שתף קטע נבחר

הגירה בשנה החדשה

השנה שלנו רק מתחילה אבל ברשות ההגירה כבר מעלים מחירים ומשנים תנאים למבקשי הויזות השונות. עו״ד שלומי אטש עם כל הפרטים

נראה כי השנה האחרונה התאפיינה מן הסתם בעיקר בהשפעת נגיף הקורונה על הליכי הגירה וכניסה למדינה, כמו גם מגבלות וצווים נשיאותיים שהוצאו בחסות הנגיף או לאורו, על חלקן כתבנו כאן בהרחבה.

כעת, כחצי שנה מאז פרוץ הנגיף ולמרות שהמצב רחוק מלהיות יציב, ישנם נסיונות מובנים של כולנו ליצור איזושהי שגרה על ידי הבנת המצב החדש והכללים המשתנים חדשות לבקרים, הנוגעים לכל תחומי חיינו ובפרט לדברים הבסיסיים וכל כך נחוצים כמו חופש התנועה לנוע בין מדינות והכניסה לארצות הברית והיציאה ממנה.

 

בשלב זה ולאורך כל תקופת הקורונה, ישראלים בעלי ויזות מבקר או אחת מויזות העבודה השונות שאינן למטרות הגירה, המגיעים לארצות הברית בטיסה ישירה מישראל אינם חייבים בבידוד. הפרקטיקה היא שונה כאשר אדם מגיע מאחת מהמדינות האסורות על פי הגדרת מחלקת המדינה האמריקאית. מדינות כמו בריטניה וחלק גדול ממדינות אירופה, סין, איראן, ברזיל ועוד. במקרה כזה, מבקרים שאינם אזרחי ארצות הברית או מחזיקי גרין קארד ואשר שהו באחת מהמדינות האסורות במהלך 14 הימים האחרונים אינם רשאים להיכנס לארצות הברית גם אם רק "עברו" במדינה בטיסת קונקשן. מחזיקי גרין קארד ואזרחים אמריקאים רשאים להיכנס ממדינות אלה אך מחויבים בבידוד.

 

חשוב לציין כי בעלי ויזות עבודה או השקעה המעוניינים להגיע מאחת מהמדינות האסורות יכולים לפנות בבקשה לקונסוליה האמריקאית במדינת המוצא בבקשה למתן אישור חריג, לפיו כניסתו של המבקש היא אינטרס לאומי אמריקאי ועל כן יש להכניסו. אינטרס שכזה נובע מהעסקת עובדים אמריקאים, עבודה בתחום הרפואה, המחקר והמזון.

 

בתוך כך, חשוב לציין כי הכללים הנ"ל חלים במישור הפדרלי ונוגעים למגיעים לארצות הברית מכל רחבי העולם. כללים אלה אינם הבלעדיים. המדינות עצמן חוקקו תנאים והגבלות משלהן אשר נוגעות למגיעים ממדינה למדינה בתוך ארה"ב, כמו גם לכאלה המגיעים מחו"ל.

 

כך למשל ישנן מדינות המוגדרות אדומות ועל המגיעים מהן ישנה חובת בידוד של 14 ימים. מדינת ניו יורק למשל, כמו מדינות אחרות באיזור, אוסרת כניסה למדינה ממדינות אחרות המוגדרות אדומות בלי בידוד של 14 ימים.

 

הגירה יקרה

עדכון נוסף הנובע ישירות מהשפעת מגיפת הקורונה הוא זה הנוגע להארכת תקופת הגמישות בתאריכי הגשת מסמכים בבקשות לראיות נוספות וערעורים RFE, NOID & more. רשות ההגירה USCIS הודיעה השבוע כי ההקלה שהתקבלה מוקדם יותר השנה לפיה ניתנה אורכה בת 60 יום להגשת תגובה לבקשה לראיות נוספות, ערעורים והליכים דומים, וזאת לתאריכי תגובה או החלטות שנתנו החל מהראשון לחודש מרץ 2020 ועד לחודש מאי השנה. מאז הפריבילגיה הוארכה מעת לעת וגם השבוע, נקבע כי תימשך עד לפחות לחודש ינואר 2021, כחלק מהקלות תקופת נגיף הקורונה. מעבר לכך ישנם עדכונים נוספים שלא נוגעים באופן ישיר למשבר הקורונה העולמי. הבולט שבהם הוא עליית מחירי אגרות בממוצע של 20% החל מהשני לאוקטובר, 2020. מדובר בהליך שנבנה לאורך זמן והיה בדיונים תקופה ממושכת. ההליכים הבולטים שיושפעו הם O-1, L-1, H2B, חנינות וערעורים למיניהם, בקשות לגרין קארד לקטינים, הארכת או שינוי סטטוס, בקשה להסרת התנאים מגרין קארד מותנה שהתקבל על בסיס נישואים, בקשות לאישור עבודה זמני, בקשות אזרחות וערעורים עליהן ועוד. חשוב לציין כי יש מספר הליכים בהם האגרה הופחתה כמו חידוש גרין קארד למשל.

 

רשות ההגירה הודיעה על כוונתה לעדכן את סכומי האגרות מבעוד מועד עבור סוגים רבים של בקשות לרשויות ההגירה. העלייה במחירי העמלות, בשיעור של עד 77%,תחול על מעסיקים המגישים בקשות לאשרות לויזות השונות כאשר שיעורי העלייה במחירי האגרות מותנים בסוג האשרה המבוקשת. בנוסף להעלאה הדרסטית בשיעורי האגרות, הרשויות יאריכו את זמן הטיפול בבקשות מזורזות (Premium Processing) מ-15 ימים קלנדריים ל-15 ימי עבודה (כשלושה שבועות). בנוסף, מעסיקים בעלי מספר גבוה של בקשות מסוג H1B ו L1 יאלצו לשלם סכום נוסף כדמי ביטחון בעת הגשת הבקשות.

 

U.S. Visa (Photo: Shutterstock)
(Photo: Shutterstock)

 

בנוסף, ההנחיה בנוגע הגבלות למבקשי הטבות סיוע מכספי ציבור – אחרי מספר עתירות והקפאות של החוק, בית משפט פדרלי הורה כי החל מהשישה עשר באוקטובר השנה הסיר בית המשפט העליון בארה"ב את צו המניעה לשירותי האזרחות וההגירה של ארה"ב (USCIS) ולמחלקה לביטחון פנים של ארה"ב (DHS), אשר כעת יכולים להמשיך בהחלת חוק ה- “Public Charge Inadmissibility”.

 

החוק מגדיר כל אזרח זר אשר הפך לנטל על כספי ציבור והממשל האמריקאי לבלתי קביל, כלומר - כלא זכאי לויזות (עבודה, לימודים וכו') או לכניסה לארה"ב כמבקר, ואף לשינוי סטטוס למעמד של תושב קבע (גרין קארד) על בסיס עבודה או משפחה. ע"פ החוק מבקשי תושבות קבע או ויזה מחויבים להיות מסוגלים לכלכל את עצמם בצורה מספקת, וכי לא הגישו בקשה להטבות או קיבלו סיוע ציבוריות במימון כספי משלם המיסים (הטבה ציבורית במשך יותר מ-12 חודשים בכל תקופה של שלוש שנים). החוק פוסל הארכת שהות ושינוי מעמד באם קיבלו הטבות ציבוריות מסוימות לאחר קבלת האשרה הקיימת. ההטבות הציבוריות כוללות: כספי הבטחת הכנסה, ביטוח לאומי משלים (SSI), סיוע זמני למשפחות נזקקות (TANF), תכנית סיוע תזונתי משלים (SNA), תכנית הסיוע הבריאותית Medicaid, סיוע בדיור, סיוע בשכירות וסבסוד דיור ציבורי ועוד.

חוק זה חוזר כאמור לתוקף ב- 16 באוקטובר 2020.

 

כולנו תקווה ששנה הבאה תביא עמה בשורות בעיקר בתחום הבריאות אך גם נשמח לקבל ריענון בתחום ההגירה. אנחנו כמובן נמשיך לעדכן.

 

עו״ד שלומי אטש:

WWW.ATASHLAW.COM

 

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים