שתף קטע נבחר

אם טענה: האפילפסיה של האב מסכנת את בני

גרושה ביקשה מביהמ"ש שהמפגשים של בעלה לשעבר עם הילד יהיו תחת פיקוח בשל מצבו הרפואי. השופט שני קבע שהבקשה מקוממת ודחה אותה

בית המשפט למשפחה בתל אביב דחה לאחרונה אם שביקשה שהמפגשים בין בנה בן ה-9 לבין אביו יתקיימו תחת פיקוח בנימוק שבעלה לשעבר חולה אפילפסיה - וכשהוא נכנס להתקף הוא לא משגיח על הילד ומפחיד אותו. השופט ארז שני מצא את הבקשה מקוממת ומנוגדת לחוק: "עצם היותו של אדם לוקה באפילפסיה אינה הופכת אותו למי שצריך לראות את ילדיו במרכז קשר".

 

בבקשה דרשה האם שהאב יגלה את כל המידע על מצבו הרפואי ויפגוש את בנו רק במרכז קשר כדי שיהיה עליו פיקוח נוכח מחלתו והסיכוי שיקבל התקף במהלך השהות עם הילד. היא ציינה כי לאחר שדובבה את הילד גילתה כי האב מסכן אותו – לוקח אותו לים בשעות שמש מסוכנות, חוצה עמו את הכביש כשהרמזור אדום ומכריח אותו לשטוף את הבית.

 

האב הכחיש את הדברים וטען שהאם מנסה לפגוע בזכויותיו ההוריות ובקשר בינו לבין הילד. עם זאת הוא הסכים שיש מקום להתערבות של עובדת סוציאלית מטעם לשכת הרווחה בנוגע לחלוקת זמני השהות ויישומם.

אילוסטרציה  (צילום: Shutterstock)
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)

השופט ארז שני מתח ביקורת על הבקשה וקבע כי האם מבקשת סעד חמור מאוד להגבלת הזכות של האב להיפגש עם בנו מבלי שהציגה טעם אמיתי וכבד משקל. התבססות הבקשה על מחלת האב, הוסיף, אף נוגדת את החוק שלא מאפשר לשלול זכויות מהורים רק בשל מחלה או נכות.

 

"לא מעט ילדים חיים עם הורים הסובלים מלקויות קשות הרבה יותר מאפילפסיה, מי מהם נכווה, מי מהם נכה או חולה קשה ועדיין, סובר הדין הישראלי כי ילד מקבל את הורהו כפי שהוא ואפילפסיה אינה טעם לשלוח ילד למרכז הקשר", כתב.

 

באשר ליתר הטענות הבהיר השופט כי לאם אין כל זכות להתערב באופן שבו האב שומר על הילד בזמן שהוא באחריותו. "איש לא מינה את האם לדובב את הקטין ולשלול מן האב את זכותו לשהות עם הקטין", הבהיר. האם לא יכולה להכתיב לאב מתי ללכת לים או איך לחצות את הכביש עם הילד, והבחירה לנקות את הבית בצוותא היא לגיטימית לגמרי ואף יש בה אלמנט חינוכי, הוסיף.

 

השופט הדגיש כי הטענות של האם ממש מצדיקות לדחות את התביעה מחוסר עילה תוך חיוב משמעותי בהוצאות.

 

ואולם, מאחר שיש הסכמה בין שני ההורים כי בשל היחסים הבעייתיים יש מקום למעורבות הרווחה, החליט השופט למנות עובדת סוציאלית ממחלקת הרווחה בעירייה בה הם מתגוררים שתקבע את זמני שהות ולהפנות את ההורים להדרכה הורית. עוד נקבע כי כל הורה יאפשר לילד לשוחח עם ההורה האחר פעם אחת ביום כשהוא אצלו.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה
עו"ד אברהם אלטלף
מומלצים