שתף קטע נבחר

הנרצחת נטמנה, אלו נימוקי השופט להקלה על הרוצח

מסטוואל אלאזה, שנרצחה בחולון בערב יום העצמאות, נטמנה בליווי עשרות רבות, שהגיעו למרות מגבלות הקורונה. בכתב האישום נגד בעלה מאשתקד נכתב כי "היכה אותה בפניה, בשיניה ובראשה, דחף אותה לקיר וחנק אותה". למרות זאת, נשלח רק ל-10 חודשים בכלא

 

 

 

מסטוואל אלאזה, שנרצחה על ידי בן זוגה בערב יום העצמאות בחולון, הובאה למנוחות אחר הצהריים (יום ה') בבית העלמין בראשון לציון. הלווייתה לוותה בצעקות שבר של עשרות בני משפחה רבים שנכחו במקום, בניגוד למגבלות שהוטלו עקב מגפת הקורונה.

 

מחוץ לבית העלמין עמדו ארבע נשות ארגון ויצו שבאו לתמוך בבני המשפחה בשעתם הקשה. אורה כורזים, יו"ר ויצו ישראל, אמרה ל-ynet: “באנו לתמוך ולהתריע, להרים קול ולהגיד שזה לא הקורבן האחרון. זהו קצה הקרחון של האלימות שאנו מדברים עליה במשבר הקורונה, אנחנו רואים את זה במספר הפניות למשטרה ולרווחה. הגיע הזמן שכל הרשויות תתאחדנה כי יש פה מצוקה אמיתית שצריך לטפל בה.

הלווייתה של מאסטוואל אלאזה, בת ה31 שנרצחה ביום שלישי בערב על ידי בעלה מאנדפרו אלאזה בחולון (צילום: שאול גולן)
הלווייתה של מאסטוואל אלאזה(צילום: שאול גולן)

הלווייתה של מאסטוואל אלאזה, בת ה31 שנרצחה ביום שלישי בערב על ידי בעלה מאנדפרו אלאזה בחולון (צילום:  שאול גולן)
(צילום: שאול גולן)

הלווייתה של מאסטוואל אלאזה, בת ה31 שנרצחה ביום שלישי בערב על ידי בעלה מאנדפרו אלאזה בחולון (צילום: שמוליק דודפור)
(צילום: שמוליק דודפור)
 

"בואו ננסה לעצור את זה. יש כבר שמונה נשים מתחילת השנה שנרצחו. אנחנו פותחים מקלט חירום לנשים מוכות במרכז הארץ. יש תוכנית לאומית שאושרה וטרם תוקצבה, בואו נרים את זה ביחד. בואו נאכוף את צווי ההרחקה שהנשים האלה לא ישלמו על הטירוף של הבעלים שלהם. הנשים האלו חוששות ומתביישות להגיש תלונה וחייבים לטפל בזה".

 

כורזים הוסיפה: "מספר התלונות בתקופת מגפת הקורונה הוכפל ובמקומות מסוימים שולש. אני קוראת לכל הציבור, כולנו נמצאים בבית, בואו נהיה הכתף התומכת, ואם אתם שומעים משהו לא תקין לפנות לויצו או למשטרה. אל תישארו אדישים כי האדישות הזו גובה קורבנות".

 

מאנדפרו אלאזה בן ה-37, העצור בחשד לרצח אשתו מסטוואל בת ה-31, שחזר בצהריים את המעשה בדירתם בחולון. הוא הובא למקום באזיקים בליווי כבד של המשטרה שסגרה את המקום. בית משפט השלום בתל אביב האריך אתמול את מעצרו של מאנדפרו אלאזה ב-10 ימים.

 

 

נציג המשטרה טען: סיכון ממשי למתלוננת

הרצח אירע חודש וחצי לאחר ששוחרר ממאסר על עבירות אלימות כלפיה. על פי כתב האישום הקודם שהוגש נגדו ב-2019 על ידי יחידת התביעה במשטרה, יוחסה לו תקיפה הגורמת חבלה של ממש כלפי אשתו ואיומים. על פי האישום הקודם, הוא ואשתו המנוחה היו יחד באירוע. הם שבו לביתם בחולון קצת אחרי חצות.

 

במהלך הנסיעה במונית התפתח ויכוח בניהם. המתלוננת נכנסה לישון בחדרה, והנאשם קילל אותה והדליק וכיבה את האור בחדרה מספר פעמים. היא ביקשה שיחדול, כי הייתה צריכה לקום בבוקר, ואז נכנס הנאשם לחדר, סגר את הדלת והיכה אותה בפניה, בשיניה ובראשה. בנוסף הוא דחף אותה לקיר וחנק אותה. זמן קצר לאחר מכן, בסלון, הוא תקף אותה שוב - דחף אותה לקיר והטיח את ראשה בקיר. כתוצאה מהמכות היא סבלה מחבלות, דימום ונפיחות במצח. "אם את מזמינה משטרה אהרוג אותך", אמר לה.

מאנדפרו אלאזה משחזר את רצח אשתו מאסטוואל אלאזה בחולון (צילום: יוני בהר)
אלאזה משחזר את רצח אשתו(צילום: יוני בהר)

מאסטוואל אלאזה משחזר את רצח אשתו מאסטוואל אלאזה בחולון ()
 

ב-9 בדצמבר 2019, לאחר תיקונים קלים באישום נגדו, המשטרה והסנגורית שלו הגיעו להסכמות שהוא יודה באישום שיוחס לו. הם סיכמו שאת העונש ייקבע בית המשפט בהמשך. הוא הודה והורשע.

 

ב-5 בפברואר השנה ניתן גזר הדין על ידי השופט ירון גת בבית משפט השלום בתל אביב. באותו דיון הסביר נציג המשטרה לשופט: "האירוע עצמו היה חמור, בשעת לילה כשהיא מבקשת לישון. התקיפה מתחלקת לשניים - פעם אחת לא הספיקה לו. בסוף יש את האיומים כלפיה.

 

"מתסקיר המבחן עולה תמונה עגומה: מדובר בקשר שמאופיין בניכור ואלימות בעיקר מילולית ונפשית, ובמצבי קיצון אף מסלימה לאלימות פיזית. המתלוננת מספרת על רקע של הימורים. היא פנתה בעקבות המקרה למקלט לנשים מוכות עם הילדים. שירות המבחן התרשם מיכולת מוגבלת של הנאשם להכיר לעומק את הבעייתיות בבחירותיו. קיים סיכון להישנות עבירות דומות ללא טיפול. הם סבורים שיש סיכון ממשי למתלוננת - אנו מבקשים 15 חודשי מאסר".

 

מנגד הסנגורית הסבירה: "מבלי לזלזל - כל אלימות פסולה. אבל לא מדובר ברף הגבוה. מדובר באדם שלקח אחריות ומוכן לעבור טיפול. הוא מוכן להתגרש בלי בעיות אם זה מה שאשתו רוצה. הוא ללא עבר פלילי אבקש להסתפק בימי מעצרו".

 

הנאשם אמר אז לשופט: "אני מצטער על מה שעשיתי עשיתי טעות".

 

השופט על הנאשם: "ניתן ללמוד על לקיחת אחריות"

בגזר הדין פירט השופט גת את שיקולי הענישה :"שירות המבחן העריך כי קיים סיכון להישנות ההתנהגות הבעייתית והפוגענית מצדו. הוא הסכים לפנות לאבחון. להשתלב במסגרת סגורה לטיפול בגברים אלימים. הנאשם ציין שמדובר באירוע חריג, שאינו מאפיין את התנהלותו. הוא ביטא שאיפותיו לחזור לנהל אורח חיים תקין.

 

"המתלוננת מסרה כי עברה למקליט לנשים מוכות, אך שבה כעבור שבוע עקב קשיי קליטה ויכולת להשתלב במסגרת. היא תיארה קשר מאופיין בניכור ואלימות בעיקר מילולית ונפשית. היא פעלה לפתיחת תיק ברבנות וציינה כי אינה מרגישה איום או חשש מפניו. היא בטוחה כי תוכל להגן על עצמה ולפנות לגורמי אכיפת החוק במידת הצורך.

מאנדפרו אלאזה ()
מאנדפרו אלאזה
 

"לקחתי בחשבון את נסיבות ביצוע העבירה. לחומרא (כלומר לצורך החמרה בעונש) שקלתי כי תקף אותה באופן חמור גרם לה חבלה ואיים עליה. מנגד יש לקחת בחשבון שמדובר באירוע יחיד. למרבה המזל לא הסתיים האירוע בחבלות ברף החומרה הגבוהה והמתלוננת שוחררה מבית החולים ללא אשפוז".

 

השופט טען שיש להחמיר עם הנאשם משום שלא נטל חלק בטיפול שיקומי כלשהוא. אבל מנגד ציין כי לקח גם בחשבון שהנאשם הודה במסגרת ישיבת מוקד (ישיבה מוקדמת לבחון גישור בין הצדדים והסכמות להסדר) וחסך זמן שיפוטי יקר. הוא ציין כי עצם העובדה שהודה ייתר את הצורך בשמיעת עדות האישה.

 

השופט הוסיף כי שקל גם את העובדה שהנאשם ללא עבר פלילי. "מהתסקיר ניתן ללמוד על לקיחת אחריות, השלמה עם רצון המתלוננת ועל כך שאינה חוששת עוד ממנו. יש לקחת בחשבון את נסיבותיו הכלכליות והאישיות ואת דבריו האחרונים". לכן בסופו של דבר, מיקם השופט את העונש בתחתית המתחם של הענישה, וגזר עליו 10 חודשי מאסר בפועל ו-6 חודשי מאסר על תנאי. העונש נספר מהיום הראשון בו שהה במעצר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שמוליק דודפור
קברה של מאסטוואל אלאזה
צילום: שמוליק דודפור
מומלצים