שתף קטע נבחר

על קפה מוקצף שמעתם? טרנד הקפה שכבש את הרשת כבר כאן

בחודשים האחרונים האינטרנט התמלא בתמונות של קפה מוקצף ופוטוגני, שהגיע במקור מקוריאה. מה זה הקפה הויראלי הזה וכמה קל להכין אותו לבד בבית? כל התשובות

בכל כמה חודשים מתכון אחר שובר את הרשת, כזה שכל הבלוגרים מכינים אותו ורואים אותו פשוט בכל מקום. בשנה שעברה לדוגמא, זה היה לחם הטחינה שכולם הכינו, אבל אין ספק שהחודשים האחרונים שייכים לקפה הדלגונה, שהגיע לכל פינה ברשת החל מהפייסבוק, אינסטגרם, טיקטוק ועד למדורי האוכל הגדולים והחשובים. הוא הפך לכל כך פופולרי עד שגוגל דיווחו שהוא מילת החיפוש הכי נפוצה בנושאי קפה, עם עלייה של 1800 אחוזים בתוצאות החיפוש שלו, רק במהלך חודש אפריל.

 

   (צילום: NESCAFÉ)
(צילום: NESCAFÉ)

 

אז מה זה בעצם קפה דלגונה?

הדלגונה הוא קפה קוריאני קר ומוקצף שהגיע אלינו מקוריאה. המקור שלו הוא בבית קפה במקאו, הסמוכה להונג קונג, אבל מי שהפך אותו לפופולרי הוא השחקן הקוריאני ג'ונג איל וו, שטעם את הקפה בתוכנית אוכל קוריאנית פופולרית. הטעם של הקפה המוקצף הזכיר לו ממתק קוריאני קלאסי, מוקצף גם הוא ומזכיר חלת דבש אוורירית, שנקרא דלגונה. ההופעה של הקפה הזה בתכנית הפכה אותו לטרנדי בקוריאה, במיוחד בתקופת הסגר שעברה על המדינה, בה יותר אנשים הכינו אוכל בבית ולא יצאו לאכול במסעדות. כשהטרנד חצה גבולות אל שאר העולם, דבק בו הכינוי "קפה קוריאני" מכיוון שכל הסרטונים והוראות ההכנה הגיעו מקוריאה.

 

 

הקפה הוא קפה קר שעשוי משילוב של קפה נמס מגורען, סוכר ומים, שהופכים כמעט באורח פלא לכוס של קפה מוקצף ויציב. בהכנתו ניתנת חשיבות רבה לאיכותו של הקפה, מכיוון שהוא נותן הטעם העיקרי כאן, ולכן חשוב להשתמש בקפה איכותי וטעים, שיובש בהקפאה כך שטעמו המלא נשמר.

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אז איך מכינים את הקפה הקוריאני בבית?

תהליך ההכנה של הקפה מאוד פשוט, במיוחד אם יש בבית מקציף חשמלי ידני, אבל אפשר גם להכין אותו רק עם מטרפה.

 

1. מניחים בקערה בינונית או גדולה שתי כפיות של קפה נמס משובח של נסקפה טייסטרס צ'ויס. הקפה הנמס הוא גם זה שאחראי לתוצאה הסופית והסמיכה, בזכות התהליך המיוחד שהוא עובר.

 

2. מוסיפים לו 2 כפיות סוכר לבן ו-2 כפיות מים (אפשר חמים או פושרים, אבל לא קרים מדי).

 

3. את התערובת שנוצרה מקציפים עם המקציף החשמלי במשך כמה דקות, עד שמתקבל קצף אוורירי ותפוח מאוד, אבל גם מאוד יציב. אם אין מקציף, טורפים במטרפה במשך 8-12 דקות, עד לקבלת אותו קצף אוורירי ויציב. בדקות הראשונות זה יראה שלא ממש מתגבש קצף, אבל עם מעט סבלנות וכוח בידיים, ממשיכים לטרוף והקצף יגיע.

 

4. לוקחים כוס גבוהה, ממלאים בה קרח וחלב עד שלושת רבעי גובה ומוסיפים מלמעלה את קצף הקפה שהכנו ומגישים מיד.

 

להשלמת החוויה אפשר לקשט את הקפה באבקת קקאו או מעט קינמון, ואפשר גם לקשט בפירורי עוגיות שאוהבים כדי להוסיף קצת פריכות.

 

לפרטים נוספים - לחצו כאן

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים