שתף קטע נבחר

איך הן עושות את זה?

בכל שבוע, אורלי כרמון עוקבת אחרי הנשים שעשו את זה באמריקה וסוד ההצלחה שלהן. השבוע, שיחה אישית עם חגית זיו שהקימה מיזם מצליח המיועד לילדים עם צרכים מיוחדים

"המוטו שלי, לקבל את הדברים שקורים לנו בחיים באהבה ושמחה. לא לחשוב יותר מדי, לא לכעוס, להבליג ולהמשיך הלאה. אלו החיים האמיתיים”, אומרת חגית זיו בעלת מיזם חדש המיועד לילדים עם צרכים מיוחדים שפועלת מתוך תשוקה גדולה ומונעת מערכים של תרומה למען הקהילה, סקרנות ורצון תמידי להתפתח ולצמוח.

 

זיו בת 49, מתגוררת בטורונטו מזה עשרים שנה עם הבעל, שני ילדיהם בני העשרה שני חתולים וכלבה. היא גדלה בבית חם ואוהב שחינך אותם לגישה חיובית, להסתכל על חצי הכוס המלאה ועודד אותם לרדוף אחר החלומות שלהם ללא מגבלות וחסמים. "בבית שמענו שאין דבר כזה לא יכול, יש לא רוצה". הגישה המנצחת לחיים שאימצה עזרה לה להגיע להישגים גם בקריירה וגם בחיים האישיים. זיו הגיעה לקנדה לפני למעלה מ-20 שנה לביקור משפחתי, הכירה את בעלה הקנדי והתברגה כמעצבת גרפית בחברת סטארטאפ. היא בעלת תואר בתולדות האומנות ותמיד נמשכה ליופי ואסטתיקה. לפני חמש שנים אחרי שנים של עבודה בחברות פרסום והוצאה לאור נטשה את עולם הזוהר והפכה לפרילנסרית.

 

דגכדגכדג ()
חגית זיו.

 

כיום, היא יועצת ומלווה עסקים קטנים ובינוניים מהרעיון הראשוני, דרך בניית הלוגו, הנראות הגרפית גם בדפוס וגם במדיה הדיגיטלית עד להפקת המוצר המוגמר. לקוחותיה משבחים אותה על האישיות הכובשת, הסבלנות, האדיבות, ההקשבה והיצירתיות לצד זה שהיא מקפידה על סטנדרטים גבוהים ללא פשרות. בעשור האחרון היא גם עורכת ומעצבת ספרי תמונות דיגיטליים בהתאמה אישית. "אני חיה ונושמת עיצוב וצילום והחיבור בין השניים מתאים לי מאוד. אני מאמינה ביופי ובכוח של התמונות לרפא, לשחרר, לשמר את העבר ולהעצים את ההווה". בימים אלה היא נמצאת בשלב של גיוס משקיעים למיזם החדש שלה שנולד מהצורך של בתה, מאיה שכיום היא תיכונסטית. "בגיל שנתיים גילו שמאיה סובלת מעיכוב התפתחותי רב־תחומי. אנחנו יושבים אצל הרופא והוא מסביר לנו ההורים, שהיא לא תצליח ללכת או לדבר והכין אותנו להתמודדות קשה".

 

איך מתגברים על אירוע כל כך מטלטל?

"יכולתי להיכנע, ולהתפרק אבל בחרתי להלחם ולא לוותר והחלטתי שאתן לה את כל מה שמגיע לה ויהי מה. ההחלטה הזאת הייתה אירוע שאיפשר לשתינו קפיצת דרך התפתחותית"

 

איך בכלל מתחילים?

"זה מתחיל בהבנה שהבחירה בידנו. ניהלתי את התהליך כמו כל דבר שאני מנהלת, עם לוח זמנים מסודר, ללמוד כל מה שאפשר על טיפולים חדשניים. לצד זה שלקחנו אותה למומחים הטובים ביותר, למדתי איך לעבוד איתה והיא למדה ללכת בכוחות עצמה, למדה לדבר והשתלבה במערכת החינוך. כל צעד קטן שעשתה היה עבורנו ועבורה, נצחון גדול. ראיתי איך הבת שלי הופכת לפייטרית ולא מוותרת לעצמה. לצד ההתמודדות היומיומית יש לה יכולות מדהימות, היא כריזמטית, כובשת, מבריקה ויפהפייה" ובצחוק גדול היא מוסיפה, "מי היה מאמין שניבאו שהיא לא תוציא מילה? כיום, היא לא מפסיקה לדבר והחוצפה הישראלית זה ב- DNA שלה ואני לומדת ממנה כל יום דברים חדשים".

 

מה למדת על עצמך בתהליך?

 "למדתי כמה עוצמה וכח יש למערכת האמונות הפנימיות שלנו, כששמעתי את הרופאים מנבאים את גורלה לא נכנעתי. במקום זה קיבלתי החלטה שאוכיח להם שבעזרת אהבה, השקעה ועבודה קשה אפשר להצליח להביא אותה לתפקוד. למדתי כמה אני חזקה ולא נותנת לאף אחד להשפיע על המוטבציה שלי. למדתי לקבל את הדברים כפי שהם. גם בימים הכי קשים שלנו ויש עדיין ימים שכאלה, אני חיה את הרגע ולא נותנת לאירועים להשפיע על מהלך כל היום"

 

מה המשמעות של לחיות את הרגע?

"אקהרט טולה מחבר ״כוחו של הרגע הזה״ אומר שסבך המחשבות שלנו אל האתמול והמחר הם אלה שמחוללים בנו סערה, דאגה, מצוקה ואי נחת, שאין בהם צורך, ושהמפתח לשלוות הלב מצוי ממש כאן, ברגע הזה. כל פעולה מוצלחת, נובעת מתשומת לב ועירנות בשלושה מימדים: הנאה, התלהבות ולקבל את הדברים בשלווה. וזה בדיוק תפיסת העולם שבה אני מנהלת את חיי. למדתי לייצר שלווה גם ברגעים קשים. זה מתחיל בגישה אופטימית לחיים, לנסות להשתמש בהומור, למצוא הנאה גם מדברים קטנים, לחיות את ההווה, וברגע שיש בעיה לפתור אותה באותו רגע”.

 

מה מטרת המיזם?

"מאיה כמו ילדים אחרים בעלי מוגבלויות סובלת מבעיה בויסות החושי. לאחר שהתקשתי למצוא עבורה הלבשה תחתונה שלא תציק, תגרום לה לחוסר נוחות וגירוי של העור, החלטתי להרים את הכפפה ולייצר תחתונים וגופיות שמתאימים לבעלי רגישות יתר. גם מצאתי את הבד המתאים וגם תפירה נסתרת שלא גורמת לחיכוך עם הגוף".

 

באיזה שלב את נמצאת?

 "כרגע בשלב של גיוס הון למיזם. לא מדובר בסכום גבוהה מדיי ועדיין חשוב לי שמי שיצטרף אליי יהיה שותף לדרך ולחזון, ידבר את אותם ערכים ויגיע עם אותה תפיסת עולם. כי בכוונה שלי לחלק מהרווחים בחזרה לקהילה ולתרום מוצרים למי שצריך זאת אך אינו יכול להרשות לעצמו".

 

זיו מוכרת בטורונטו לא רק כאישה אמיצה ומעוררת השראה, אלא גם כמי שמתנדבת באופן קבוע במספר ארגונים בין אם אלה שפונים לבעלי מוגבלויות, כאלה שדואגים למשפחות חסרות אמצעים, הומלסים ומהגרים חדשים. בין היתר הייתה שותפה בהפקה של מספר אירועים עבור הקהילה במטרה לגייס כספים למען מטרות נעלות אלה .

 

מה המניע שלך לתרום כל כך הרבה מעצמך?

 "למדתי שלתת זה לקבל. ההתנדבות ממלאת את חיי בסיפוק והנאה. זה מוציא אותי מההתעסקות רק בעניינים הפרטיים שלי ואני מרגישה מבורכת ואסירת תודה". אתמול, 3 בדצמבר ציינו בכל רחבי העולם את יום שילוב בעלי מוגבליות בחברה. כאם לנערה עם צרכים מיוחדים יש לך מסר להעביר לקוראים? "הייתי שמחה שאנשים יפקחו את העיניים ויקבלו את השונה. אין לך מושג כמה פעמים קיבלנו מבטים לא נעימים כשבתנו קיבלה התקף טנטרום באמצע מסעדה. הייתי שמחה שיפסיקו לבקר ולשפוט ובמקום זאת יהיו פתוחים לקבל את השונה והאחר".

 

אורלי כרמון, מנכ"לית אורקה עוצמה נשית חובקת עולם ארגון הנטוורקינג הגדול לפתוח מנהיגות, השפעה וקשרים בין נשים ישראליות מ-50 מדינות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים