שתף קטע נבחר

תשכחו מחו"ל ב-1 באוגוסט: "הישראלים לא רצויים"

גורמים מדיניים אומרים כי ישראל רחוקה מאוד מהרף שהציבה אירופה: "הכול תלוי במצב התחלואה אצלנו. בשלב הזה זה נראה רחוק"

בעקבות פתיחת השמיים באיחוד האירופי מהיום (רביעי) והותרת ישראל מחוץ לרשימה, אומרים גורמים מדיניים בכירים כי "עם נתוני תחלואה כאלה, ישראל יכולה לשכוח מפתיחת השמיים ב-1 באוגוסט".

     (צילום: סיון פרג'- רשות שדות התעופה)
נתב"ג ריק מנוסעים(צילום: סיון פרג'- רשות שדות התעופה)

במשרד החוץ שמנהל בחודשים האחרונים את המגעים עם המדינות על "הסכמי בועה" שיאפשרו תיירות בין מדינות ירוקות מתוסכלים מאוד. כל העבודה שנעשתה ירדה לטימיון. ישראל כבר הייתה מוכנה להיפתח ל-12 מדינות לפחות ואולם, כעת אומרים גורמים מדיניים שזה כבר לא רלוונטי. עם נתוני התחלואה - ישראלים כבר לא רצויים, הוסיפו.

 

ישראל רחוקה מאוד מהרף שהאירופים הציבו - 16 חולים חדשים לכל 100 אלף איש בשבועיים האחרונים. במשרד החוץ אומרים שאין כאן סוגיה פוליטית. במשרד החוץ אומרים שרק אם המצב ישתפר נוכל לחזור למגעים האלה. "הכול תלוי במצב התחלואה אצלנו. בשלב הזה זה נראה רחוק. ב-1 באוגוסט לא נראה שזה יקרה", אמרו.

 

במשרד החוץ אומרים שיש עדיין אפשרות להסכמים בילטרליים נקודתיים עם מדינות שיסכימו לקבל תיירים ישראלים בתנאים מסוימים. בישראל מקווים שאולי יצליחו להגיע להסכמים כאלה עם היוונים והקפריסאים. ואולם, גם האופטימיים במשרד החוץ אומרים שכרגע זה לא רלווטי. 

 

עם זאת, גורם אחד במשרד החוץ, אמר שבכל זאת יש מקום לאופטימיות. "הגישה מתחילת הדרך היא של הסכמים בילטראליים. אני חושב שזה עדיין אפשרי במידה מסויימת מול חלק מהמדינות", אמר. "כמו כן, הרשימה 'נושמת' והאירופים יבחנו אותה בכל שבועיים. אם יהיה שיפור המדינות ירצו אותנו". 

 

היום האיחוד האירופי יפתח את גבולותיו האוויריים, חודשים אחרי סגירת השמיים בגלל מגפת הקורונה. 27 המדינות החברות באיחוד האירופי אישרו אתמול רשימה של 14 מדינות "בטוחות לטיסה", שמהן יוכלו להגיע החל מ-1 ביולי אזרחים למטרות פנאי ועסקים. 14 המדינות הן: אלג'יריה, אוסטרליה, קנדה, גיאורגיה, יפן, מונטנגרו, מרוקו, ניו זילנד, רואנדה, סרביה, דרום קוריאה, תאילנד, תוניסיה ואורוגוואי.

 

לפי רשת BBC, בריטניה, שעזבה את האיחוד האירופי בינואר, נמצאת ברשימה של חמש מדינות שאוטומטית הוגדרו כמדינות בטוחות. כמו בריטניה, גם שאר המדינות נמצאות באירופה אך לא חברות באיחוד: שווייץ, איסלנד, נורבגיה וליכטנשטיין. ארבעתן חתומות על אמנת שנגן, שמסדירה את אזור התנועה החופשית בתוך אירופה.

 

מדינות שלא נכללות ברשימה הן כאלה שהתפשטות הקורונה בהן נחשבת כרגע לחמורה בהשוואה לממוצע באיחוד האירופי. באיחוד אמרו שכדי שמדינה תיכלל ברשימה מספר הנדבקים בה צריך להיות יציב או במגמת ירידה. הרשימה תתעדכן מדי שבועיים. למרות המחאות האמריקניות, ארה"ב, שבחלק ממדינותיה מדווחים על שיאים בנדבקים בקורונה, נמצאת מחוץ לרשימה. מלבד ישראל וארה"ב, גם רוסיה, ברזיל, הודו וטורקיה בחוץ.


פורסם לראשונה 30/06/2020 21:23

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים