שתף קטע נבחר

מנדלבליט צפוי לאשר לשב"כ להפעיל אמצעי מעקב נוספים - בפיקוחו האישי

היועמ"ש ייענה למרבית דרישות הממשלה במסגרת המאבק בקורונה, אך יעמוד בראש צוות שיפקח על הפעלת האמצעים של שב"כ על האזרחים. "הצלת חיים גוברת על הזכות לפרטיות", אמרו גורמים המעורים בנושא

 

מחלקת הסייבר של השב
מחלקת הסייבר של השב"כ(צילום: שב"כ, באדיבות ישראל דיפנס)
 

היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט צפוי לתת "אור ירוק" להגברת המעורבות של שב"כ במאבק בקורונה - ולאשר אמצעים פולשניים יותר במסגרת המעקב אחר האזרחים לטובת מיפוי מדויק יותר של אזורי התחלואה והתחקות טובה יותר אחר מסלולים של חולי קורונה.

 

מנדלבליט צפוי לאשר את מרבית דרישות המדינה בתנאי פיקוח מחמירים, ויעמוד בראש צוות שיפקח באופן הדוק על השימוש באמצעים הפולשניים של שירות הביטחון הכללי. כמו כן, ועדת השירותים החשאיים של הכנסת תידרש גם היא לקיים מעקב ופיקוח במקביל.

 

מקורות המצויים בנושא אמרו ל-ynet כי החדירה של שב"כ תהיה יותר מדויקת, אך במקביל רבים "ישוחררו" ממעקב בזכות הגברת החדירה לפרטיות. "במקרה של המגפה הזו, הצלת חיים גוברת, לפרק זמן מוגבל ומפוקח, על הזכות לפרטיות", אמרו.

544 (צילום: אמיל סלמן)
אביחי מנדלבליט(צילום: אמיל סלמן)

מנדלבליט צפוי להודיע על כך לקראת ישיבת הממשלה שתעסוק בנושא בימים הקרובים, שכן בסוף החודש ההיתר של שב"כ להשתמש בטכנולוגיה יפקע. כעת הסמכות של שב"כ תוארך, והממשלה צפויה לאשר תוספת של אמצעים פולשניים נוספים שמעמיקים את הפגיעה בזכות לפרטיות. על אותם אמצעים מוטל איסור פרסום, אך ככל הנראה יש ביכולתם לדייק עוד יותר את ההתחקות אחר מסלולם של חולי הקורונה כדי לסייע בטיפול הממוקד לאזורי התחלואה.

 

עד כה סיפק שב"כ אמצעים טכניים לאיתור אזרחים ששהו בסביבת חולי קורונה מאומתים במטרה לבודד אותם מהאוכלוסייה. מנדלבליט אישר את המהלך, ובג"ץ אף דן בעתירות שהוגשו נגד האישור. עמדת משרד הבריאות זכתה לגיבוי מצד ועדת השרים המיוחדת שהוקמה למאבק בקורונה בראשותו של השר יובל שטייניץ, והמדינה השיבה כי המטירה היא להאט את התפשטות הנגיף תוך "הסרה חלקית של מגבלות חופש התנועה".

 

ראש שירותי הבריאות במשרד הבריאות, פרופ' סיגל סדצקי, אמרה בדיון בבג"ץ בשבוע שעבר כי לדעתה השימוש באמצעי המעקב של שב"כ יתרחב דווקא לקראת היציאה מהסגר, אולם לא מדובר בהרחבה של סוג המידע מהמכשירים הניידים אלא במעגלי החשיפה.

  

לדבריה, "אנחנו מתייחסים לסוגיות האלו בחומרה ומחפשים כל הזמן אמצעים חלופיים. אנחנו עוקבים כל הזמן אחרי הטכנולוגיות, אבל עדיין צריכה להיות נגישות אוכלוסיות לכלי הזה. הרעיון שלנו הוא שברגע שיהיו בדיקות זמינות ויהיו מספיק אנשים שכבר לא מדבקים, אין ספק שיהיו לאנשים תעודות שהם לא יכולים להידבק ולא יהיה טעם להפעיל עליהם את כלי השב"כ וגם את הבידוד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שלו שלום
היועמ"ש מנדלבליט
צילום: שלו שלום
מומלצים