שתף קטע נבחר

Builder Space: התוכנית ליזמים של AWS

במסגרת 10 שבועות AWS מפרה את הקרקע של היזמים וחושפת אותם לידע טכנולוגי חדש ומגוון, להזדמנויות עסקיות, משקיעים, אנשי מפתח בתעשייה ולמומחים

סטארט-אפ חדש צריך את כל העזרה שהוא יכול לקבל, על מנת להאיץ את ההתפתחות שלו. השלבים הראשונים של סטארט-אפים קריטיים ומאתגרים למהלך החיים שלהם. לצורך כך הוקמו תוכניות סטארט-אפים מגוונות, המסייעות ליזמים בתחילת דרכם באמצעות יעוץ, למידה והכוונה בתחומים עסקיים וטכנולוגיים המאיצים את התפתחות המיזם.

 

בישראל בלבד, קיימים למעלה מ-100 תוכניות סטארט-אפים במודל כזה או אחר, חלקן מופעלות על ידי קרנות, גופי השכלה גבוהה, גופים פרטיים וחלקן מופעלות על ידי חברות גלובליות. תוכניות סטארט-אפים בחברות גלובליות ממלאות תפקיד מרכזי וחשוב בהאצת הפיתוח טכנולוגי ומימוש החזון של המיזם, במטרה לעודד חדשנות.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

AWS הקימה בישראל את תוכנית ה-Builder Space המיועדת ליזמים, סטארט-אפים בתחילת דרכם. התוכנית ממוקמת בקומה 28 של משרדי החברה במגדלי עזריאלי שרונה שבתל אביב. במסגרת 10 שבועות AWS מפרה את הקרקע של היזמים וחושפת אותם לידע טכנולוגי חדש ומגוון, להזדמנויות עסקיות, משקיעים, אנשי מפתח בתעשייה ולמומחים בתוך AWS ובכך, עוזרת להם לקראת היציאה לשוק.

 

עד כה עשרות סטארטאפים לקחו חלק בתוכנית ובינהן ניתן למצוא גם את Persolvo, Trusstor VoiceFront. ערך נוסף הנוצר באופן אורגני מתוכנית שכזו הוא היכולת של הסטארטאפ המשתתף בתוכנית ללמוד מחבריו לתוכנית ולקבל מהם פידבק על מוצר והפיתוח כבטא טסטרים.

 

תוכנית ה- Builder Space נשענת על הגישה כי עיתוי הוא אחד הגורמים המשמעותיים להצלחה או אי הצלחת סטארט-אפ ומאז הקמתה עובדת במתכונת של הרשמה פתוחה כל הזמן. כחברה הפועלת מתוך צרכי הלקוחות, AWS מאפשרת לכל סטארט-אפ בכל תחום להגיש מועמדות בתזמון הנכון עבורם, לעבוד על המוצר בקצב מואץ ולהיחשף לתעשייה הסובבת את AWS בזמן המתאים ביותר למיזם. התוכנית היא ללא דמי השתתפות ו-AWS אינה לוקחת אקוויטי בחברה.

 

סטארט-אפים המתקבלים לתוכנית מגדירים יחד עם צוות התוכנית את המטרות שלהם ל-10 שבועות התוכנית ומה האמצעים הדרושים על מנת להשיג מטרות אלו בין אם הגעה ל=MVP או הידוק המודל העסקי, טכנולוגי או הגעה למשקיעים. במהלך 10 השבועות עובדים הסטארט-אפים על השגת מטרות אלו תוך קביעת אבני דרך, שימוש במשאבים הטכנולוגיים של AWS, חשיפה לרשת הקשרים העסקיים של AWS ויעוץ בתחומים שונים על ידי מומחים מתוך AWS ומומחים מובילים בתעשייה.

 

כל סטארט-אפ המצטרף לתוכנית, עובר היכרות עם צוות ההדרכה של AWS, העוזרים בזיהוי האתגרים העומדים מולו בתקופה הקרובה ובעתיד. הידע והכלים ש-AWS מספקים לסטארט-אפים, כוללים גישה למשקיעים, יעוץ ממוקד על-ידי מובילי דעה בתעשייה וסדנאות עסקיות המותאמות למיזמים בתחילת דרכם.

 

מעבר לכך, צוות התוכנית עובד צמוד עם הסטארט-אפים על ביסוס התשתית הטכנולוגית של המיזם, דרך יעוץ פרטני של מומחי הטכנולוגיה וצוות הפיתוח העסקי של AWS ( SBD SAs) ועד לפגישות שבועיות עם מנהלת התוכנית, לזיהוי צרכים חדשים והנגשה של כלים ומשאבים נוספים, עבור קידום המיזם בצורה מהירה ונכונה. בצורה הזאת, צוות המומחים של AWS מעודכן על מצבו של הסטארט-אפ ויכול לעזור לו עם כל שינוי שהוא עובר.

 

סטארטאפים הרוצים להשתתף ב-Builder Space, מוזמנים להגיש מועמדות לתוכנית, כאשר לאחר מכן, מתבצע תהליך מהיר ומקצועי של ראיונות מקדימים והסטארטאפ מקבל תשובה כמעט באופן מיידי.

 

החודשים האחרונים היו מאתגרים לכל אקסלרטור בישראל או בעולם, כאשר הסיבה לכך היא נגיף הקורונה, אשר חייב את כולם לעבוד מהבית . ב-AWS ביצעו התאמה מהירה של התוכנית ועברו להשתמש ביכולות הטכנולוגיות עבור לימוד וייעוץ מרחוק. התוכנית כולה עברה להיות וירטואלית, כאשר הרצאות ושיחות יעוץ עברו לאונליין. הדבר התבצע באמצעות פלטפורמת שיחות הווידיאו – Amazon Chime.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים