שתף קטע נבחר
צילום: מוטי קמחי, ראובן כהן/דוברות עיריית חיפה

מחקר נוסף מצא: מעשנים נדבקים פחות בקורונה

מחקר חדש מגלה ששיעור חולי הקורונה נמוך יותר אצל מעשנים. מנגד – אלה שכבר נדבקו בנגיף, היו בסיכון תמותה גבוה יותר

העישון מסוכן ביותר לבריאות, אבל ממצאים חדשים מגלים שייתכן ולמרכיבים בסיגריה יש אפקט נוגד קורונה: חוקרים מצאו כי שיעור נמוך יותר של מעשנים נדבקים בנגיף הקורונה. עם זאת, לאחר ההדבקה, הם נמצאים בסיכון תמותה גבוה הרבה יותר.

 

חוקרים מאיטליה סקרו 441 חולי קורונה מאושפזים בבית חולים בפרמה בצפון איטליה. רק 21 חולים (4.8%) היו מעשנים פעילים, 10% היו מעשנים לשעבר. שיעור מעשנים נמוך זה, של פחות מ-5% מקרב החולים, נמוך הרבה יותר משיעור המעשנים הכולל באוכלוסייה האיטלקית שמגיע ל-24% מה שלדעת החוקרים עשוי לרמז על סוג כלשהו של הגנה. מנגד, יותר מעשנים נכנעו למחלה: 47% מחולי הקורונה שעישנו מתו, בהשוואה ל-35% מהאוכלוסייה הלא מעשנת.

 

משבר הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

אילוסטרציה של עישון (צילום: Shutterstock)
השפעת העישון על ההידבקות בקורונה(צילום: Shutterstock)

 

לפני כשבועיים, נתגלו ממצאים דומים בסקירת ספרות של אוניברסיטת קולג' לונדון: החוקרים מצאו אז שיעור נמוך מהצפוי של תחלואה בקורונה בקרב מעשנים: מבין 28 המחקרים שניתחו החוקרים, אחד מבריטניה חשף שרק 5% מהמטופלים היו מעשנים, שליש משיעור המעשנים בבריטניה שמגיע ל-14.4%.

 

מחקר אחר שפורסם לפני כשבועיים בצרפת, בו נבדקו 480 חולי קורונה, גילה שמתוכם אחוז המעשנים הוא רק 5%, כשמנגד שיעור המעשנים הכולל בצרפת עומד על 35%.

 

המחקר הנוכחי עולה בקנה אחד גם עם נתונים שהתפרסמו בחודש שעבר בכתב העת לרפואה של ניו אינגלנד, שבדקו את השפעת העישון על חולי קורונה. בסין כ-26% מהאוכלוסייה הם מעשנים, אך המחקר הראה כי רק 12.6% מכל אלף אנשים שנדבקו בסין היו מעשנים.

 

בתגובה לפרסומים השונים אודות האפקט המגן לכאורה של העישון, נמסר מאיגוד רופאי הציבור באתר ההסתדרות הרפואית, כי הפרסומים הם מטעים: " קיים חשש שאופן איסוף המידע במחקר המדובר לגבי העישון אינו מדויק. מידע חסר בתיק הרפואי, דיווח שגוי מאנשים שהפסיקו לעשן לאחרונה ודיווחו כאילו אינם מעשנים. בנוסף החוקרים הכניסו את כלל המאושפזים כמקשה אחת ולא ביצעו ניתוח לפי גברים או נשים ולפי קבוצות גיל. ידוע שבסין לדוגמה שיעור העישון בקרב נשים הוא זניח לחלוטין.

 

"נכון להיום לא ברור עדיין אם מדובר בקשר ישיר או שהסיכון המוגבר נובע מקיום מחלות רקע הנגרמות מעישון כגון מחלת לב ומחלת ריאות", הוסיפו באיגוד, "מה שידוע בוודאות - עישון הורג כל שנה 8,000 גברים ונשים בישראל - פי 40 מקורונה נכון להיום, וגורם למחלות שמעלות את הסיכון לתחלואה קשה בקורונה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מעשנים מוגנים מקורונה?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים