שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

המפעל בעזה שמייצר מסכות הגנה מקורונה לישראל

מפעל יוניפאל שבעיר עזה ביצע הסבה מתפירת בגדים לתפירת מסכות מנתחים וחליפות להגנה מקורונה - וכל התוצרת הרפואית מיוצאת לישראל. בעלי המפעל: "יש לי 850 עובדים ואנו מייצרים 20 אלף מסכות ביום. בכל יום אני מקבל עוד ועוד בקשות לייצור מאנשי עסקים ישראלים"

 

 

המפעל העזתי שמייצר מסכות הגנה מקורונה לישראל ()
המפעל העזתי שמייצר מסכות הגנה מקורונה לישראל

 

אם רכשתם בימים האחרונים מסכה להגנה מפני הידבקות מקורונה, יש סיכוי לא מבוטל שהמסכה שקניתם יוצרה - ברצועת עזה.

 

מפעל יוניפאל שבעיר עזה מייצר בימים שבשגרה את הבגדים שישראלים רבים רוכשים בחלק מרשתות האופנה הגדולות בארץ. אלא שסגירת כלל ענף האופנה בישראל בשל משבר הקורונה, הובילה גם להפסקת ההזמנות מהמפעל.

 

  ()

 

המפעל העזתי שמייצר מסכות הגנה מקורונה לישראל ()

המפעל העזתי שמייצר מסכות הגנה מקורונה לישראל ()
'מפרנסים מאות משפחות בעזה"

המפעל העזתי שמייצר מסכות הגנה מקורונה לישראל ()
אף גורם פלסטיני לא פנה

 

בעליו של המפעל העזתי, נביל בוואב, החליט שלא להרים ידיים וביצע הסבה מהירה של המפעל - מתפירת בגדים לתפירת מסכות מנתחים לכיסוי הפה והאף וחליפות לכיסוי להגנה מפני הידבקות בקורונה לאנשים היוצאים מחוץ לבית. באופן מפתיע, כלל התוצרת הרפואית של המפעל העזתי מיוצאת לישראל ונמכרת בשוק הישראלי.

 

"יש לי 850 עובדים במפעל", אמר בוואב בשיחה מעזה עם "ידיעות אחרונות" ו-ynet. "במקום לסגור את המפעל ולשלוח אותם הביתה, החלטנו לעשות הסבה בייצור, ובכך השגנו שתי מטרות: להמשיך ולפרנס מאות רבות של משפחות בעזה, ולסייע לאוכלוסייה בהגדלת היצע המסכות וציוד המגן נגד ההידבקות בנגיף אל מול הביקוש הגובר".

 

 

 

 

 

 

המפעל של בוואב עובד בימים אלו בקצב שיא ומייצר בכל יום 20 אלף מסכות ואלפיים חליפות אטומות להגנה. בוואב ציין כי ישנם כמה אנשי עסקים ישראלים שיש לו עימם חוזה אספקה למסכות ולדבריו מספרם הולך וגדל. עם זאת הוא הבהיר כי מפעלו אינו מספק ציוד ישירות לבתי חולים בישראל.

 

"בכל יום אני מקבל עוד ועוד בקשות לייצור מאנשי עסקים ישראלים", סיפר בוואב. "כל הכלכלה קרסה בבת אחת בעקבות המשבר ואנשים מחפשים היכן אפשר להרוויח. רבים מהם פנו לכיוון הזה ומזמינים את המסכות דרכנו". המשלוחים מרצועת עזה מגיעים לישראל בין פעם לשלוש פעמים בשבוע, על פי כמות ההזמנות.

 

מפתיע לשמוע שמפעלו של בוואב לא מייצר בכלל מסכות מגן לשוק הפלסטיני ברצועת עזה ובגדה המערבית. "עד היום אף גורם פלסטיני לא פנה אלינו בבקשה לייצר לו מסיכות. ישנו משא ומתן שמתנהל מול ארגונים בינלאומיים בעזה לייצור מסכות אולם עד כה לא הגענו להסכמות".

 

בוואב סיפר כי מפעלו החמיר את תנאי ומגבלות העבודה בהתאם להנחיות הרשמיות של עבודה בימי הקורונה. "אנחנו עובדים במשמרות של 200 עובדים בכל משמרת כדי שלא ליצור צפיפות יתר במפעל. יש לנו צוות מקצועי שבכל שעתיים עובר במפעל ועושה ריסוס וחיטוי. העובדים שלנו מחליפים כפפות וכיסויי מגן כמה פעמים במשמרת".

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המפעל בעזה שמייצר מסכות לישראל
מומלצים