שתף קטע נבחר

מה נשתנה הלילה הזה?

לקראת חג הפסח, שכולנו נחגוג השנה בצורה שונה משנים קודמות, אורלי פיינה, דיאטנית קלינית ומנהלת תחום התזונה באסם נסטלה, ומנטורית בצוות "חיים בריאים - חיים טובים", פרויקט המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet ואסם נסטלה, מציעה רעיונות שישמרו על האווירה החגיגית של הפסח וגם מתכונים כייפים שאפשר להכין עם הילדים

בשיתוף אסם נסטלה

 

כולנו כבר יודעים שחג הפסח השנה יהיה שונה משנים קודמות במובנים רבים, בין היתר גם משום שכולנו יחד בבית זה זמן מה. אבל גם אם מדובר בסדר קטן יותר עם בני המשפחה שאיתם אנחנו מבלים יחד לא מעט, זה לא אומר שצריך לוותר על האווירה החגיגית וזו אף הזדמנות מצוינת לספר את סיפור חג פסח ולהשתמש במטבח כפלטפורמה ליצירה ועשייה משותפת. הנה כמה עצות שיכולות לעזור:

 

פסח (צילום: shutterstock)
לחגוג את חג הפסח בשמחה, למרות המצב(צילום: shutterstock)
  

מחפשים איזון בחיים? היכנסו למתחם "חיים מאוזנים - חיים טובים"

 

התייחסו לארוחת ליל הסדר כמו בכל שנה

נכון, השנה אתם אולי פחות במספר המשתתפים, אבל זה לא אומר שאי אפשר לייצר שולחן סדר לעילא ולעילא. השתמשו בכלים המיועדים לליל הסדר (הסרוויס שיושב בארון ורק מחכה לצאת בחגים), הכינו קיפולי מפיות מיוחדים (יש המון סרטוני "עשו זאת בעצמכם" ברשת), אם יש משתלה שעושה משלוחים עד הבית, הזמינו עציצים ופרחים כדי לקשט את השולחן. מעדיפים שלא? תנו לילדים לקשט, הם יכולים ליצור פרחים מניירות צבעוניים, לתלות שרשראות (מתאים לא רק לסוכות), לפזר על השולחן דמויות משחק משעשעות, לייצר ברכת חג מיוחדת לכל משתתף בארוחה שתוצג על הצלחת.

 

מגיע לכם שולחן חג מושלם ומהמם. תכינו את הקישוטים יחד (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מגיע לכם שולחן חג מושלם ומהמם. תכינו את הקישוטים יחד(צילום: shutterstock)

התלבשו בהתאם

ממים רבים צוחקים על כך שהפיג'מה הפכה לבגד היום-יום שלנו ויש אפילו מי שמתבדחים על כך שלפסח ילבשו פיג'מה חגיגית יותר. אבל הגיע הזמן לצאת מהפיג'מה, להתקלח, לחפוף שיער, להימרח בקרם ריחני ונעים ולהתלבש בבגדים היפים שלכם, להסתרק ולעשות תסרוקת מושקעת, לענוד תכשיטים ולשים בושם ריחני. אז מה אם זה החג הוא רק למשפחה הגרעינית, מגיע להם ולכם להשקיע.

 

תשקיעו בחג הזה, אפילו אם אתם רק המשפחה הגרעינית (שמבלה יחד כבר שבועות בבית) (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תשקיעו בחג הזה, אפילו אם אתם רק המשפחה הגרעינית (שמבלה יחד כבר שבועות בבית)(צילום: shutterstock)
 

זום, זום, זום עולה הזמר

קבעו עם שאר חברי המשפחה שרחוקים מכם שעה ספציפית שבה תפגשו כולכם בעזרת אפליקציות השיחות המשותפות וזה הזמן לשיר "מה נשתנה?" "חד גדיא" וגם משירי ארץ ישראל היפה. שירה בציבור לא

חייבת להיות בציבור הרחב או בחוץ, זה מתאים בדיוק לשירה משפחתית שתעשה לכם שמח.

 

מבשלים ביחד לפסח

השתתפות הילדים בהכנת מתכון, מסייעת להתפתחות היכולת העצמאית, הדימוי העצמי והיכולות החברתיות שלהם. מעבר לכך, זו הזדמנות נהדרת לשוחח גם על הרכיבים של המתכון ותרומתם לתזונה. אוכל הוא אמצעי לחיבור, להעברת חוויות וערכים, ליצירת זמן משותף, איכותי, גם ובמיוחד בימים לא שגרתיים אלו.

