שתף קטע נבחר

חדשות האקדמיה: לומדים על גז, מסייעים לחיילים

במכללה האקדמית ע"ש סמי שמעון ייפתח מסלול בהנדסת מכונות עם התמחות בגז טבעי וגם מעשים טובים באקדמיה. חדשות ההשכלה הגבוהה - מדור שבועי

 

ללמוד על גז

SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, קמפוס אשדוד מציעה מסלול לימודים לתואר ראשון בהנדסת מכונות עם התמחות בגז טבעי. במכללה אמרו כי המסלול נועד להכשיר בוגרים בעלי ידע תיאורטי ויישומי בתחום הובלה ואחסון הגז הטבעי, שיתנו מענה לצורך ההולך וגובר במהנדסים שיוכלו להשתלב בתעשייה שהולכת ומתפתחת בעקבות גלויי הגז הטבעי במאגרי תמר ולווייתן.

 

אסדת גז לוויתן (צילום: AFP)
אסדת גז לוויתן(צילום: AFP)

 

קורסי המסלול מתמקדים בתוספת ידע בנושאי מכניקת הזורמים והמדעים התרמיים בשילוב קורסים ייעודיים הניתנים על ידי בכירים מהתעשייה. כמו כן, הסטודנטים לומדים תוכנות ייעודיות לתכנון מערכות הובלת גז טבעי ומתנסים במעבדות הוראה במתקנים תעשייתיים. בוגרי המסלול יכולים להעמיק בתחום ידע זה ולהמשיך את לימודיהם לתואר שני (עם תזה) בהנדסה ירוקה.

 

ראש המחלקה להנדסת מכונות ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, קמפוס אשדוד, ד"ר גיא בן-חמו, אמר: "על מנת לפתח תעשייה משגשגת, צריך בראש ובראשונה מוחות מוכשרים וידיים עובדות מיומנות, ועל כן פתחנו בשעתו מסלול ייעודי להכשרתם ושילובם של הנדסי מכונות בתעשיית הגז הטבעי. בתחילת הדרך הבנו כי הידע האקדמי וההנדסי בתחום זה הינו דל מאוד בארץ. לכן נפתחה התמחות לטובת התעשייה והאקדמיה הישראלית".

 

ד"ר בן חמו הוסיף: "מסלול הלימודים הוא דינמי ומשלב לצד הידע התיאורטי גם התנסות מעשית, המותאמת לשוק העבודה ולתמורות ההולכות ומתפתחות בו. תכני הלימוד מותאמים ומתעדכנים בהתאם למציאות הטכנולוגית המשתנה. מדובר בתחום שילך ויצמח ועל כן אפשרויות התעסוקה הפרושות בפני הסטודנטים הן רבות ומגוונות, בחברות האנרגיה, בתחנות הכוח של חברת החשמל לישראל וחברות החשמל הפרטיות, והן בחברות המתמחות בהסבת מפעלים לגז טבעי".

 

מהדרום באהבה ללוחמים

השבוע התקיימו במוסדות הלימוד האקדמיים בבאר שבע מפגשים מצומצמים של תכנית המלגות !IMPACT של ארגון ידידי צה"ל בארה"ב ובפנמה (FIDF) עם נשיא אוניברסיטת בן גוריון פרופ' דניאל חיימוביץ ונשיא המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, פרופ' יהודה חדד. במהלך המפגשים העניקה אורנה פסח, מנהלת תכנית !IMPACT של ארגון FIDF, לנשיאי המוסדות מגן הוקרה כחלק מהחגיגות לציון 18 שנים לפעילות התוכנית.

 

אורנה פסח עם נשיא אוניברסיטת בן גוריון בנגב (צילום: יח
אורנה פסח עם נשיא אוניברסיטת בן גוריון בנגב(צילום: יח"צ)

 

תכנית המלגות !IMPACT של ארגון FIDF נוסדה בשנת 2002, במטרה להוקיר את הלוחמים על שירותם הצבאי המסור ותרומתם להגנת המדינה ובטחונה. המלגות מוענקות לחיילים משוחררים מהמערך הלוחם בצה"ל (לוחמים ותומכי לחימה) ממשפחות מעוטות יכולת כלכלית. גובה המלגה הינו 4,000 דולר לכל שנת לימוד, כאשר כל מלגאי ממומן על ידי תורם אישי, המלווה אותו לאורך כל לימודי התואר הראשון.עד כה העניקה התכנית מלגות ל-1,159 סטודנטים באוניברסיטת בן גוריון בעלות כוללת של כ-15 מיליון דולר ול-918 סטודנטים מהמכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון בעלות כוללת של כ-12 מיליון דולר.

 

נשיא אוניברסיטת בן גוריון פרופ' דניאל חיימוביץ, אמר: "הקורונה הזכירה לנו כמה חשוב לתמוך במי שנמצא בחזית. בנושא הקורונה היו אלה הצוותים הרפואיים - ואכן הסגל והסטודנטים של אונ' בן-גוריון התנדבו לסייע ולתמוך בהם. בהקשר הצבאי-בטחוני אלה חיילי ולוחמי צה"ל וכוחות הביטחון וגם בהם אנו משתדלים לסייע ולתמוך במה שאנו יכולים. מעורבות האוניברסיטה בפעילויות כמו מלגות IMPACT של FIDF היא לא רק זכות גדולה עבורנו אלא חובה מוסרית שלנו כלפי אותם יוצאי צבא ומערכת הבטחון. אני מודה ל-FIDF על שיתוף הפעולה המוצלח ומאחל לנו עוד שנים רבות של עבודה משותפת".

 

נשיא המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, פרופ' יהודה חדד, הוסיף: "חינוך והשכלה הם המפתח להצלחה בחיים. חינוך לאהבת המדינה, לשירות צבאי משמעותי ולתרומה לביטחון ישראל הם חלק מערכי החינוך עליהם גדלתי ואותם אני מנחיל גם לדור העתיד. כמוסד אקדמי מוביל זוהי זכות גדולה עבור מכללת SCE לקחת חלק בתכנית חשובה זו שתבטיח צמצום פערים חברתיים ותאפשר למגזרים נוספים בחברה הישראלית לשבור את תקרת הזכוכית ולרכוש מקצוע נחשב ותואר אקדמי מכובד. תכנית IMPACT, בפעילותה המבורכת משלבת את כל הערכים של השכלה ואהבת המדינה בראשותה של אורנה פסח".

 

אורנה פסח, מנהלת תוכנית !IMPACT של FIDF אמרה כי: "כל אחד ואחת מהמלגאים שלנו בחר לבצע שירות קרבי משמעותי ולתרום לביטחון מדינת ישראל, למרות המצב הכלכלי המאתגר בבית. מלגת IMPACT! היא הדרך שלנו להצדיע להם, להוקיר להם תודה ולסייע בבניית עתידם. אני רוצה להודות לפרופ' חיימוביץ ולפרופ' חדד על שיתוף פעולה יוצא מן הכלל ומפגשים מרגשים. אני בטוחה כי יחד נוכל להמשיך ולהגשים חלומות לעוד לוחמים רבים בעתיד".

 

תורמים בכל גיל

אופטומטריסטית ואורטופטיסטית בת 90 תרמה 3,500 מסגרות למשקפיים וציוד, לבית הספר לאופטומטריה באוניברסיטת בר-אילן, עבור ניצולי שואה.

 

תעודת הוקרה (צילום: אוניברסיטת בר-אילן)
ססיליה גלטמן מקבלת תעודת הוקרה(צילום: אוניברסיטת בר-אילן)

 

ססיליה גלטמן, בת 90, היא אופטומטריסטית ואורטופטיסטית מוכרת בבאר שבע, ונחשבת לאחת מחלוצי המקצוע. גלטמן עלתה מקובה, שם למדה אופטומטריה וקיבלה את הכשרתה המקצועית. כשעלתה לארץ, היא נאלצה להסתיר את הציוד שהגיעה איתו. בישראל, היא עבדה בביה"ח סורוקה ולמדה אורטופטיקה ב"הדסה".

 

בימים אלו, גלטמן תורמת ציוד ואלפי מסגרות למשקפיים, לבית הספר לאופטומטריה, באוניברסיטת בר-אילן. מטרת התרומה - לסייע בקידום פרויקטים של בדיקות ומשקפיים בחינם לניצולי שואה, למטופלים המופנים על ידי הרווחה, הגדלת היקפי הפרויקטים של ניידת בדיקות הראייה שמסייעת במקומות שונים בארץ, פריפריות, ובשכונות בהן מתגוררות אוכלוסיות מעוטות יכולות, וגם לצרכי לימוד למעבדת אופטיקאות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shuttersotck
מתקן ליצור חשמל מגז טבעי
צילום: shuttersotck
מומלצים