שתף קטע נבחר

כנס האונקולוגיה השנתי: החידושים הטיפוליים במחלות הסרטן

בכנס השנתי בתחום האונקולוגיה - כנס ה-ASCO - שנערך השנה בזום, הוצגו מחקרים עם בשורות לחולי סרטן. בין השאר, לחולי סרטן הדם CLL, סרטן השחלה וסרטן רירית הרחם. שתי רופאות מומחיות מתארחות באולפן ynet כדי להסביר

בשיתוף Abbvie ללא מעורבות בתכנים

  

 

ASCO הוא הכנס הגדול בעולם בתחום האונקולוגיה. השנה הוא נערך בשל מגפת הקורונה בצורה וירטואלית ולא כמו תמיד, במרכז הכנסים של שיקגו, בהשתתפות 45,000 אונקולוגים מכל העולם. וגם השנה הוצגו בכנס מחקרים מעניינים עם בשורות לחולים רבים. ד"ר תמר תדמור מנהלת המכון ההמטולוגי ובנק הדם בבני ציון בחיפה, מתארחת באולפן לשיחה על חידושים בטיפולים בסרטן הדם CLL .

 

טיפולים בלוקמיה לימפטית כרונית

"CLL זה בעצם לוקמיה לימפטית כרונית. כשמה כן היא, זו לוקמיה כרונית עם מהלך כרוני שמתפרס לרוב על גבי שנים, זו מחלה שאחנו יודעים שהיא יותר שכיחה אצל יהודים אשכנזים כך שבארץ השכיחות היא לא נמוכה, וכל שנה אנחנו מאבחנים כ-550 חולים חדשים".

 

היא מפרטת: "מדובר במחלה שעברה מהפך ומשנת 2020 כשהוכנסו תרופות ביולוגיות לסל, אפשר להגיד שתם עידן הטיפול הכימותרפי. יש שני מחקרים מעניינים שיצאו מהכנס השנה. הראשון, מחקר על תרופה חדשה שעדיין אין לנו אותה בארץ בשם אקלברוטיניב. אחרי מעקב מאד ארוך רוב המטופלים נמצאים על הטיפול. אני חושבת שהרבה פעמים אנשים פשוט לא לוקחים תרופות בגלל תופעות לוואי, אבל על פי הנתונים התרופה היא בהחלט סבילה".

 

המחקר השני שהוצג בכנס, דיבר על טיפול קצוב בזמן של 12 חודשים בלבד. "זו באמת בשורה בעידן של התרופות הביולוגיות. יש פה משלב של שתי תרופות ביולוגיות, אחת ניתנת דרך הווריד לחצי שנה, והונטוקלקס שניתנת בכדורים. כאמור, גם פה, הטיפול הוא ללא כימותרפיה".

 

טיפולים בסרטן השחלה ורירית הרחם

שני מחקרים נוספים שיצאו מהכנס, קשורים במחלות גניקולוגיות ואונקו-גניקולוגיות. ד"ר רוני שפירא פרומר, מנהלת השירות האונקו-גניקולוגי בשיבא, במכון האונקולוגי שיבא תל השומר מסבירה: "מדי שנה מאובחנות בישראל כ-300 נשים בסרטן שחלה. במשך הרבה שנים אנחנו מנסים להביא את המהפכה של טיפול מכוון מטרה, ועל זה מדבר אחד המחקרים, על טיפול ביולוגי לחולות האלה. מדובר פה ממש בשינוי של הגישה הטיפולית המקובלת".

 

מחקר נוסף שעלה בכנס הוא על טיפול בסרטן ברירית הרחם. בעולם המערבי זה הגידול הגניקולוגי השכיח. הטיפול שעלה מהמחקר מדבר על שילוב תרופה ביולוגית ואימונולוגית.

 

לדבריה מדובר בעבודה שמאפשרת תקווה גדולה לחולות. "התקוות הראשוניות במחקרים האלה הן להשיג שיעורי תגובה גבוהים ושיעורי שליטה ממושכים על המחלה, עם טיפולי אימונותרפיה בחלק מהמחלות, אנחנו משיגים שליטה והישרדות ארוכת טווח, אם נפעיל אותה יותר נכון ונדייק את ההפעלה, בעזרת כימותרפיה או בעזרת תרופות שפועלות על כלי דם או בעזרת שילובים של אימונותרפיה, נוכל להשיג תוצאות מעולות".

  

 

בשיתוף Abbvie ללא מעורבות בתכנים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
טיפולים חדשים לסרטן
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים