כתבות נוספות למנויים:
6 צפייה בגלריה
כל אישה יכולה להגיע לאורגזמה
כל אישה יכולה להגיע לאורגזמה
כל אישה יכולה להגיע לאורגזמה
(צילום: shutterstock)
"לפני שנה חוויתי אורגזמה אלוהית בפעם הראשונה. זה היה נחשול, פרץ אדיר של עונג ואושר גדול. הלב שלי התפוצץ לאלפי רסיסים. הרגשתי כאילו מכת ברק עוברת לי בכל הגוף. כל הגוף שלי רעד, ואני צעקתי ובכיתי. גלים-גלים של בכי עלו בי, גלים של עונג, של הכרת תודה וגם של עצב, כי לחוות אורגזמה בפעם הראשונה בגיל 51 זה עצוב! בכיתי על השנים שעברו, והמטפל שלי לא עזב אותי לרגע.
"הוא חיבק והחזיק אותי, אחר כך גם עודד אותי. 'בסדר', הוא אמר בטון המרגיע שלו, 'גילית את זה עכשיו, אז מעכשיו תעופי קדימה. אין טעם לבכות. מה שהיה היה, וכנראה היית צריכה לעבור כל מיני דברים כדי להגיע לרגע הזה דווקא עכשיו'.
"נולדתי בדרום-אפריקה ועליתי עם משפחתי לארץ כשהייתי בת שלוש. גדלתי בבית אנגלוסקסי. מיניות לא הייתה נושא מדובר, אבא שלי היה שוביניסט, ואמא שלי הייתה בעיקר במטבח.
6 צפייה בגלריה
סיליה קלו. ''לחוות אורגזמה בפעם הראשונה בגיל 51 זה עצוב!''
סיליה קלו. ''לחוות אורגזמה בפעם הראשונה בגיל 51 זה עצוב!''
סיליה קלו. ''לחוות אורגזמה בפעם הראשונה בגיל 51 זה עצוב!''
(צילום: אלבום פרטי)
"הפעם הראשונה שלי לא הייתה הכי כיפית בעולם, כי הוא הלך וסיפר לכל בית הספר. למדתי בבית ספר אזורי קטן, מקום שבו כולם מכירים את כולם, ובמשך שלוש שנים הסתובבתי בתור 'הזונה של השכבה'. זה היה נורא. התביישתי במיניות שלי, התביישתי בעובדה שעשינו סקס. הרגשתי אאוטסיידרית, ואחרי אותו מקרה התחלתי להסתובב עם המתנדבים במושב, התחלתי לשתות, הלכתי עם זה עד הסוף - אם הם קוראים לי זונה, אז אני אהיה זונה.
"היום אני יודעת להגיד שלא חוויתי אורגזמות כי רק עכשיו אני יודעת מה זה אורגזמה. מתברר שכל השנים ההן זייפתי. עשיתי את התנועות ועשיתי את הקולות ואת ההצגות, אבל זה לא היה אמיתי. ככה זה נראה בפורנו וזה מה שידעתי.
"את אבא של ילדיי הכרתי בשנת 1999. היו לנו יחסים טובים אבל לא הייתה שם תשוקה. פעם אחת קראתי בספר שאחת הדמויות חוותה אורגזמה מטורפת, ואמרתי שגם אני רוצה. הצעתי לו ללכת לסקסולוגית, אבל זה לא החזיק יותר משתי פגישות. הוא פרש והרגשתי שאין לי פרטנר לזה.
"אחרי הגירושים עברתי תקופה נורא קשה. איבדתי את החשק להיות עם גברים. הייתה לי רשימה של יזיזים, אבל לא הייתי פנויה לזה. בשלב מסוים התחלתי טיפול רגשי שבמהלכו כל הזמן חזרנו לקטע של האורגזמה, לסיפוק ולחיבור העמוק הזה עם עוד אדם. המטפלת שידכה אותי למטפל טנטרי, ושם, בסשן השלישי, זה פתאום קרה: אורגזמה אלוהית. ממש הרגשתי שאני עושה אהבה עם אלוהים. ביקשתי ממנו שיבוא אליי. אמרתי לו שאני זקוקה לאהבה שלו שתזרום בי, דרכי. נשמתי עמוק ודמיינתי אותו.
"מאז אני חווה אורגזמות מטורפות כל הזמן. יש לי היום בן זוג מדהים ואנחנו ביחסים פתוחים, כך שיש לי מאהבים נוספים. אני לא רוצה לחזור לחיים שהיו לי בעבר. אני מרגישה שהיום אני טורפת את החיים. אני קופצת מהמיטה בבוקר והולכת לישון עם חיוך בלילה. מגיע לנו להתענג. זה מעורר את הלב ואת התשוקה לחיים. זה עושה טוב לכולם".
"גדלתי בהרצליה בבית מסורתי. לא דיברו על מין בבית, למרות שראיתי מודל זוגי שיש בו מגע וחום. עשיתי את המסלול הרגיל של צבא, אוניברסיטה וחתונה בגיל 26. לא באתי לנישואים עם איזה ניסיון מיני עמוק. הדגש היה יותר על הרגש ופחות על המין. אחרי שנתיים הבאנו תאומים ואחרי כן עוד ילדה, ונכנסנו לשגרה של זוג עם קריירות וילדים קטנים וסקס רגיל לחלוטין.
"הייתי מזייפת אורגזמות. למה? כדי לגרום לו להרגיש טוב יותר, כדי לגרום לסשן להיות טוב יותר, אולי כדי לגרום לעצמי לחשוב שטוב לי. היום אני יכולה להגיד שלא הייתה בי מספיק פתיחות והכרה של עצמי כדי לשנות את זה.
6 צפייה בגלריה
''הייתי מזייפת אורגזמות כדי לגרום לו להרגיש טוב''
''הייתי מזייפת אורגזמות כדי לגרום לו להרגיש טוב''
''הייתי מזייפת אורגזמות כדי לגרום לו להרגיש טוב''
(קרדיט: Shutterstock)
"הנישואים שלנו נמשכו 12 שנה. זה שלא היה מין טוב בהחלט עזר לעסק להתפרק כי היתדות כבר לא החזיקו אותו. אחרי הגירושים הייתי בזוגיות ארוכה שגם בה לא היה מין כל כך טוב, כי כמובן גררתי את זה מקשר אחד לשני. אבל אני לא מאשימה אותם. זאת אני שלא הייתי מספיק מחוברת לעצמי. עוד לא קילפתי את כל שכבות ילדותי, עוד לא היה לי איזשהו מרכז משלי לגבי המיניות.
"כשהייתי בת 44 החלטתי שנמאס לי להרגיש שחסר משהו במיניות שלי. כשאדם רוצה לעשות שינוי, צריך שיהיה לו מאוד לא נוח במקום שהוא נמצא בו, ואני חושבת שעם הזמן התחלתי להבין את החשיבות של המין ואת המחיר של היעדר מין טוב בחיים שלי.
"הילדים גדלו, הקריירה כבר הייתה יציבה, והייתה בי תשוקה עזה להיכנס למקומות שעד אז הזנחתי. הרהרתי בכך גם בעקבות שיחות שקיימתי עם חברות, שבהן את שומעת שזאת גומרת וזאת גומרת, ופתאום את מבינה שהלו, מה איתי? קורה פה משהו גדול שאני לא חלק ממנו.
"ואז נתקלתי במודעה בפייסבוק שמשכה את עיניי. התקשרתי והגעתי לסשן פרטני, אחת על אחת. המדריכה אמרה לי: 'חאלס לקשקש. את לא מצליחה? אני אראה לך מה לעשות'. התהליך שעברתי גם בא לשחרר אמונות חוסמות, גם נתן לי כלים פרקטיים וגם אימן אותי פיזית לגמור בכל פעם שאני רוצה בכך.
"שישה חודשים אחרי הטיפול הכרתי בן זוג חדש, וחיי המין שלנו בהחלט היו טובים יותר. אם מסתכלים ממעוף הציפור על התהליך שעברתי, אז הכותרת יכולה להיות שגיליתי את האורגזמה שלי, אבל למעשה יש פה משהו יותר גדול מזה - נתתי לעצמי רגע לבקוע מהביצה. זה העלה את תחושת המסוגלות שלי לטפל במשהו שיש סביבו שתיקה.
