שתף קטע נבחר

מתחילים מחדש: הספורט האולימפי בישראל מתעורר לחיים

השחיינים כבר בבריכה, המתעמלים על המזרנים, האתלטים חורכים את המסלול, והטניסאים חובטים בכדורים. מסע בארץ בין הספורטאים האולימפיים, שחוזרים לאט לאט לשגרה ובין חיטוי למדידת חום מקווים שבקרוב יוסרו כל המגבלות

 

ב-24 ביולי, בעוד חודשיים ועשרה ימים, היה אמור להתקיים טקס הפתיחה של אולימפיאדת טוקיו. הספורטאים היו אמורים להיות בעיצומן של ההכנות האחרונות, וחלק אפילו במהלך המאבק על הכרטיסים האחרונים לחגיגת הספורט הגדולה בתבל. אלא שהתפרצות מגפת הקורונה עצרה הכל. המשחקים האולימפיים נדחו בשנה, וזה שיבש לחלוטין את לוח הזמנים. הספורטאים נותרו בלי יעד קרוב, אבל עדיין עם מטרה אחת גדולה שהתרחקה בשנה.

 

לאחר כמעט חודשיים של ישיבה בבית בלי אימונים רציניים, לפני שבועיים וחצי קיבל הסגל האולימפי אור ירוק לשוב לפעילות, גם אם זה תחת שורה של מגבלות נוקשות שהגיעו ממשרד הבריאות וגרמו לכולם להיערך מחדש.

 

אימון נבחרת השחייה (צילום: אורן אהרוני)
אימון נבחרת השחייה. המים בטוחים(צילום: אורן אהרוני)

 

בריכת השחייה

אימונים בחסות הכלור

אחד המוקדים העיקריים הוא מכון וינגייט, וכבר עם ההגעה לשער הכניסה אפשר לראות את השינוי שהביא עידן הקורונה. השומר מסנן את מי שהוא לא חלק מהמקום, ומודד חום למי שרשאי להיכנס. חניה? אין בעיה. בניגוד לימי השגרה, הפעם יש מקומות בשפע ואפשר אפילו לשמוע את ציוץ הציפורים ואת רחש הגלים מהים. אבל המקום לא נטוש, הספורטאים שמגיעים להתאמן לא יוצאים מהאולמות או מבריכת השחייה ועוזבים אותם אפילו בלי לעבור במלתחות הנעולות, כשגם חדרי האוכל נעולים, כך שקשה לראות אותם מסתובבים באזורים הפתוחים.

 

האזור הבטוח ביותר בווינגייט, ואולי במדינה כולה, הוא בריכת השחייה. ארגון ה־CDC (הרשות הפדרלית האמריקאית לבריאות הציבור) קבע כי אין עדויות של הדבקה בבריכות שחייה, בתנאי שהן מכילות כלור במינון של לפחות 1.0 מ"ג/ליטר.

 

אימון נבחרת השחייה (צילום: אורן אהרוני)
יש סיבה לחייך(צילום: אורן אהרוני)

 

מי שפותחת את היום, מוקדם בבוקר, זו נבחרת השחייה, שחבריה עוברים בדיקת חום, חותמים על הצהרת בריאות, עושים את החימום היבש במרחק של שני מטרים לפחות זה מזה וקופצים למים. הבריכה האולימפית מחולקת לשני חצאים, או לפי המונח החדש - "קפסולות", עם 15 ספורטאים בכל אחד.

 

"כיף מאוד לחזור, אנחנו נהנים מהחזרה לשגרה ולאימונים, יש אווירה מאוד חיובית", אומר מאמן הנבחרת אהוד סגל. "עכשיו, כשאין טיסות ותחרויות, אנחנו ממוקדים בדברים שהתמקדנו בהם פחות לפני הקורונה".

 

"מסתבר שאנחנו הכי מוגנים בבריכה עם הכלור, התגעגענו לריח ושמחים להיות פה", מוסיף יעקב טומרקין. "הייתה תקופה קשה עד שקיבלנו את האישור, חזרנו להתחלה ללא כושר, הלו"ז והתוכניות השתנו". מירון חרותי מנסה לראות את הצד החיובי: "יצא לי להיות בבית עם המשפחה שלי, שהתגעגעתי אליה מאוד, וגם להירגע קצת ולהטעין את הכוחות שלי. חזרנו עכשיו למים ולחברים ומסתכלים על האולימפיאדה".

 

בדיקת חום בכניסה למתחם האימונים (צילום: אורן אהרוני)
בדיקת חום בכניסה למתחם האימונים(צילום: אורן אהרוני)

 

אחרי השחיינים מגיע תורה של נבחרת הנשים בכדורמים, שעדיין יכולה להשיג את הכרטיס למשחקים האולימפיים, ואת היום בבריכה נועלת נבחרת השחייה האמנותית, שבסוף השבוע האחרון נטלה חלק בתחרות בהשתתפות 11 מדינות שנערכה בזום. "היה כיף לחזור", סיפרה חברת הנבחרת עדן בלכר. "זאת הייתה תחושה מוזרה, כאילו לא שחינו שלוש שנים. עכשיו בונים הכל מהתחלה".

 

במבנה הסמוך נבחרת הג'ודו שומרת על בידוד מלא ולא מאפשרת כניסה לאיש. על המזרנים מתאמנים בקבוצות של שמונה ספורטאים בכל פעם, והתקווה היא שבקרוב יוכלו לעבור למגע פיזי מלא, אלמנט נחוץ ביותר באימוני ג'ודאים.

 

אולם ההתעמלות

חיטוי ושמירת מרחק

עם כל הכבוד לווינגייט, המקום השוקק חיים ביותר הוא המרכז הלאומי בהדר יוסף, שם מתאמנים המתעמלים. בכל פינה יש שלטים עם ההנחיות החדשות, ובכניסה לאולמות ממוקמות עמדות עם נאמני קורונה שבודקים חום ורושמים את שמות הנכנסים.

 

לינוי אשרם מתאמנת (צילום: אורן אהרוני)
אשרם."הצלחתי לעבוד בבית על דברים שלא הייתי מקפידה עליהם באולם"(צילום: אורן אהרוני)

 

באולם ההתעמלות האמנותית אפשר למצוא את לינוי אשרם, אחת התקוות הגדולות של ישראל למדליה אולימפית, ניקול זליקמן והמאמנות שלהן איילת זוסמן ואלה סמופלוב. על פי ההנחיות הן נדרשות להשתמש רק בציודן האישי, לחטא את כפות הרגליים והידיים לפני האימון ולשמור על מרחק של שני מטרים זו מזו. "היה כיף לחזור למקום שאני אוהבת ורגילה להיות בו", סיפרה אשרם. "אין עכשיו תחרויות ויותר מקפידים לשמור על היגיינה, אבל האימונים אותו דבר בדיוק. הצלחתי לעבוד בבית על דברים שלא הייתי מקפידה עליהם באולם, כמו כושר גופני, ועשינו אימוני זום. יצאתי משופרת וגם שמחה שסוף־סוף יצא לי לעשות חג עם המשפחה". זליקמן הוסיפה: "נורא התגעגעתי לאולם ואני מאוד מקווה כבר לחזור להתחרות, כי מזה אני נהנית יותר".

 

באולם הסמוך התאמנו חברי נבחרת התעמלות המכשירים - אלכס שטילוב, ארטיום דולגופיאט ואנדריי מדבדב - שכמו כולם שמרו על כללי היגיינה אישית, כולל שטיפת ידיים ושימוש במסכות לכיסוי האף והפה. "היה כיף לחזור ועושים את זה בהדרגה", אומר שטילוב. "המטרה של האולימפיאדה עכשיו קצת יותר רחוקה, אבל זה היה צעד נכון כי אף אחד לא התאמן בצורה ראויה. יש גם צדדים חיוביים, כשהיה לנו המון זמן עם המשפחה והילדים, מה שלא היה לי בתקופה האחרונה".

 

שטילוב מתאמן (צילום: אורן אהרוני)
שטילוב מתאמן(צילום: אורן אהרוני)

חברי נבחרת התעמלות המכשירים (צילום: אורן אהרוני)
חברי נבחרת התעמלות המכשירים(צילום: אורן אהרוני)

 

מגרש הטניס

דייויס ופדרציה ביחד

איגוד הטניס ניצל את זה שהשחקנים נמצאים בארץ והחליט לערוך אימונים משותפים לנבחרות הדייויס והפדרציה, ואף מתכננן לקיים בקרוב כמה תחרויות כדי להחזיר אותן לכושר משחק. המנהל המקצועי, עמוס מנסדורף: "יש בעיה עם כושר משחק, אבל כולם שמרו על שגרה מסוימת בזמן הסגר ועבדו בזום. זו תקופת ביניים, אין בינתיים יעדים, אבל זמן מצוין להחלים מפציעות ולעשות שינויים טכניים".

 

דניאל צוקרמן מתאמן (צילום: אורן אהרוני)
דניאל צוקרמן מתאמן(צילום: אורן אהרוני)

 

גם באתלטיקה חזרו לפעילות, והמתאם האולימפי רוגל נחום מקווה שההגבלות יוסרו בקרוב: "בסך הכל מרוצים, מקבלים באהבה כל הטבה והנחיה חדשה שמאפשרות להרחיב את הפעילות. לא מובן למה מגבילים אותנו, כאשר יש למשל מרחק של 60 מטר בין בור הקפיצה למרחק לקפיצה במוט ושניהם לא יכולים לעבוד במקביל. אפשר להכניס לשטח הזה 14 מגרשי כדורסל".

 

האתלטיות מתאמנות (צילום: אורן אהרוני)
האתלטיות מתאמנות(צילום: אורן אהרוני)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
לינוי אשרם
צילום: אורן אהרוני
מומלצים