שתף קטע נבחר

בשורה בעולם הלחם - 100% שיבולת שועל

בשנים האחרונות הפך החלבון לאחד הרכיבים התזונתיים החשובים ביותר בתפריט. כעת מגיעה בשורה מכיוון מפתיע: לחם מ-100% קמח שיבולת שועל של 'לחם הארץ', המספק 16 גרם חלבון ל-100 גרם

 

 

צילום: מדיאס דיגיטל

 

ספורט הפך להיות הרבה מעבר לטרנד בשנים האחרונות בישראל, ונראה שכל ישראלי שני עוסק בפעילות גופנית כלשהי באופן קבוע. הצמיחה של התחום מגיעה כחלק ממודעות גוברת לאורח חיים בריא ואיכות חיים גבוהה.

 

חלק בלתי נפרד מאורח חיים בריא הוא תזונה בריאה, המורכבת מהרכיבים התזונתיים הנדרשים לנו במהלך היום. בהתאם לביקוש הגובר, הופיעו מגוון מוצרים עם תוספת חלבון מלאכותית, כדי לתת מענה למתאמנים ולמי שצריך להשלים מחסור בחלבון בתפריט היומי.

 

כעת, מגיעה בשורה מרעננת ומשביעה במיוחד: לחם 100% שיבולת שועל של 'לחם הארץ'.

 

  (צילום: בן יוסטר, מדיאס דיגיטל)
(צילום: בן יוסטר, מדיאס דיגיטל)

בפעם הראשונה - לחם 100% שיבולת שועל אמיתי, שמרגיש כמו לחם

עד לאחרונה , לחמים שקראו לעצמם 'שיבולת שועל' היו למעשה תערובת של קמחים בתוספת קמח שיבולת שועל שעזרו ללחם לקבל נפח וצורה רצויה. ב"לחם הארץ" הצליחו לפתח מתכון ללחם העשוי מ-100% שיבולת שועל (מסך הקמחים) המשווק בימים אלו לרשתות המזון ברחבי הארץ. הלחם החדש והמיוחד מכיל רכיבים בעלי ערכים תזונתיים רבים כמו רמת חלבון גבוהה, יחסית ללחמים אחרים.

  (צילום: בן יוסטר, מדיאס דיגיטל)
(צילום: בן יוסטר, מדיאס דיגיטל)
 

מבחינת כמות חלבון, לחם 100% שיבולת השועל של 'לחם הארץ' מכיל 16 גרם חלבון בכל 100 גר' (כ-3 פרוסות), בהשוואה לכמות ממוצעת של 6-9 גרם בלחמים אחרים.

  

חלבון – רכיב תזונתי חיוני ומקור אנרגיה זמין, לא רק למתאמנים

כל רקמה ותא בגוף תלויים בחלבון, אחד המרכיבים החיוניים בתזונה שלנו. כמעט ואין תהליך בגוף שלא מושפע מרמת החלבון. תהליך העיכול מפרק את החלבון לחומצות אמינו, המשמשות במגוון דרכים לתיקון ובנייה של השרירים בגוף.

 

איך זה עובד? במהלך האימון, מתרחש הרס מסוים של סיבי שריר בעקבות העומס המופעל על השרירים. לאחר האימון (וגם במהלך היום) הגוף נוטה באופן טבעי לנסות ולבנות מחדש את סיבי השריר ואף להגדיל אותם, כלומר, למלא אותם ביותר חלבונים, כדי להכין את עצמו לרמת עומס דומה בעתיד.

 

זו הסיבה לכך שעדיף לספק לגוף חלבונים בחלון הזמן של 45 דקות שאחרי האימון. עם זאת, המומחים ממליצים על חלוקה של צריכת החלבון לאורך כל היום, משום שכמות גדולה מידי של חלבון בארוחה אחת אינה אפקטיבית. מתאמנים אמנם לוקחים תוספת חלבון כדי להעצים את תוצאות האימון, אך חשוב לדעת שמדובר במרכיב חיוני לכולנו. כמות החלבון המומלצת לאדם היא 1.2-2 גרם על כל 1 ק"ג של משקל גוף, כך שאדם ששוקל 70 ק"ג צריך לקבל כ-84 גרם חלבון ביממה.

 

  (צילום: בן יוסטר, מדיאס דיגיטל)
(צילום: בן יוסטר, מדיאס דיגיטל)
 

לחם שהוא הרבה מעבר למקור חלבון - מגוון יתרונות תזונתיים, בלחם אחד

לחם 100% שיבולת שועל של 'לחם הארץ' זוכה לכל היתרונות התזונתיים של שיבולת השועל, דגן ייחודי ועשיר ברכיבים תזונתיים חיוניים.

 

• מחקרים מראים שכאשר שיבולת שועל משולבת כחלק מתזונה בריאה ומאוזנת, היא עשויה לתרום להפחתת רמות הכולסטרול והסוכר בדם, וכך לתרום להפחתת סיכון ולאיזון מחלות לב וכלי דם וסוכרת סוג 2.

 

• שיבולת שועל מהווה מקור טוב למינרלים כמו מנגן (ויטמין הידוע כחיוני לתפקוד תקין של המוח), ברזל, אבץ ומגנזיום, ויטמינים מקבוצות B ו-E וחומצה פולית.

 

• שיבולת שועל עשירה בסיבים תזונתיים וברזל - 100 גרם שיבולת שועל מספקים כ-40% מהצריכה היומית של סיבים תזונתיים המומלצת לנשים, 56% מהצריכה היומית המומלצת של ברזל לגברים ו-25% מהכמות הברזל המומלצת לנשים בגילאי 30-50.

 

• שיבולת שועל מכילה סיבי בטא גלוקן, אשר מסייעים באיזון רמות בגלוקוז והכולסטרול בדם. בשילוב הנכון עם רכיבים תזונתיים אחרים בארוחה, צריכה יומית של סיבים מסוג בטא-גלוקן עוזרת להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם.

 

  (צילום: בן יוסטר, מדיאס דיגיטל)
(צילום: בן יוסטר, מדיאס דיגיטל)

 

• מסייעת להתפתחות חיידקים טובים - מחקרים הראו גם על כך ששיבולת שועל עשויה לעודד התפתחות של חיידקים "טובים" (פרוביוטיקה) התורמים לבריאות מערכת העיכול, ובנוסף להפחית את ריבוי החיידקים ה"רעים" .

 

• מספקת אנרגיה זמינה לאורך היום - שיבולת שועל מספקת אנרגיה זמינה ותורמת לתחושת שובע, הודות להרכב הסיבים שלה. היא מתעכלת לאט ומאפשרת לרמות הסוכר בגוף להישאר יציבות לאורך זמן, וכך שומרת על תחושת שובע במהלך היום.

 

  (צילום: בן יוסטר, מדיאס דיגיטל)
(צילום: בן יוסטר, מדיאס דיגיטל)
  

אם כן, אין ספק שמדובר בבשורה אמיתית עבור כל מי שעוסק בפעילות גופנית או שואף לשמור על אורח חיים בריא ומאוזן. לחם 100% קמח שיבולת שועל של 'לחם הארץ' הוא פתרון משביע, קליל ועשיר בחלבון, שמתאים לארוחה אחרי אימון, או כחלק בלתי נפרד מתפריט יום-יומי.

 

על רקע היתרונות הרבים של שיבולת שועל, חשוב להבין שלא מדובר במזון פלא או פתרון קסם להרזיה ובניית מסת שריר. יחד עם זאת, שיבולת שועל היא דגן עשיר ברכיבים תזונתיים עם סיבים תזונתיים אשר תורמים לשמירה על בריאות האדם. שילוב של שיבולת שועל בתפריט היומי, כחלק מהמסגרת הקלורית היומית המחושבת ויחד עם מגוון מזונות נוספים מהטבע - מהווה דרך נהדרת לשמירה על אורח חיים בריא.

 

  (צילום: בן יוסטר, מדיאס דיגיטל)
(צילום: בן יוסטר, מדיאס דיגיטל)
  

לפרטים על לחם 100% שיבולת שועל ועל הרכב החלבון העשיר, היכנסו>>

 

הכתבה מבוססת על מחקרים ומקורות מידע מדעיים, ניתן למצוא את רשימת המקורות כאן>>

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים