שתף קטע נבחר

במסגרת תביעת נפגעי טרור: חצי מיליארד שקל יעוקלו מהרשות הפלסטינית

אחרי הפסיקה שקבעה כי הרשות אחראית לפיגועים של ארגוני הטרור הפלסטיניים, ההליך מתקדם: הכסף יעוקל מתוך הכספים שמקוזזים ממשכורות המחבלים, ובהמשך מכספי המסים שנגבים בישראל ומועברים לרשות

 

אבו מאזן בישיבת המועצה המרכזית של אש
אבו מאזן(צילום: רויטרס)

בית המשפט המחוזי בירושלים הורה שלשום (יום ו') על עיקול של כחצי מיליארד שקל מכספי הרשות הפלסטינית, במסגרת תביעות הנזיקין שהגישו משפחות נפגעי פיגועי טרור שבוצעו על-ידי ארגוני הטרור הפלסטיניים.

 

ביולי 2019 פסק השופט משה דרורי כי הרשות הפלסטינית אחראית לפיגועים שבוצעו על ידי ארגוני הטרור כמו אש"ף, חמאס והג'יהאד האיסלאמי, שבהם נרצחו 34 ישראלים ונפצעו שבעה. מדובר בין היתר בלינץ' ברמאללה, הפיגוע במדרחוב בן יהודה ופיגוע החדירה לבית משפחת גביש בליל הסדר. בהגשת התביעות סייעו עורכי הדין אברהם סגל, אבי גז וניצנה דרשן לייטנר מארגון שורת הדין.

 

סך הפיצויים בכל התביעות עומד על כמיליארד שקל, אך לצורך בקשת העיקול הזמני ביקשו המשפחות לעקל סכום שווה של 10 מיליון שקל פיצוי לתובע, בסכום המצטבר לכחצי מיליארד שקל.

 

קורבנות הלינץ' ברמאללה - יוסי אברהמי וואדים נורז'יץ (צילום רפרודוקציה: רויטרס) (צילום רפרודוקציה: רויטרס)
קורבנות הלינץ' ברמאללה - יוסי אברהמי וואדים נורז'יץ(צילום רפרודוקציה: רויטרס)

השופט משה סובל, שדן בתיק לאחר פרישתו לגמלאות של השופט דרורי, הורה על עיקול בשני שלבים: הראשון - גביית הכספים שעוקלו על ידי המדינה במסגרת החוק להקפאת כספים ששילמה הרשות הפלסטינית בזיקה לטרור (החוק לקיזוז משכורות המחבלים) מהכספים המועברים אליה מממשלת ישראל.

 

בשלב השני יותר עיקול בגובה של 50 מיליון שקל מדי חודש או 10 אחוזים מהסכום שהמדינה מעבירה לרשות הפלסטינית כגביית המסים. כיום מוערך הסכום ב-600 מיליון שקל בחודש, אך בשל משבר הקורונה צפויה לחול ירידה במספר.

 

עו"ד אברהם סגל, שמייצג את ארגון שורת הדין, מסר: "סגן נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים, השופט סובל, הוציא מלפניו החלטה אמיצה, מנומקת ויסודית והטיל עיקול על סכום עתק של לטובת משפחות נפגעי הטרור. הרשות הפלסטינית צריכה להבין שיש גם מחיר כספי כבד למי שאיננו מהסס לשלח מרצחים לפגוע ביהודים וישראלים רק בגלל היותם כאלה".

 

"אין מועד סמלי יותר מערב יום הזיכרון בכדי להעניק למשפחות השכולות מעט נחת במאבק ארוך השנים", אמרה יו"ר הארגון ניצנה דרשן-לייטנר. "אנחנו ממשיכים להילחם גם 20 שנה אחרי ולא נשקוט אלא עד שנקבל צדק לנפגעי הטרור. עשיית דין עם המחבלים אינה נגמרת במאסרם בבתי הכלא, כל עוד הרשות הפלסטינית דואגת לשלם להם בגין ישיבתם, ובכך לממן ולעודד מעשי טרור. תדע הרשות הפלשתינית שיש מחיר לדם שעל ידיה, מחיר יקר מאוד, ועכשיו היא צריכה לשלם אותו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים