שתף קטע נבחר

למה הורה לתינוק בן חצי שנה צריך יועצת שינה?

מאיה ורטהיימר סיפרה שהיא ובן זוגה אסף זמיר לקחו יועצת שינה כדי ללמד את בתם התינוקת לישון לילה שלם - וקבוצות ההורים געשו. עדה אופיר וליאת שמרלינג-מאיר פנו גם הן ליועצת שינה וכל אחת יצאה עם מסקנות אחרות מהתהליך

שינה היא נושא נפיץ אצל הורים, והשבוע בעקבות ראיון של מאיה ורטהיימר על כך שלקחה יועצת שינה, קבוצות ההורים ברשת געשו עם תגובות בסגנון - "ילד צריך את ההורים שלו, גם בלילה" ו"תינוק לא צריך סדרת אימונים". מנגד, היו גם תגובות מחזקות בסגנון - "מסוכן להודות בפומבי שלוקחים ייעוץ שינה. זה מהדברים שאם לא רוצים סקילה ממוקדת באבנים וירטואליות עושים מבלי שאף אחד יידע".

 

ורטהיימר התראיינה בתוכנית הרדיו של נלי תגר ולירון ויצמן ברדיו תל אביב, שם היא סיפרה שהיא ובן זוגה, השר אסף זמיר, החליטו לקחת יועצת שינה כדי לעזור לבתם בת החמישה חודשים לישון יותר טוב. במהלך הראיון היא סיפרה שמטרת התהליך היא לגרום לתינוק לישון לילה שלם וללמד אותו להרגיע את עצמו, ועל פי השיטה אפשר להתחיל את התהליך כשהתינוק בן שלושה חודשים.  

פפפ (צילום: ענת מוסברג)
מאיה ורטהיימר ואסף זמיר. חזרו לישון בלילה(צילום: ענת מוסברג)

עדה אופיר וליאת שמרלינג-מאיר פנו גם הן ליועצת שינה, וכל אחת יצאה עם מסקנות אחרות לגמרי מהתהליך המורכב הזה:

 

טבלאות ומדדים בלילה

הורים עייפים זה לא כיף. אף אחד לא מכין אותך מראש כמה פז"מ של חוסר שעות שינה אתה הולך לצבור במהלך ההורות שלך ולא משנה אם תישן טוב לפני שהילד נולד או תנוח צהרים כשהתינוק ישן. אם לא ישנת כמה שעות טובות רצופות בלילה, קשה להתנהל במהלך היום ובטח לאורך זמן.

 

לא קל להיות הורים. לא קל לשחק עם הילד, לקלח, להאכיל, לעבוד, לתקשר עם הסביבה, אז אין פלא שהורים פונים לייעוץ שינה, מתוך ייאוש, שיעזור להם להחזיר את האנרגיה, הם אובדי עצות. אבל מה שהם לא מבינים, שעם כל הכבוד לצרכים שלהם, שלנו, יש קודם כל תינוק או ילד.

 

כשהילדה השנייה שלי הייתה בת כמעט שנה והיינו מותשים ומיואשים במיוחד. ניסינו את האופציה של יועצת שינה. מצאנו את עצמנו כמה פעמים באמצע הלילה, עם טבלאות ומדדים, סופרים כמה דקות אנחנו עומדים ליד המיטה וכמה מטר מתרחקים מהדלת.

 

קראו עוד:

ההורים שישנים יחד עם הילדים

הטעויות הגדולות של הורים בשינת ילדים

צח ניסה ללמד את בתו לישון - וזו התוצאה

 

ראינו את היעד שלנו בסוף התהליך והיינו עייפים רק מהמחשבה והתסכול. זה נורא להודות, אבל אפילו קצת כעסתי על התינוקת שלי שהיא לא משתפת פעולה ורק "מקשה" על התהליך. נצמדנו לחוקים ותהליכים והבנו מהר מאוד, שזה לא היא, זה אנחנו.

 

הבנו שהיא צריכה ללמוד להירדם בזמן שמתאים לה, ועד אז פשוט ניסינו לשרוד ושחררנו. חיכינו עם תהליך השינה עוד קצת, עד שהילדה הבשילה וחיפשנו את הדרך ההורית שמתאימה לתא המשפחתי הפרטי. הגישה הזו בדיעבד הובילה אותנו לתחומים נוספים בהורות שלנו, להבין שלכל ילד יש את הקצב שלו ושאנחנו מייצרים עבורנו גבולות וחוקים במקום ואיך שמתאים לנו.

 

תינוק צריך חום ואהבה, בעיקר בחודשים הראשונים לחייו. הוא צריך להרגיש את ההורים שלו קרוב. הוא צריך שירימו אותו כשהוא בוכה ולאכול בלילה כשהוא רעב. בטח לא צריך לעבור אימון או סדרת חינוך וללמוד להירדם לבד.

 

אני לא חושבת שייעוץ שינה בגיל הצעיר ישפיע על הילד בעתיד או יגרום לטראומות מיוחדות כי נתנו לו לבכות כמה דקות בלי מענה (ובינינו, לא תמיד אנחנו מצליחים גם בזמן ערות לתת מענה מהיר כשהוא בוכה), ובכל זאת הוא תינוק, הוא זקוק שיעטפו אותו. תהיו סבלניים, תמצאו דרכים יצירתיות איך להקל על עצמכם וחכו עוד טיפ טיפה כשיגדל.

 

עדה אופיר היא אמא לארבע בנות וכתבת בערוץ ההורים  

 

מותר להרים מהמיטה? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מותר להרים מהמיטה?(צילום: shutterstock)

ילד שישן בלילה הוא ילד רגוע יותר

רק כשהפכתי להיות אמא הבנתי מה זה אומר להיות עייפה. האימהות הוותיקות סיפרו לי שהורות ראשונית היא דבר מורכב, לצד הדבר הכי מדהים שיש ואיחלו לי שהבת שלי תהיה מהתינוקות הישנים, אלו שיודעים להרדים את עצמם וישנים לילה שלם.

 

כמובן שהבת שלי, מהרגע שנולדה, לא ישנה. לא לילה שלם וברוב המקרים גם לא יותר משעתיים רצוף. בעשרת החודשים הראשונים לחייה הייתי עייפה עד דמעות, עסוקה בלהרדים, ב"להספיק לישון" ולצלם תמונות שלה ישנה, כנראה על מנת להנציח את הרגעים האלה בהם היא סופסוף נרדמה.

 

בגיל חצי שנה התלבטתי אם לקחת ייעוץ שינה אבל תחושת הכישלון מחוסר היכולת להרדים אותה בעצמי, אמירות כמו "בסוף היא תצליח להירדם בעצמה" או "אף אחד לא לימד אותנו כהורים איך להרדים ותראי, יצאת בסדר", גרמו לי להאמין שעוד מעט היא תישן לילה שלם. לאחר ארבעה חודשים נוספים של לילות לבנים, ורגע לפני שחזרתי לעבודה טרוטת עיניים, עצבנית ומאוד לא מפוקסת, הבנתי שאין מנוס מלקחת ייעוץ שינה.

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

דיברתי עם עשרות יועצות, כל אחת והשיטה שלה. מצאתי את היועצת שעם השיטה שלה יכולתי לחיות בשלום, ותוך יומיים ועם מעט מאוד בכי, הבת שלי ישנה לילה שלם - 12 שעות ברציפות! עם הבן השני לא חזרתי על אותה טעות, ולמרות שכבר הכרתי את השיטה, בגיל שישה חודשים עשינו ייעוץ שינה וקיבלתי שוב את חיי בחזרה.

 

היום, כשמישהי אומרת לי "הילד שלי לא ישן" אני מיד אומרת לה שאין מה לחשוב פעמיים - ייעוץ שינה זה הדבר! ילד שישן בלילה הוא ילד רגוע יותר. הילדים זקוקים לשינה, לא פחות מאיתנו. הורים שהילדים שלהם ישנים לילה שלם הם הורים רגועים יותר ופנויים יותר.

 

יש כל מיני יועצות שינה וכל מיני גישות. לכל משפחה מתאים משהו אחר, ויש הורים שזה לא מתאים להם וזה גם בסדר. אין ספק שאפשר לחכות שהילדים ילמדו להירדם בצורה עצמאית, השאלה היא רק מתי זה יקרה ואיזה מחיר נשלם בדרך.

 

ליאת שמרלינג-מאיר היא אמא לשני ילדים ומורה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
עוד לילה לבן
צילום: shutterstock
מומלצים