 

"השתתפות הילדים בהכנה מסייעת להתפתחות העצמאות האישית".אורלי פיינה
"השתתפות הילדים בהכנה מסייעת להתפתחות העצמאות האישית".אורלי פיינה
  

 

פיצה כשרה לפסח

פיצה ללא גלוטן, מתאימה לפסח (צילום: שרית גופן הכנה וסטיילינג: ענת לבל)
פיצה ללא גלוטן, מתאימה לפסח(צילום: שרית גופן הכנה וסטיילינג: ענת לבל)

המרכיבים (ל-4 מנות):

לבצק

350 גרם תערובת להכנת מאפי שמרים לפסח

4 כפות שמן

1/2 1 כפיות סוכר

1/2 כפית מלח

1 כוס מים

 

על הבצק

רוטב עגבניות אהוב

3 כדורי מוצרלה

6 עגבניות שרי

1/2 בצל סגול פרוס לרצועות

1 כפית אורגנו מיובש

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת מיקסר את תערובת מאפי השמרים. מוסיפים שמן זית, סוכר ומים. מתחילים בערבול.
  2. כשהחומרים מתחילים להתאחד מוסיפים את המלח. ממשיכים בערבול כ- 5 דקות.
  3. משמנים את הידיים במעט שמן זית. יוצרים מהבצק כדור ומחזירים לקערה.
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כ-45 דקות
  5. מרדדים את הבצק בעזרת מערוך.
  6. מורחים רוטב עגבניות שאוהבים, מפזרים אורגנו מיובש, כדורי מוצרלה, עגבניות שרי ורצועות בצל סגול.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך כ-15 דקות או עד שהפיצה מזהיבה בקצוות.
  8. לפני ההגשה מוסיפים מעל עלי בזיליקום טריים.

 

לחמניות ביס ללא גלוטן וכשרות לפסח

מתכון של רויטל אמיר

 

לחמניות ביס כשרות לפסח (צילום: שרית גופן סטיילינג: אינה גוטמן הכנה: ענת לבל)
לחמניות ביס כשרות לפסח(צילום: שרית גופן סטיילינג: אינה גוטמן הכנה: ענת לבל)
 

המרכיבים:

שקית (350 גרם) תערובת להכנת מאפי שמרים ללא גלוטן

3/4 כוס (180 מ"ל) מים או חלב (3/4 כוס)

2 ביצים בגודל L

2 כפיות סוכר

1 כפית מלח

50 גרם חמאה רכה או מרגרינה רכה

3 כפות שמן זית

1 ביצה טרופה להברשת הלחמניות

2 כפות שומשום או פרג או קצח

 

תוספות לבחירה: 1/2 צרור עירית שטופה וקצוצה, 2 בצלים קצוצים דק ומטוגנים ב-3 כפות שמן עד להזהבה יפה, 1/2 צרור בזיליקום שטוף וקצוץ דק

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים במערבל קמח, ביצה וחלב במהירות בינונית כ-2 דקות.
  2. מוסיפים מלח, סוכר, שמן זית וחמאה ואת התוספת שבחרתם וממשיכים לערבל במהירות בינונית כ-5 דקות.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים את הבצק כדי שהשמן יעטוף אותו מכל הצדדים.
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.
  5. יוצרים 12 כדורים שווים בגודלם ומניחים על נייר אפייה (ניתן להניח בתוך תבנית מאפינס).
  6. מברישים בביצה ומפזרים מעל שומשום או קצח או פרג.
  7. מתפיחים כחצי שעה.
  8. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות במשך כ-20 דקות.

 

המתכונים מופיעים באתר בישולים

 

לא פעם אנחנו מרגישים שיצאנו מאיזון, מטרתו של פרויקט "חיים מאוזנים - חיים טובים" לעזור לכם להיכנס לאיזון בעזרת צוות מנטורים, כל אחד בתחומו, שיתנו טיפים ועצות שיכולים לעזור לכל אחד ואחת מאיתנו, כיחידים וכחלק מהמשפחה, כי חיים מאוזנים = חיים טובים.

  

הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"

 

בשיתוף אסם נסטלה


פורסם לראשונה 06/04/2020 19:18

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
שיהיה חג שמח לכולנו
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים