שתף קטע נבחר

אבשלום קור הביע צער: "כל יהודי הגולה הם אחיי"

לאחר שהשמיע התבטאויות על יהדות התפוצות שעוררו ביקורת - מנחה חידון התנ"ך העולמי לנוער מסביר: "למעלה משלושים שנה אני עמל בחידון התנ"ך העולמי באהבה ובמסירות, למען חיזוק הקשר עם יהודי הגולה"

אחרי הזעם – שלב ההסברים: הד"ר אבשלום קור הגיב היום (ה') לביקורת שהושמעה על התבטאויותיו בטקס חידון התנ"ך העולמי כלפי יהדות התפוצות, כפי שפורסם ב-ynet. "למעלה משלושים שנה אני עמל בחידון התנ"ך העולמי באהבה ובמסירות, למען חיזוק הקשר עם יהודי הגולה", אמר.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות . היכנסו >>

 

"כל יהודי הגולה הם אחיי, לא פחות מכך", אמר בתגובה לביקורת, שהייתה בין היתר סביב השימוש בביטוי "גולה". "לכן נסעתי לשליחויות של מתן שיעורים, ללא תשלום, בברית המועצות לפני התפרקותה וגם אחר כך". הוא הוסיף כי "כל המתמודדים מן הגלויות, הצעירים והמבוגרים, יכולים להעיד על חיבתי העמוקה אליהם", וסיים: "אני מצטער אם מישהו פירש את דבריי שלא כראוי".

 

קראו עוד בערוץ היהדות:

  • כלת חידון התנ"ך העולמי לנוער: רות כהן בת ה-16

     

    בחידון התנ"ך העולמי לנוער שנערך אתמול, יום העצמאות - כינה קור את יהודי התפוצות "יהדות הגולה" - ביטוי שהשימוש בו כבר לא מקובל בישראל זה שנים. אחר כך העיר לאחד המתמודדים מחו"ל "בגולה הכול הולך יותר לאט", ולמתמודדת אחרת אמר: "מה יש לה לחייך, היא גרה בגולה".

     

    "דיבר בזלזול"

    בתגובה לדברים, שיגרה קרן משפחת רודרמן, הפועלת לחיזוק היחסים בין ישראל ליהדות ארצות הברית, תלונה לשר החינוך רפי פרץ, הממונה על מפעל חידון התנ"ך העולמי. "מדובר בהתבטאויות אשר פוגעות לא רק במתמודדים ובבני משפחותיהם, אלא במיליוני היהודים שציינו אף הם את חגיגות יום העצמאות ה-72 למדינת ישראל, מתוך אהבה רבה לארץ, למדינה, ולעם", כתבו ראשי הקרן, ג'יי ושירה רודרמן. "אין ספק כי הד"ר אבשלום קור תרם ותורם רבות לישראל ולעם היהודי בשלל תחומים, אך אין בכך כדי להצדיק התנהגות פוגענית", הוסיפו.


  •  

     

    בתלונתם הבהירו בני הזוג רודרמן: "חידון התנ"ך העולמי לנוער הוא מפעל חינוכי המציב על סדר היום הלאומי את חשיבות התנ"ך והקשר שבין מדינת ישראל לעם היהודי בתפוצות". הם הוסיפו: "הצטערנו לראות כיצד מנחה האירוע, הד"ר אבשלום קור, השתמש בבמה המכובדת של חידון התנ"ך העולמי, על מנת לדבר בזלזול אל בני הנוער שייצגו קהילות שונות מרחבי העולם".

     

    בפיניה קראו ראשי הקרן לשר החינוך להתנער באופן חד משמעי מההערות הפוגעניות של אבשלום קור ולהבהיר כי משרד החינוך רואה בחיזוק הקשר עם יהודי התפוצות ערך עליון ומשימה לאומית.

     

    אבשלום קור (באדיבות תאגיד השידור
    אבשלום קור(באדיבות תאגיד השידור "כאן")

     

    אבשלום קור הנחה את החידון זו השנה ה-32. לשלב הגמר הגיעו 16 מתמודדים משמונה מדינות: ארבעה מישראל, שניים מארגנטינה, שלושה מארצות הברית, שניים מדרום אפריקה, שלושה ממקסיקו, אחת מאנגליה ואחת מפנמה. בגלל מגפת הקורונה, השנה המתמודדים מחו"ל לא הגיעו ארצה לרגל התחרות והשתתפו בה באמצעות שידור וידאו ממדינותיהם.

     



    לשלב הסופי העפילו שני מתמודדים מישראל בני 16: משה גלידאי מאלון שבות, תלמיד ישיבת מקור חיים - ורות כהן ממרכז שפירא, תלמידת כיתה י"א באולפנת בהר"ן, שזכתה בתואר. זו הפעם הראשונה מזה עשור שלחידון מוכתרת כלה.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    באדיבות תאגיד השידור "כאן"
    אבשלום קור
    באדיבות תאגיד השידור "כאן"
    מומלצים