"התהליך של ללכת ולגלות את המיניות שלך הוא תהליך עומק. תהליך שבו את צריכה להיכנס רגע למעמקים שלך, לחסמים. חוסר יכולת להגיע לאורגזמה לא נולד סתם, משהו תקוע שם. וכשיש מספיק אומץ להיכנס פנימה, האישה מרוויחה לא רק את היכולת לחוות אורגזמה אלא גם את החיבור לאומץ הפנימי שלה".
"לפני חצי שנה חוויתי אורגזמה דגדגנית בפעם הראשונה, וכחודש אחרי כן הגיעה גם שפיכה נשית בפעם הראשונה. כל חיי חשבתי שהאזור הזה רדום אצלי, פגוע. האמנתי שהמקום המענג בגוף שלי כבוי, שלעולם לא אגיע לאורגזמה ושאין דבר כזה השפרצות, דבר שחשבתי שרואים רק בסרטים.
"אבל זה קרה, ובפעם הראשונה שהשפרצתי, בן הזוג שלי היה בשוק. הוא התלהב אבל גם ראיתי שזה קצת מלחיץ אותו. לא האמנתי שזה יקרה לי, אבל הרווחתי חיבור לעצמי ואת היכולת לענג את עצמי בדרך שטובה לי.
"כשהייתי ילדה עברתי ניצול מיני מצד אחי הבכור. גדלתי במרכז הארץ במשפחה רגילה. הייתי בת שמונה ולא ידעתי מה קורה. רק מאוחר יותר הבנתי שהוא עשה לי משהו שלא היה צריך לקרות.
"הבנתי את זה בגיל 12 כי זה גיל כזה שמתחילים לדבר בו על נשיקות ועל דברים שקורים בין בנים לבנות. סיפרתי להורים, והם הציעו שאלך לטיפול פסיכולוגי. לאחי הם לא עשו דבר. היום אני כבר יודעת שהיה צריך לטפל בזה אחרת, שהיה צריך לפתוח את זה ולטפל גם באחי.
"בגיל ההתבגרות סבלתי מהפרעות אכילה ומקשיים רגשיים. זה לא לקח אותי למקום שלא רציתי להכיר בנים, להפך. היום אני יודעת שזה גרם לי לקלות דעת ולרצון דווקא להגזים. כשאת עוברת טראומה, את מתנתקת ממי שאת, מהצרכים ומהגוף שלך, ויכול להיות שהניתוק הזה גרם לי לרצות להתחבר לאחרים, אולי להרגיש דרכם דברים שלא יכולתי.
"בגיל 25 נפרדתי ממי שהיה אז בן הזוג שלי, וחוויתי התקף חרדה ראשון. התחלתי לטפל בעצמי. ניסיתי טיפולים כמו CBT וטיפול בטראומה, הלכתי לקורסים של טיפול רגשי, ושנה אחרי כן הכרתי את מי שהפך לבעלי.
"היינו נשואים שמונה שנים, ותמיד תקשרנו ונהגנו בכבוד, אבל לא הייתה שם אהבה, לפחות לא מצדי, ומובן שזה השפיע גם על המיניות שלא ממש הייתה. כן נמשכתי ליציבות שבו. הוא היה מאוד יציב, ואני הייתי במקום מעורער בחיים שלי.
"בשלב מסוים החלטתי, אחרי הרבה סשנים של ייעוץ, שעלינו להתגרש. נפרדנו בצורה טוב, והדייט הראשון שלי התקיים רק חודש אחרי זה. החזקנו מעמד שנה. אחרי כמעט עשור בלי תשוקה, פתאום הייתי בזוגיות עם מישהו שהוא הטעם שלי ומאוד נמשכתי אליו.
"את בן זוגי הנוכחי פגשתי חודשיים אחרי שנפרדתי מהאחרון. יש בקשר שלנו שילוב של משיכה יחד עם תקשורת ומחויבות טובה. בן זוגי מכיר את הסיפור שלי. הוא הבין שאני רוצה להיפטר מהמחסומים ותמך בי כשהחלטתי שהגיע הזמן לטפל גם בקטע המיני, והלכתי לסדנה שבזכותה הצלחתי לגמור בפעם הראשונה.
"אני עדיין מרגישה שזה לא שיפר לי במאה אחוז את המיניות עם בן הזוג, אבל השגתי שחרור, ראיתי שאני יכולה להגיע לעוצמות שחשבתי שלא אגיע אליהן, ושאני בדרך הנכונה".
"קצת לפני שהגיעה הקורונה וכולנו נכנסנו לסגר, עשיתי בשביל עצמי מעשה משנה חיים, ולמדתי להגיע לאורגזמה. כבר עשר שנים אני חושבת על זה, ואף פעם לא מוצאת לזה זמן. השנה אמרתי לעצמי: מה זאת אומרת עכשיו זה לא הזמן המתאים? את עוד רגע מתה!
"בן הזוג שלי מהמם ומקסים ונהניתי מסקס, אבל זה אף פעם לא הרגיש כמו הדבר הזה שכולם מספרים עליו. לא הבנתי על מה נשים מדברות. סבבה, זה נחמד, זה נעים, אבל ממה אתן כל כך מתלהבות?
6 צפייה בגלריה
''לא הבנתי על מה נשים מדברות. סבבה, זה נחמד, זה נעים, אבל ממה אתן כל כך מתלהבות?''
''לא הבנתי על מה נשים מדברות. סבבה, זה נחמד, זה נעים, אבל ממה אתן כל כך מתלהבות?''
''לא הבנתי על מה נשים מדברות. סבבה, זה נחמד, זה נעים, אבל ממה אתן כל כך מתלהבות?''
(צילום: shutterstock)
"הלכתי בעבר לסקסולוגים, לבד ועם בעלי, אבל הטיפולים לא צלחו והנושא המיני נזנח. צריך גם להבין שלא כזה קל להרים טלפון ולהביא את עצמך לטיפול כזה. עכשיו הלכתי לסדנה מהמקום שכל כך הרבה דברים נפתרו בחיים שלי, עכשיו הגיע הזמן שאפתור גם את זה. בסדנה יש קטע מעשי שמאוד הביך אותי, אבל בסוף זה קרה. התאמנתי והתאמנתי עד שגמרתי. התברר שעד היום עצרתי את עצמי, ושזאת הייתה הטעות העיקרית שלי בכל הסיפור.
"גדלתי בבאר-שבע ובאתי מילדות לא פשוטה. גדלתי כבת יחידה לשני הורים פגועי נפש. היום אני יודעת שבזמן שלכל הנערות בשכבה הייתה זמינות נפשית להתעסק עם דברים כמו ללמד את עצמן לאונן, אני הייתי צריכה להתעסק בהישרדות ובטיפול בהורים שלי. קצת איבדתי את הילדות ואת הנעורים שלי וגם לא הבנתי למה אני צריכה לגעת בעצמי. זה הגעיל אותי. היום אני מבינה שזה מה שבנות עשו, בזמן שאני ניסיתי להבין את החיים.
"זה לא שאני גומרת עכשיו מכל מגע מיני. אני עדיין לא שם, אבל אני סבלנית עם עצמי. היום אני יודעת שהמקום הזה נמצא אצלי, ושאני יכולה בכל רגע נתון להתחבר אליו. בשנייה שאת נהנית מהדרך ומפסיקה לצפות - קורים דברים מאוד טובים בחיים שלך. אז עכשיו אני פשוט נהנית. זה גם גרם לי להתחבר לעוד מקומות מאוד טובים בי. החיים נראים לי טוב יותר היום".

קרן כהן רייפמן: "אני אומרת למטופלת שאסור לה לגמור"

הטיפ שלי: להוריד לחץ
"מבחינתי האורגזמה היא לא המטרה", מבהירה קרן רייפמן, דרמה-תרפיסטית בשדה המיניות, שמלווה יחידים, זוגות וקבוצות בקליניקה שלה ברחובות. "אצלי בקליניקה אני מראש מבקשת להוריד את העניין המטרתי שהחברה המערבית חינכה אותנו אליו, כאילו שמיניות שאין בה אורגזמה היא מיניות נחשלת.
"כל החיים נשים רודפות אחרי איזה משהו שהבטיחו להן שנקרא 'אורגזמה', והתוצאה שנוצרת היא הרבה מאוד תסכול. על כן התהליך שאני עוברת איתן עוסק קודם כל בדרך, בעונג שאישה יכולה לחוות הרבה לפני האורגזמה. להבין שאיברי המין שלה הם לאו דווקא האיברים שנמצאים באזור החלציים, ושמיניות מרגשת היא לאו דווקא שלוש השניות של האורגזמה בסוף.
6 צפייה בגלריה
כהן רייפמן. ''כל החיים נשים רודפות אחרי איזה משהו שהבטיחו להן שנקרא 'אורגזמה', והתוצאה שנוצרת היא הרבה מאוד תסכול''
כהן רייפמן. ''כל החיים נשים רודפות אחרי איזה משהו שהבטיחו להן שנקרא 'אורגזמה', והתוצאה שנוצרת היא הרבה מאוד תסכול''
כהן רייפמן. ''כל החיים נשים רודפות אחרי איזה משהו שהבטיחו להן שנקרא 'אורגזמה', והתוצאה שנוצרת היא הרבה מאוד תסכול''
(צילום: דנה אופיר)
"כשיורד העניין של המטרה, האורגזמה כבר לא מלחיצה כל כך, ומה שקורה זה שהיא מגיעה על הדרך. לפעמים אני אפילו אומרת לאישה: 'בחודשיים הקרובים אסור לך לגמור'. אני מורידה את העניין של החובה או הצורך או השאיפה להגיע לאורגזמה, כשעצם הבקשה הזאת כבר יוצרת אורגזמות. זה עובד ככה כי הלחץ סביב המטרה הוא הרבה פעמים המכשול העיקרי כאן".

רוני ארז: "כל אישה יכולה ללמוד להגיע לאורגזמה"

הטיפ שלי: סבלנות והתמדה
"כל אישה יכולה להגיע לאורגזמה, זה אפשרי. נשים פשוט לא מודעות לזה", אומרת רוני ארז, שבארבע השנים האחרונות ליוותה מעל אלפיים נשים במסע שלהן להגיע לאורגזמה הנשית. "שיטת הגל שפיתחתי היא טכניקה פיזיולוגית שכל אחת יכולה ללמוד, גם כדי להגיע לאורגזמה בפעם הראשונה וגם כדי לשכלל את היכולות ולהפוך למולטי אורגזמיות.
"השיטה שפיתחתי מבוססת על תהליך שעברתי בעצמי. בגיל 44 הייתה לי בעיה רפואית. הוציאו לי את הרחם, ושלפוחית השתן שלי נפגעה. רצו שוב לנתח אותי וסירבתי. הלכתי לפיזיותרפיסטית של רצפת האגן והיא נתנה לי מכשיר שהתחלתי להתאמן עליו. דרכו הבנתי את המנגנון הפיזיולוגי שלי, וגיליתי שבעזרת תרגילים מאוד ספציפיים אני יכולה להגיע לאורגזמה אך ורק בעזרת הגוף שלי. אני מאחלת לכל אישה להיות במקום שלי ולדעת שהיכולת הזאת קיימת. הטיפ הוא אמונה, סבלנות והתמדה.
6 צפייה בגלריה
רוני ארז. ''מבחינתי לחיות בלי הנאה מינית - זה לחיות לצד החיים''
רוני ארז. ''מבחינתי לחיות בלי הנאה מינית - זה לחיות לצד החיים''
רוני ארז. ''מבחינתי לחיות בלי הנאה מינית - זה לחיות לצד החיים''
(צילום: אביגיל עוזי)
"מבחינתי לחיות בלי הנאה מינית ולוותר עליה - זה לחיות לצד החיים, כי אורגזמה היא חיבור לאנרגיה, לחיוניות וליצריות, ואישה שלא חיה בתוך המקום הזה מפספסת עונג שמקרין על כל הרבדים בחיים שלה.
"חשוב לי שנשים יבחרו במיניות וייקחו עליה בעלות, שהן לא יהיו תלויות יותר בבן הזוג שלהן, כשהתפיסה צריכה להיות 'אני בוחרת לעשות סקס' ולא 'אני נותנת סקס'".