שתף קטע נבחר

יולי אדלשטיין: "יש תחרות מי מזלזל יותר בקורונה"

אחרי שישיבת השרים הסתיימה ללא החלטה על חידוש הגבלות במגפה, הזהיר שר הבריאות מהיחס המזלזל לעלייה בתחלואה: "היו שהאשימו אותי ביצירת היסטריה. זה מסוכן". הוא חזר על מתווה המשרד שמבקש להגביל אירועים והתקהלויות ולהעדיף עבודה מהבית לעובדי ציבור

 

 

שר הבריאות יולי אלדשטיין כינס אחר הצהריים (יום א') מסיבת עיתונאים ברקע העימותים בקבינט הקורונה על אופן הטיפול בגל השני של המגפה בארץ. הוא חזר על המתווה שמציע משרד הבריאות לחידוש ההגבלות עקב הזינוק במספר הנדבקים בקורונה בשבועות האחרונים, וכולל הגבלת אירועים, עובדי מדינה שיעבדו מהבית ובחינות בזום במוסדות להשכלה גבוהה. ynet העביר את מסיבת העיתונאים בשידור חי.

 

השר אדלשטיין אמר: "אנחנו נמצאים בתחילתו של גל התחלואה השני. פעלתי עם השרים הרלוונטיים על מנת לפתוח את גני האירועים, אירועי התרבות, את התחבורה הציבורית ועוד, אבל הדגשתי שאם לא נשמור בקפדנות על ההנחיות נגיע גם למצב של סגירה. לצערי לא מספיק הקשיבו. הבוקר הצגתי לקבינט הקורונה את המתווה של משרד הבריאות להתמודדות עם הנגיף. ההמלצות כמובן לא נעימות, אך הן מחויבות המציאות.

 

"אחרי מחשבות רבות והתייעצות עם אנשי מקצוע, הגענו לכלל הסכמה שהמתווה הנכון לעת הזאת הוא כדלקמן: הגבלה לאירועים שמכונים 'דתיים' - קרי חתונות, בר מצווה שמתקיימים באולמות. אין לי כוונה לפגוע באולמות וגני האירועים. על משרד האוצר יהיה לשפות אותם על ההפסדים שייגרמו להם. הדרישות של בעלי האולמות מוצדקות.

 

"הגבלות בבתי הכנסת - לצערי הרב הגיע הזמן לעשות גם את זה. הגבלת התקהלויות, פנינו למל"ג בבקשה לקיים מבחנים במוסדות השכלה גבוהה בזום, ולא פרונטליים בכל מקום שאפשר לעשות זאת, על מנת למנוע הדבקה של סטודנטים, מרצים ובני משפחותיהם.

 

"עבודה מהבית בשירות המדינה. אנו מבקשים להגיע לפחות ל-30% אחוז עובדי המדינה שיעבדו מהבית. בשלב זה אנחנו לא הולכים להגביל בצווים או החלטות את הסקטור הפרטי, אבל אני קורא גם לאנשי העסקים, בכל מקום שאפשר, תנו לעובדים לעבוד מרחוק. תשמרו עליהם והמשפחות שלהם".

יולי אדלשטיין (צילום: אלכס גמבורג)
יולי אדלשטיין במסיבת העיתונאים. "מזלזלים"(צילום: אלכס גמבורג)

 

 

 

על הזלזול במגפה אמר אדלשטיין: "לצערי קיימת תחרות פופוליסטית מי מזלזל יותר בצורך להיזהר מהקורונה. היו שטענו שלא צריך להיבהל מהמספרים. היו שהאשימו אותי ביצירת היסטריה. זה מסוכן.

 

"בהנחה שכולנו מאמינים שמדובר בקורונה ולא בהמצאה שמישהו המציא – אין עד עכשיו אדם אחד שנתן לי מתווה טוב יותר להתמודדות. ביקשתי מהשרים בדיון לא רק לבקר, אלא להציע אלטרנטיבה. אני שומע את הגישה שאומרת: מה אתם עושים פאניקה, אז ימותו כמה קשישים. כל מי שאפילו בסתר לבו חושב מחשבה כזאת – שידמיין את סבא וסבתא שלו בין אותם קשישים".

 

 

מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי ונציג מכון גרטנר שמייעץ למשרד הזהירו בישיבה הבוקר כי אם נתוני התחלואה יימשכו כפי שהם ללא נקיטת צעדים - הממשלה תאבד שליטה ומאות ישראלים ימותו. שרים זעמו בדיון על כך שנציגי משרד הבריאות הציגו מידע חלקי וכי לא היה להם תחזיות מדויקות על מספרי החולים קשה, המונשמים והמתים בגבולות של זמן, סטטיסטיקה והסתברויות.

 

בין המלצות המשרד - לצמצם אירועים לעד 50 איש, התקהלויות לעד 19 איש בבתי כנסת ועד 20 בהתקהלויות אחרות. השרים התנגדו לצמצום האירועים בנימוק שהמשמעות המעשית היא ביטולם. הישיבה הסתיימה ללא החלטות וסוכם שתימשך מחר.

 

לשאר הגבלות ההתקהלויות שהציע המשרד יש פחות התנגדות וסביר שהעניין יאושר, בניגוד לצמצום מספר הנוכחים באירועים - הצעה שהתקבלה כאמור בהתנגדות עזה. עוד בין ההמלצות שהציג אדלשטיין בשם משרדו - בחינות לסטודנטים בזום ועבודה מהבית בשירות הציבורי ובקפסולות במגזר הפרטי. עם זאת, דיון בהחלטה לגבי פעילויות לכיתות ה' ומעלה וכן תנועות הנוער תתקבל מחר בבוקר.

 

שר הבריאות אדלשטיין עצמו אמר בדיון כי אין אירוע שעומד בהנחיות. שר האוצר ישראל כץ ושרים אחרים הגיבו באומרם שצריך לטפל בכך נקודתית. אדלשטיין פנה במהלך הישיבה לשרים ואמר: "אני מתנצל מראש מאנשי האוצר שאני לוקח מהם רעיון - אני מבקש שהשרים לא רק יגידו 'לא' אלא גם יציעו אלטרנטיבות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס גמבורג
השר אדלשטיין במסיבת העיתונאים
צילום: אלכס גמבורג
מומלצים