שתף קטע נבחר

אפקט הקורונה: זינוק באימוץ חיות מחמד

אחרי הנטישה ההמונית של הכלבים והחתולים, אומרים בצער בעלי חיים כי המגמה התהפכה וכמעט כל הכלבים בבית המחסה בתל אביב אומצו. וגם: טיפים לימים הראשונים אחרי האימוץ

באגודת צער בעלי חיים בישראל מדווחים על זינוק חד במספר הישראלים שאימצו בשבועות האחרונים כלבים וחתולים, דבר שהותיר את בתי המחסה של בעלי החיים של האגודה - כמעט ריקים.

 

עם תחילת המשבר והגעת נגיף הקורונה לישראל, אחזה פאניקה את אזרחי הארץ והעולם ובצער רב נרשמה עלייה מדאיגה בנטישות כלבים וחתולים בישראל. בימים הראשונים לסגר חל גידול של כמעט 40% במספר חיות המחמד שננטשו. כיום, אומרים בצער בעל חיים, כי הסיבה לכך הייתה אי הוודאות מהמצב והפחד מהלא נודע.

 

  (צילום: צער בעלי חיים בישראל)
רייקו שכיכב במדור האימוץ בסופ"ש כבר מצא בית חדש ביפו(צילום: צער בעלי חיים בישראל)

 

אבל למרבה השמחה של חובבי בעלי החיים, המצב היה זמני ותוך כשבועיים הוא השתנה מהקצה אל הקצה. כשמחקרים מדעיים הפריכו את החששות מהדבקת או מהידבקות מחיות המחמד, נעצרה הנטישה. במקביל - הישראלים, שהסתגרו בבתיהם בהוראות השעה, הבינו שזו התקופה הנכונה ביותר לאמץ כלב או חתול, שיהיו איתם בבית בסגר או במקרים של הכלבים לטייל איתם עד למרחק של 100 מטרים מהבית.

 

אגודת צער בעלי חיים בישראל הוחרגה כמוסד חיוני מההנחיות והקלינקה הווטרינרית פתוחה כל השבוע, כולל ימי שישי ושבת. בזמן זה הטיפול בבעלי החיים החוסים לא פסק. אל בית המחסה בתל אביב זרמו המאמצים על פי ההנחיות ואט אט התרוקן בית המחסה מבעלי החיים שהוחזקו בו. קרוב ל-80 כלבים וחתולים אומצו בשבועיים האחרונים. בצער בעלי חיים אומרים כי מדובר בעלייה באימוצים משמחים שלא נראתה בבית המחסה הגדול ביותר, אלא אם התרחש בו יום אימוץ ייחודי שמושך אליו מאות משפחות.

  (צילום: צער בעלי חיים בישראל)
שושה מצא בית ברמת גן(צילום: צער בעלי חיים בישראל)

 

למעשה, רבים מבתי המחסה בארץ הרגישו בעלייה. התוצאה של האימוצים היא עשרות תאים ריקים בבתי המחסה של אגודת צער בעלי חיים בישראל. כיום באגודה נערכים לקליטת כלבים רבים מתחנות הסגר, ממחלקות ווטרינריות בכל רחבי הארץ.

 

השבוע נקלטו מספר כלבים מעמותת "ערד לחי" ובהמשך השבוע יקלטו כלבים נוספים. הילמה שמושקוביץ, יו"ר האגודה: ""עבור חיות המחמד הנטושות אלו הם ימי ביאת המשיח, שגואלים אותם מייסורי הכלוב והבדידות אל חיקה של משפחה אוהבת".

 

על הגעת כלבים ממקומות אחרים, היא אמרה: "בכל הזדמנות שנקרית בדרכינו לעזור לבתי מחסה נוספים בישראל, אנו מתגייסים למשימה וכעת שעשרות תאים פנויים בבית המחסה המרכזי שלנו בתל אביב אנו קולטים באהבה כלבים, שהסיכוי למצוא להם בית בהסגרים שבהם הם יושבים קטן יותר - ואצלנו בבית המחסה מספר האימוצים גדול והבקשות לאימוצים הולכות ונערמות". באגודה מתכוננים ליום שאחרי הקורונה, מתחזקים ומשפצים את בית המחסה לקליטת בעלי חיים במצוקה, עובדים על תוכניות חינוך חדשות ובעיקר ממשיכים בעבודה השוטפת ומחכים לעוד מאמצים אחראיים ולשגרה טובה והומנית יותר.

  (צילום: צער בעלי חיים בישראל)
וגם צ'יקה מצאה חברים חדשים המתגוררים בתל אביב(צילום: צער בעלי חיים בישראל)

 

מדריך להצטרפות כלב לבית

בצער בעלי חיים מדגישים כי חשוב להבין שאימוץ של בעל חיים אינו גחמה או תחביב שאפשר לוותר עליו בקלות כשנמאס. זוהי מחויבות רצינית לשנים ארוכות, הדורשת השקעה של זמן, כסף והרבה תשומת לב ואהבה. רגע לפני שאתם מתחילים בתהליך האימוץ חשבו: האם אתם באמת מוכנים לכך? האם גם בני משפחתכם מוכנים? האם אתם יכולים לספק לכלב את כל צרכיו הפיסיים והנפשיים?

 

חשוב לזכור כי גם לכם וגם לכלב צפויה תקופת הסתגלות לא קלה, והתנהגותו בתקופה זו לא תהיה תמיד בהתאם לציפיות שלכם. ייקח זמן עד שהוא יבין מה אתם רוצים ממנו ומהם הגבולות שלו, לכן התאזרו בסבלנות עד להסתגלות המלאה שלו. זה ישתלם לכם - בסופו של התהליך תזכו בחבר חדש שיוסיף לחייכם אהבה, חברות ונאמנות שאינה תלויה בדבר.

 

הכנת הבית

ההיערכות בבית לקראת בואו של הכלב דומה להיערכות לתינוק חדש: צריך להצטייד באביזרים מיוחדים לשינה, לאכילה, להיגיינה, לטיול ולמשחקים.

  

שינה

מומלץ להכין לכלב מיטה קבועה, שטיח, או כרית גדולה. מקמו את המיטה באזור הסלון או המטבח, כך שהכלב יוכל לראות את בני המשפחה, וכדי שיהיה לו מרחב לשהות בו כשיישאר לבד.

  

אכילה

הכינו קעריות למים ולאוכל המתאימות לגודל הכלב, שיהיו יציבות (רצוי מנירוסטה), מרווחות ויספקו גישה נוחה, ומקמו אותן סמוך למיטה של הכלב. הצטיידו בחטיפים ובמזון מפנק עבור הימים הראשונים.

  

קולר

יש מגוון סוגים: קולר עור – שהוא נעים למגע אבל סופג ריח ולכלוך; שרשרת ברזל - מיועדת לכלבים גדולים הדורשים ריסון, וקולר סינתטי קל לניקוי. מומלץ להשתמש ברתמה, המפחיתה את הלחץ מאזור הצוואר של הכלב.

  

רצועה

 מומלץ להשתמש ברצועה בעלת אורך של כשניים-שלושה מטרים, בעלת לולאה בקצה אחד שאפשר להשחיל על היד לשליטה טובה יותר. אם הכלב גדול וחזק כדאי לקחת רצועה עבה. רצועה קצרה תחזיק את הכלב קצר.

 

רוצים חבר חדש? לתרומות ואימוצים: 4553* או באמצעות אפליקציית PayBox  בשעות פעילות (בימי קורונה) א-ה 17:00-08:00 בימי ו 14:00-08:00, ובשבת- 14:00-11:00. תמונות ופרטים של המועמדים לאימוץ: www.spca.co.il

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צער בעלי חיים בישראל
צ'יקה מצאה משפחה חמה
צילום: צער בעלי חיים בישראל
מומלצים