שתף קטע נבחר

בוטלה פשיטת רגל שישראלי ניסה לנהל משוויץ

החייב, שעזב את הארץ לפני 27 שנים, ביקש פטור מחוב מזונות ישן לביטוח לאומי כדי לבטל עיכוב יציאה שמונע ממנו לבקר את הוריו. בקשתו נדחתה

בית המשפט המחוזי בתל אביב ביטל לאחרונה הליך פשיטת רגל שפתח ישראלי שצבר חוב מזונות של כ-120 אלף שקל, ומתגורר ב-27 השנים האחרונות בשוויץ. השופטת יעל בלכר קבעה שלא ייתכן שהחייב ינהל את ההליך "בשלט רחוק" כשאין לו כל זיקה לישראל.

 

החייב פנה לפשיטת הרגל בעקבות תיק הוצאה לפועל שפתח נגדו הביטוח הלאומי ובמסגרתו הצליח לגבות עד כה רק כ-8,000 שקל באמצעות עיקול קופת גמל. במקביל הוצא נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ.

 

זמן קצר אחרי שניתן לו צו כינוס, ועוד לפני שהתקיים דיון בתיק, כבר ביקש החייב צו הפטר מהחוב כשהמטרה העיקרית שלו הייתה לבטל את צו עיכוב היציאה כדי שיוכל לבקר את הוריו המבוגרים בישראל ולחזור לשוויץ.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

בבקשה הוא טען כי מצבו הרפואי קשה, הוא לא מסוגל לעבוד ואין לו כל נכסים או דרך אחרת לכסות את החוב. לדבריו כי מדובר בחוב ישן על מזונות שנפסקו לבתו שכבר מלאו לה 30.

 

המנהל המיוחד בתיק וכונס הנכסים הרשמי התנגדו לבקשה ודרשו לבטל את ההליך מאחר שלחייב אין כל זיקה לישראל, וממילא אין בו תועלת כיוון שהוא עוסק בחוב מזונות שבדרך כלל אי אפשר לקבל עליו הפטר.

 

ביטוח לאומי הוסיף כי עצם העובדה שמדובר חוב ישן לא מצדיקה לזכות את החייב בפרס. החייב לא עשה כל מאמץ לפרוע את החוב והמקרה שלו לא מצדיק הפטר השמור למקרים יוצאי דופן. עם זאת הביטוח הלאומי הזמין את החייב להגיע איתו להסדר במסגרת הליכי ההוצאה לפועל באופן שיאפשר לו לממש את רצונו לבקר את הוריו.

 

השופטת יעל בלכר החליטה לבטל את ההליך. היא ציינה כי גם אם תשים בצד את העובדה שההליך עוסק אך ורק בחוב מזונות, בלתי אפשרי לנהל אותו "בשלט רחוק" ולקבל הפטר מבלי לבחון כמו שצריך את התנהלותו הכלכלית של החייב ולקיים דיון מעמיק בנוכחות כל הצדדים המעורבים. "הדבר רחוק שנות אור מהאופן שבו הליך פש"ר מתנהל וצריך להתנהל... ובדרך זו, התכלית השיקומית של ההליך הופכת למס שפתיים", כתבה.

 

השופטת הוסיפה שפשיטת רגל, כמו גם חדלות פירעון, הם הליכים שמיועדים לחייבים בעלי זיקה לישראל ואילו החייב מתגורר בשוויץ כבר יותר מ-27 שנים, וכל כוונתו בהליך היא לבקר את הוריו ולחזור לביתו.

 

מעבר לכל אלה, השופטת סברה כי גם לגופו של עניין אין הצדקה להפטר כשמדובר בחייב שבמשך שנים ארוכות לא עשה דבר כדי להסדיר את החוב ולא שילם אפילו שקל אחד על החשבון מרצונו.

 

החייב לא שכנע את השופטת כי אין לו כושר פירעון באופן שמונע ממנו לחלוטין להגיע לאיזשהו הסדר. אף שהוא סובל מבעיות רפואיות הוא עדיין צעיר יחסית ולא הציג אסמכתה לאובדן כושר עבודה בישראל או בשוויץ.

 

לבסוף המליצה השופטת לחייב לנצל את הצעת הביטוח הלאומי ולהגיע במסגרת הליכי ההוצאה לפועל לפתרון מוסכם שיאפשר לו לבקר את הוריו.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים