שתף קטע נבחר

הרמבלס של ישראל בין ישן לחדש

קחו כמה שנים מהיום ותראו את רמלה במקום טוב במרכז המדינה. היא תהיה עיר מובילה בחינוך איכותי, יהיה בה מגוון מדהים של אירועים, יקום בה אזור תעסוקה חדש, כל שרשרת החיול של ישראל תהיה בה, ואפשר יהיה להלך בנחת בשדרות הרמבלס: מדרחוב חדש ומודרני. מיכאל וידל, ראש העירייה, מרגיש גאה. יש לו סיבות טובות לכך

אחד הדברים הראשונים שעשה מיכאל וידל, לאחר שנבחר לראשות עיריית רמלה לפני כשלוש שנים, היה סיור בגני הילדים. הוא נכנס לכל גן, והקריא לילדים את הסיפור "האריה שאהב תות" של תרצה אתר. את המיזם הסביר כחלק מתפיסתו את החינוך כקטר העירוני, שיצעיד את ילדי העיר להישגים והצלחה.

 

העיר רמלה נוסדה בראשית המאה ה־8, והייתה אז הגדולה והחשובה בערי הארץ. המוסלמים כינו אותה "עיר עצומה". במשך אלפי שנות קיומה ידעה רמלה ירידות ועליות. יושביה נפגעו מכיבושים שונים ומכוחות טבע עזים, אך שבו ושיקמו את עירם. במהלך מלחמת העצמאות החלו להגיע אליה עולים חדשים, ונושא קליטת העלייה היה ליסוד העיקרי בגידול הדמוגרפי של העיר. מאז סוף שנות ה־50 הייתה רמלה למרכז היהודים הקראים בישראל.

 

נכון להיום, מתגוררים בה כ־85,000 תושבים, שלושה רבעים מהם יהודים, כ־23% ערבים מוסלמים ו־4.5% ערבים נוצרים. רמלה היא עיר קולטת עלייה, ויש בה ייצוג ומיזוג של כל העדות והעליות. כשליש מתושביה עלו מחבר המדינות בגל העלייה שהחל בסוף שנות ה־80. רמלה היא "עיר עולם",. מתקיימות בה זו לצד זו, שלוש דתות: יהודים, נוצרים ומוסלמים, וכן מתגוררים בה תושבים שנמנים עם עדת הקראים והשומרונים. העיר קלטה עלייה מ־62 מדינות. זה המיקרוקוסמוס של ישראל. העירייה מחזיקה מחלקת עלייה וקליטה גדולה, ומוסדות ציבור בעיר מותאמים לכלל הדתות והעדות. למשל, יש בתי כנסת למתפללים בסגנון הודו, גאורגיה ורבים אחרים.

 

עם השנים קיבלה העיר צביון מיוחד בשל כמה מקומות, ששמם נאמר בנשימה אחת עם שמה. "שוק יום רביעי", הפך מותג, שמכוון ליום קבוע בשבוע, בו רוכלים פורסים את מרכולתם הססגונית ברחובות בסביבות השוק, וקונים מגיעים אליו מכל אזור המרכז. היא המקום בו עשה הזמר המזרחי המתחדש את צעדיו הראשונים לקראת פופולריות בקרב כל שכבות הציבור הישראלי. מלבד זאת, מרוכזים בעיר משרדי ממשלה רבים, כמו משרד הפנים, משרד הרישוי, בית משפט השלום, וכן רבנות ראשית ומועצה דתית מקומית. באזורי התעשייה שלה נמצאים מפעלים גדולים ומוכרים, וכן נמצא בה מתקן הכליאה הגדול ביותר בארץ והמטה של שירות בתי הסוהר, שכולל את בתי הסוהר מעשיהו, איילון, גבעון ובית הסוהר לנשים - נווה תרצה. בעיר שוכן גם המטה הארצי של משטרת ישראל.

 

רמבל'ס, הדמיה ()
רמבל'ס, הדמיה

 

תנופת בנייה ותעסוקה: פארק התעסוקה ו"הרמבלס הישראלי"

ביוני 2020 אושרה להפקדה תוכנית להקמת פארק התעסוקה רמלה גזר חבל מודיעין: תעשיות רג"מ, שיכלול למעלה מ־2 מיליון מ"ר לתעשייה ומסחר, ויספק כ־30,000 מקומות עבודה לתושבי האזור והסביבה. היקף ההכנסות לרשויות המקומיות מהיטלי השבחה וארנונה יוכל להגיע בתפוסה מרבית לתוספת של מאות מיליוני שקלים בשנה לרשויות הרג"מ,. אישור ההפקדה

 

ניתן לאחר 20 שנה שהיה תקוע בוועדות התכנון והבנייה השונות, בסכסוכי גבולות והמתנה להחלטות משרד הפנים. מצפים שהמהלך יביא למקפצה כלכלית אדירה ולפיתוח תעשייה, מקומות עבודה והזדמנויות כלכליות לתושבי האזור כולו. העיר נמצאת בתנופת בנייה אדירה, בתוך כשנתיים יהיו ברמלה מעל 90,000 תושבים, בשל הבנייה בשכונות נאות שמיר ובנאות פרס.

 

  (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

רמלה נקראת על שם המילה הערבית "רמל" – חול בעברית עוד משנת 700. במהלך השנים אימצו את השם מקומות שונים בעולם. בימים אלו מחזירה רמלה עטרה ליושנה וקראה למדרחוב הראשי של העיר המוקם בימים אלו בשם "מדרחוב הרמבלס".

בשנים האחרונות משנה רמלה את פניה בהשקעה במסחר ובמתחמי הבילוי והפנאי. כחלק מתנופת ההתחדשות מוקם מתחם מסחרי ענק בבעלות היזם צחי אבן ארי, בהשראת מרכזי הקניות המוכרים באירופה, שייקרא "הרמבלס סנטר" - עשרות חנויות, שירותי פארמה, מסעדות ובתי קפה, שירותי בנקאות ובריאות, ומעליהן מרפאות וקומת עסקים שוקקת, מרווחת ומעוצבת. בלב המתחם ייבנה גם בית מלון עם 300 חדרים. בצמוד למרכז עתיד להיבנות כאמור מדרחוב הרמבלס, שביל הליכה רחב ידיים ושוקק, החוצה את מרכז העיר ומחבר בין המגדל הלבן למרכז המסחרי. בין הישן לחדש.

 

"הרמבלס הישראלי" ישמש אבן שואבת לתושבי רמלה ולתושבי האזור כמקום בילוי ופנאי. כבר היום הוא משמש מקום מפגש ותרבות לתושבים, ואירח את מיטב אמני ישראל ברחבת המגדל הלבן.

 

סביב המתחם החדש נבנות כיום מאות דירות לזוגות שבחרו להעתיק את מגוריהם לעיר, ובאזור מתוכננים פרויקטים רבים של התחדשות עירונית שיוסיפו אלפי דירות, כאשר דייריהן ייהנו ממרכזי הפנאי והבידור המוקמים במקום. פיתוח מרכז העיר הוא דוגמה לשיתוף הפעולה בין הרשות המקומית ליזמים, הפועלים לרווחת תושבי העיר.

 

לשכת הגיוס תל השומר תעתיק אף היא את מקומה לרמלה, ובנייתה תושלם עד שנת 2025 בסמוך לרמבלס סנטר, כך גם בנק הדם של מדינת ישראל ומרכזים נוספים.

בריכת הקשתות (צילום: יח
בריכת הקשתות(צילום: יח"צ)

 

 

מערכת החינוך והתרבות: חינוך לכולם, העיר היא מטרופולין של תרבות

ראש העיר משמש גם ראש אגף על של החינוך בעירייה. מערכת החינוך הפכה לשש שנתית, וחלה עלייה משמעותית באחוזי הבגרות. העיריה פתחה בית ספר לתלמידים, שנמצאים על הרצף האוטיסטי, ובצמוד אליו פועל בית ספר "חלום" למחוננים ומצטיינים, במקביל לפתיחת מתחם גנים לילדים שזקוקים לחינוך מיוחד.

 

גם תחום התרבות פורח בעיר, "מטרופולין של תרבות". מתקיים בה פסטיבל עיר עולם, יש הופעות רחוב, יש סצינה קולינרית, ומתקיים בה מירוץ אופניים רמלה, שמשתתפות בו כמה ערים. את כל האירועים האלו חוגגים תושבי העיר ללא עלות. חלק מהתרבות הם גם אותם אתרים היסטוריים שקיימים בעיר, ובקלות יכולים להיות מוגדרים מהיפים בעולם. המגדל הלבן, למשל, שהקמתו הושלמה ב־1318, שמתנשא לגובה של 30 מטרים, ועולים אליו ב־111 מדרגות. ביום בהיר ניתן לראות ממנו את ירושלים ותל אביב, והנוף ממנו מרהיב. ברמלה נמצא בית העלמין הבריטי הגדול ביותר במזרח התיכון, בריכת הקשתות, שהיא אתר בן 1,400 שנה ומשמשת כמאגר מים מקורה לתושבי רמלה. האתר שרד רעידת אדמה וישודרג למרכז מבקרים עם בית קפה. עוד בין האתרים נמצא המסגד הגדול של רמלה, שממוקם בכניסה אל השוק.

 

בקרוב יקום בעיר מרכז סייבר, שגם יהיה חלק ממסגרת לימודי המצוינות לתלמידי חטיבות ביניים וחטיבות עליונות. בנוסף נפרסו בעיר כ־200 מצלמות, ומערכות כריזה ב־35 פארקים, כדי לתקשר עם התושבים בזמן אמת..

 

רמלה נמצאת במקום טוב במרכז המדינה. גיאוגרפית היא ממוקמת על ציר התנועה שבין ירושלים לתל אביב.. לפני תום העשור יקום הרג"מ, כל שרשרת החיול של ישראל תהיה ברמלה במקום תל השומר. בימים אלו מוקם בעיר בנק הדם הלאומי, בצמוד למרכז של כל הקריה הרפואית של מגן דוד אדום וכל ההנהלה, משרדי ההנהלה ומרכז ההדרכה יהיו בעיר. צפוי בה מרכז תחבורתי "מהיר לעיר". הקו החום של הרכבת הקלה יעבור ברמלה ויהפוך למטרונית משודרגת, ויהיו ארבע תחנות של המטרו המתוכנן, אפשר יהיה להגיע לתל אביב בתוך כ־18 דקות. בעוד כחודש ייפתח בה מרכז בילוי חדש, בקרוב ניתן יהיה להלך בשדרות הרמבלס - מדרחוב חדש ומודרני המקשר בין מתחם המגדל הלבן לרחוב הרצל. אורכו יהיה כחצי קילומטר והוא יכלול מרחבים מרוצפים ומגוננים, פינות ישיבה, אמצעי הצללה, תאורה, מתקני שעשועים, בתי קפה וחנויות שירות. בניית המדרחוב היא בשורה חשובה לתושבי העיר והיא חלק מהתחדשותה של המערכת העירונית, חלק בלתי נפרד מתנופת הפיתוח שהעיר עוברת בימים אלה. 

 

מתגוררים בה כ-85,000 תושבים // העיר קלטה עלייה מ-62 מדינות // בלב המתחם "הרמבלס סנטר" ייבנה גם בית מלון עם 300 חדרים // בעיר יש כ-200 מצלמות, ומערכות כריזה ב-35 פארקים // בריכת הקשתות, שהיא אתר בן 1,400 שנה משמש כמאגר מים מקורה לתושבי רמלה

  

כנסו לראות את ה"רמבלס השראלי" - https://youtu.be/VabrF8nzA3g

 

ראש העיר מיכאל וידל (צילום: יובל חן)
ראש העיר מיכאל וידל(צילום: יובל חן)

 

ראש העירייה: מיכאל וידל

גיל: 54

מצב משפחתי: נשוי + 4

תושב המקום מאז: נולד ברמלה

החל לכהן: בשנת 2017, לאחר שקודמו בתפקיד, יואל לביא, פרש מהעירייה וסיים 23 שנים רצופות כראש העירייה.

משהו שלא ידעתם עליו: כשהיה בן 18 התקבל לקורס טיס, אבל הוריו לא נתנו לכך את הסכמתם בשל היותם משפחה שכולה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים