שתף קטע נבחר

אחרי תקופת המשבר ובעת חזרה לשגרה - נמל אשדוד, הנמל של ישראל, ממשיך להיות עורק מרכזי חיוני למשק הישראלי

כ-99% מהסחר של ישראל נעשה דרך הים, מה שהופך את נמלי הים, ואת נמל אשדוד, לעורק חיוני עבור המשק המקומי. משבר הקורונה, בו נפגעו הנתיבים האוויריים אל ישראל, רק הדגיש את החשיבות הקריטית של הנתיבים הימיים. כיצד פעלו בנמל אשדוד, הנמל של ישראל, על מנת להתמודד עם המשבר ולוודא שלא יהיה לנו מחסור במוצרים בסיסיים? ומהם הצרכים של הנמל לעתיד כדי לשמור על השירות שהוא מספק בשגרה?

משבר הקורונה,, הוכיח את החשיבות הרבה של הנתיב הימי אל ישראל. נמל אשדוד, הנמל של ישראל, אשר הוגדר בתור מפעל חיוני וקיומי למדינה, המשיך לספק סחורות באופן רציף במהלך המשבר, בתקופה בה עם ישראל התמודד עם מחסור במוצרי מזון וחומרי גלם שונים. הנמל הוכיח את חשיבותו והיותו מניית זהב של מדינת ישראל.

 

כיצד התמודד הנמל עם המשבר והעומס שנבע ממנו? ומדוע חשוב לשמור על העתיד של הנמל?

 

המשבר שהוכיח עד כמה חיוני נמל אשדוד עבור כל אחד מאיתנו

החשיבות של נמל אשדוד, הנמל של ישראל, הפכה לברורה יותר עם פרוץ משבר הקורונה, שהוביל להיחלשות התעבורה האווירית בכל העולם. בזמן שחלק גדול מהמשק הישראלי עצר את פעילותו, עובדי נמל אשדוד עבדו סביב השעון בפריקה והזרמת מטענים חיוניים, כגון מוצרי מזון ותבואות, למשק הישראלי. עובדי הנמל נותרו בין בעלי המקצוע הבודדים שהמשיכו לעבוד כרגיל ואף עמדו מול עומס גדול מהרגיל, שהביא לרציפות תפקודית של המשק הישראלי.

 

  (צילום: אבי רוקח)
(צילום: אבי רוקח)

מרגע פרוץ המשבר, פעל הנמל בהתאם להנחיות הלאומיות ונערך להתמודדות עם משבר ממושך.

 

בהתאם להחלטת הממשלה ועל פי הוראות משרד הבריאות, הנמל נערך לאספקת כל צרכי המשק בעת חירום ולאפשר כניסת סחורות ומטענים, מתוך מטרה למנוע שיבושים בתפקוד המשק. עובדי הנמל הפגינו מסירות ומחויבות לכך שהנמל ימשיך בפעילות התקינה שלו כעורק כלכלי ואסטרטגי עבור ישראל.

 

"המערך הלוגיסטי והמקצועי של הנמל פעל ופועל ללא הפסק כדי שנוכל להמשיך ולספק את כל צרכי המשק. העובדים פעלו במסירות אין קץ בעת שעל משפחותיהם נאסר לצאת מהבית", אומרת יושבת ראש נמל אשדוד, אורנה הוזמן-בכור. "צוות עובדי הנמל חוזק על מנת להעניק שירות במקרים דחופים על רקע המשבר".

 

כדי שלא יחסר - בנמל אשדוד פרקו מוצרי מזון בסיסיים בזמן שיא, רגע לפני חג הפסח

אחת הפעולות שנמל אשדוד לקח בהן חלק מרכזי במהלך המשבר התרחשה לקראת ערב חג הפסח, כשהתברר כי יש מחסור חמור בביצים ברשתות השיווק. ממשלת ישראל הצליחה לייבא מיליוני ביצים מחו"ל, ועובדי הנמלך פרקו את האוניות הנכנסות בזמן שיא ובמאמץ רב. בעזרת מערך משאיות ומרכזים לוגיסטיים, הסחורה הגיעה לרשתות, ועם ישראל נהנה מזרימה רציפה של מוצרי מזון בסיסיים לקראת החג.

 

"מדובר במבצע בקנה מידה לאומי", אומרת הוזמן-בכור. "הפעולה הוכיחה את המוכנות המלאה של נמל אשדוד. באמצעות צוותים מתוגברים ומאומנים, הנמל הצליח לתת מענה אמיתי לביקושים מצד האזרחים".

 

במבט לעתיד - חובה להמשיך בהשקעות כדי לשמור על העורק הראשי של כלכלת ישראל בשעת משבר

כאמור, מלבד מספר בעיות נקודתיות ורגעיות, הישראלים לא חוו כמעט מחסור במוצרי היום-יום בזמן המשבר. אחת הסיבות המרכזיות לכך, היא הפעילות המסורה והקשה של העובדים בנמלי הים. "אם יש משהו שאפשר ללמוד מהמשבר הנוכחי, הוא שנמלי הים מהווים את העורק הראשי הבלעדי של כלכלת ישראל בעת משבר", אומרת הוזמן-בכור.

 

לדברי הוזמן-בכור, על מנת שאותו עורק לא ייסתם או חלילה יקרע בעקבות העומס, "חובה להמשיך בהשקעות ניכרות והכנסת ניהול עסקי לתרבות של חברה ממשלתית, במיוחד כאשר אנחנו רואים את המשבר שפוקד את ענף התעבורה האווירית".

 

משבר הקורונה הוביל לעצירה של פעילות כלכלית וסחר בכל העולם, לרבות סגירה של מספר נמלים מרכזיים ברחבי העולם. בנמלי ישראל נרשמה עלייה קלה בהיקף הסחורות הנכנסות ביחס למטענים שהגיעו דרך נמל התעופה בן גוריון, אשר בחודש מרץ רשם ירידה של קרוב ל-20% לעומת מרץ 2019 - מה שמעיד עד כמה חיוני הנתיב הימי.

 

"בחודש האחרון אנחנו רואים מגמת התאוששות בנמלי הים של סין, בתמיכה כלכלית ובעידוד הממשל הסיני, המספק הקלות של עשרות אחוזים במיסים לחברות ספנות ושילוח", אומרת הוזמן-בכור, "בהתאם ובמקביל, ישנה עלייה בביקוש להובלה ימית מסין". במבט לעתיד, המציאות החדשה מחזקת את החשיבות האסטרטגית של נמלי ישראל, וביניהם נמל אשדוד, הנמל של ישראל, בתור אחד המרכיבים החיוניים לשיקום הכלכלה בעתיד הקרוב. "בצדק רב, תשומת הלב של הממשלה נתונה כעת בטיפול במצוקות של השחקניות הפעילות בתחום התעופה", אומרת הוזמן-בכור. "אך עלינו לזכור את החשיבות של חיזוק תשתית התעבורה הימית, שהוכיחה עד כמה היא חיונית ומרכזית לשמירה על החוסן הכלכלי של ישראל".

 

למידע נוסף - היכנסו

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים