שתף קטע נבחר

מסביב לבשר: עוד דברים שאפשר לשים על המנגל

לא באנו ללמד אתכם איך לצלות את הבשר מושלם על המנגל. את זה אתם יודעים בדיוק כמונו. אבל מה בנוגע לירקות, תוספות והפתעות? או, בשביל זה אנחנו כאן

על האש צמחוני (istock)
שיפוד הירקות - טריק שעובד תמיד(istock)

 

שיפודי ירקות

בין המנות הבשריות, לידידה ששומרת משקל, לחבר הטבעוני המעצבן, או פשוט כתוספת למנה בשרית. שיפודי ירקות זה פוני עם טריק אחד, אבל שמחזיק לכם את כל החג. רובנו ממילא משבצים ירקות כמו עגבנייה ובצל בשיפודים בשריים. הפעם פשוט תנסו לתת להם את הכבוד בשיפודים משלהם. לא חסרים ירקות שאוהבים צלייה במנגל. מפטריות עד קישואים, מפלפלים ועד עגבניות שרי.

הסוד הוא במרינדה - משרים את הירקות במשך הלילה בתערובת של תבלינים - או מורחים אותם כשמרכיבים את השיפוד אם שכחתם או שאתם עצלנים. למשל, מלח, פלפל, שום טרי וטימין. את התבלינים שבחרתם ערבבו עם שמן זית (אפשר להוסיף זוויות מעניינות כמו סילאן). תאלתרו חופשי.

 

 

על האש צמחוני (istock)
מסתבכים עם הטופו? הסוד הוא במרינדה (istock)

 

לחבר הצמחוני

עוד דבר שמגיב טוב מאוד גם למרינדה וגם למנגל זה טופו. רוב אוכלי הבשר לא סובלים טופו משני טעמים: הראשונה היא שמה הטעם, והשנייה שאין לו טעם. לגבי השנייה, לטופו באמת אין יותר מדי טעם, אבל במקרים רבים זה דווקא יתרון. הוא סופח פנימה כל טעם שהוא פוגש, ומשחרר אותו על הלשון שלכם.

נסו למשל להשרות טופו במרינדה חריפה אש, ותגלו שהחריפות לא מוגבלת לפני השטח וכל חלק מהביס חריף ומדמיע במידה שווה. אפשר לשלב בשיפודי ירקות, או לצלות ישירות בשביל קווי הצלייה הישרים הכיפיים האלה שיתנו לחבר הצמחוני או הטבעוני שלכם את התחושה שהוא אשכרה אוכל סטייק, או לפחות חזה עוף.

 

על האש צמחוני (istock)
למדנו לשנוא ירקות כילדים, אבל הגיע הזמן להתבגר(istock)
 

 

מי אוהב אש

כבר בתור ילדים אנחנו לומדים לא לאהוב ירקות. אבל מה הפלא כשבדרך כלל חולטים אותם או מאדים אותם למוות? הרבה ירקות מקבלים טעם שונה לגמרי ממה שאנחנו מכירים כשהם נצלים במקום להתבשל או להיאכל טריים. פשוט תניחו על הרשת ירקות כמו תירס, ארטישוק, שומר או כרישה - או אפילו פירות. גם הפעם, אל תשכחו מרינדה. אבל גם סתם תבלינים ואפילו פיזור של מלח עם היד מעל הירק המוכן יכולים לעשות את העבודה. ובמקרה של הכרישה - לא חייבים אפילו את זה.

 

על האש צמחוני (istock)
האמריקאים הילידים המציאו את הפופקורן במדורה, לא במיקרוגל(istock)
 

 

פופקורן!

יש הרבה ילדים? לא קניתם מספיק בשר (לא שמענו על מנגל אחד שזה קרה בו מאז 1988, אבל שיהיה)? סתם בא לכם כיוון אחר? סיר פופקורן יעשה את העבודה. רק שימו פופקורן להכנה בסיר, לא במיקרו, כן? עדיף על מנגל בעצימות בינונית - אתם לא רוצים לחרוך את הגרגירים (או את הסיר), אלא לחמם אותם באיטיות עד שיתפוצצו. הכיף בפופקורן להכנה בסיר הוא שאפשר לשחק עם התבלינים, כמו גם עם הכמות. תנו בכורכום, פזרו צ'ילי, תשתוללו עם קייג'ון או פפריקה מעושנת. מה שבא. עובד גם בבית. למתקדמים: פופקורן מתוק.


פורסם לראשונה 27/04/2020 11:48
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים