שתף קטע נבחר

בין צמחוני לבשרית: המרדף אחרי המנה המאזנת

במסגרת פרויקט "חיים מאוזנים - חיים טובים" המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet ואסם נסטלה, אנחנו פוגשים השבוע את ערן וענבל טובול - היא קרניבורית מושבעת והוא החליט להתקרב יותר אל עולם הצמחונות. איך מאזנים בין שני העולמות, מה מתרחש במטבח בין השניים ואיך יוצרים הרמוניה? הכירו את המשפחה

בשיתוף אסם נסטלה

 

 

ערן וענבל טובול חזרו לאחרונה לצפון. השניים, בני 37, עברו מתל אביב וסדר היום המשוגע שלהם מתחיל מוקדם מאד בבוקר בגבעת אבני, משם נוסעים השניים לעבודתם בחיפה, חוזרים בערב לחדר הכושר בטבריה ואל הבית הם מגיעים מאוחר בערב. על הדרך הם מנסים להקפיד על תזונה בריאה, צמחונית וטבעונית ורצוי, שפויה. השניים הצטרפו לפרויקט "חיים מאוזנים - חיים טובים", המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet ואסם נסטלה ומטרתו לסייע ליחידים ומשפחות להחזיר את האיזון לתחומים שונים בחיים.  

 

 

 

"החלטנו לסגל אורח חיים בריא יותר, נכנסנו יותר לעולם של הטבעונות והצמחונות ואנחנו מנסים למצוא תפריט שיתמוך בלו"ז הכל כך ארוך והעמוס שלנו", אומרת ענבל וערן מחרה אחריה ומבהיר את הלך העניינים האמיתי: "אני החלטתי והיא מתלווה אליי לתהליך".

 

היא קרניבורית והוא צמחוני
היא קרניבורית והוא צמחוני
 

 

"אני קרניבורית לגמרי. אין יום הולדת שלי שאני לא חוגגת באיזה מסעדת בשרים", צוחקת ענבל בהקלה. "זו בעיקר אני, שמבשלת בבית. אני באה מבית מסורתי, מרוקאי וכל הבישולים שלנו עם מלא שמן וגם סוכר וכמה שיותר בשר. ערן מפקח עליי כשאני מבשלת", היא אומרת בצחוק וערן משלים אותה ומסביר: "אני כמו משגיח כשרות - מספיק עם המלח, מספיק עם אבקת המרק והסוכר".

 

השניים, כמו זוגות צעירים מאוהבים רבים, עושים מכל דבר חגיגה: "ינדו אותי מהמשפחה כשישמעו, אבל אני מכינה אוכל טבעוני.

 

"אם תפתח את הווטסאפ של ערן ושלי תראה את ההתכתבויות עם המתכונים. הוא שולח לי כתבות ממגזין בריאות על מה הסוכר עושה ומה עושה השומן.

 

"הוא לא יודע שאני לא פותחת אותם. בא לי בשר, לא לגוון. לאכול כל היום בשר בשר בשר.

 

ערן טובול - מבקש איזון (צילום: גיל נחושתן)
ערן טובול - מבקש איזון(צילום: גיל נחושתן)
  

"נדרשים ממני גמישות ומאמץ, אבל אני עושה את זה בשבילו. את כל המתוקים שלי אני מחביאה בתיק, הצטרפתי לקבוצה של טבעונים שעל 90% ממה שהם אוכלים אני מוכנה לוותר בקלות", היא אומרת ומסכמת: "הכל למען האהבה". "גאווה ענקית", מסכם מצידו ערן בעיניים נוצצות.

 

דרוש איזון

השניים ביקשו עזרה; "אני צריך איזון ממשי, ברמה שייתן לי ידע איך לשמור על תפריט שיתאים לי וכך שאשמור על הערכים שאני צריך להקפיד עליהם. אני רוצה טיפים לגוון את התפריט שלי ואת המתכונים", אומר ערן.

תום בעבור (צילום: שרון הורוביץ)
תום בעבור(צילום: שרון הורוביץ)

אל ביתם של הזוג תגיע בפרק הבא תום בעבור, מנחת סדנאות בישול בריא ומנטורית צוות "חיים מאוזנים - חיים. "אני מבינה שיש כאן מרדף אחרי האוכל, עם הרבה מתח ולחץ. באתי לעזור לכם להפוך את זה למשהו יותר פשוט וזורם", הוא אומרת. רוצים לדעת מה היא מציעה להם ואיך זה יכול לעזור גם לכם? רוצים ליהנות ממתכון טעים ומאוזן? צפו בפרק הבא שיעלה לשידור ב-ynet ביום שלישי.

 

לא פעם אנחנו מרגישים שיצאנו מאיזון, מטרתו של פרויקט "חיים מאוזנים - חיים טובים" לעזור לכם להיכנס לאיזון בעזרת צוות מנטורים, כל אחד בתחומו, שיתנו טיפים ועצות שיכולים לעזור לכל אחד ואחת מאיתנו, כיחידים וכחלק מהמשפחה, כי חיים מאוזנים = חיים טובים.

 

בשיתוף אסם נסטלה


פורסם לראשונה 28/06/2020 08:53

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איך מאזנים בין בשרי לצמחוני?
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים