פוטרו או הוצאו לחופשות ללא תשלום שסופן אינו נראה באופק. עצמאים ובעלי עסקים קטנים סופגים הפסדים קשים המאיימים להמיט חורבן כלכלי, חסכונותיהם של מיליוני עובדים ואזרחי המדינה נפגעו פגיעה עמוקה. לטענתם, התוצאות הכלכליות הקשות לא פסחו על עובדי השרות הציבורי, שכ-70% מהם מוצאים לחופשה ללא תשלום.

 

לדבריהם, בהתאם לצווים הוגבלה גם פעילות מערכת ההשכלה הגבוהה ובמסגרת זו מזה למעלה משבועיים נמנעים המרצים והסטודנטים מלפקוד את הקמפוסים. לעת עתה הלימודים במכללות האקדמיות לחינוך מתקיימים באמצעים מקוונים בלבד והמצב שנוצר אינו מאפשר למרצים לקיים את חוזי העבודה עמם במתכונתה הרגילה

 

לפי הפנייה, המדינה הציעה לעובדי המוסדות להשכלה גבוהה הסכם קיבוצי מיוחד שיאפשר את המשך פעילות מערכת ההשכלה הגבוהה ובעיקר מסדיר את המשך העסקתם, תשלום שכרם המלא ושימור זכויותיהם והטבותיהם של כלל עובדי ההוראה עד תחילת שנת הלימודים הבאה. זאת כנגד התחייבות המרצים לקיים את מחויבויותיהם האקדמיות גם באמצעות הוראה מקוונת ולהשלים במידת הצורך מטלות שימנע מהם לבצע במהלך סמסטר ב'.

 

ראשי המכללות ציינו, כי החלופה להסכם זה הינה הוצאתם המיידית לחופשה של לפחות 70% מהמרצים, ולמעשה השבתת המכללות.

 

מהסתדרות המורים נמסר, כי הועברו הערות על ההסכם לממונה על השכר במשרד האוצר והם מקווים שהנושא יוסדר בקרוב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים