שתף קטע נבחר

אופה מלידה

 מה אתה רוצה לעשות כשתהיה גדול? נשאלים ילדים ונערים, שלא תמיד בטוחים במה לבחור. מבוגרים רבים מתלבטים כל חייהם אם בחרו את המקצוע ומסלול הלימודים המתאים להם ביותר. אם באמת מתאים להם לעסוק בתחום מסוים? האם יוכלו להפוך תחביב אהוב לעיסוק עיקרי שניתן להתפרנס ממנו. התמזל מזלו של ניר אלקלעי, בן 17 תלמיד כיתה י"ב בבית הספר סטיבנסון שמכיתה ח' ברור לו מה היעוד שלו בחיים. ניר העלה ברשתות החברתיות תצוגת חמישים ושניים זני עוגות ומאפים המעוצבים בהידור ובאלגנטיות המעלים השערה שמדובר במעשה ידיו של אופה ותיק בעל ניסיון עתיר שנים. מעניין להיווכח שכל יצירות הפאר אלו מעשה ידיו. אהבתו לאפייה מרקיעה שחקים ומניבה תוצאות מדהימות. הוא נהנה מתהליך האפייה, מהוראת אפייה, ממוצריו היפיפיים והטעימים לחיך ומהמחאות שקצר. ניר, בן להורים ישראלים בשכונת באפלו-גרוב, פרבר צפוני של שיקגו. אביו אינו נוגע במעדנים מתוקים ואימו הכינה למשפחה רק לעיתים רחוקות עוגת שוקולד ועוגיות סוכר. "מי יודע לאפות בבית פולני?" צחקה. " אני והמטבח לא חברים". ניר שבר את הסטיגמה הפולנית. וירוס האפייה נולד בכיתה ח'. "ממש לפני חג החנוכה צפיתי בתוכניות אפייה בטלוויזיה והחלטתי להתנסות, לקשקש בקערות, לערבב את המוצרים ולהפתיע את חברתי בעוגת וניל וקרם בצורת סביבון. במקביל לצפייה, עמלתי ושקדתי ויצאה עוגה יפהפייה וטעימה".

 

דגעגדע ()
אופה מבטיח. ניר אלקלעי

 

זו הייתה יריית הפתיחה לעתיד. בתיכון, בגיל 16, החליט להתמחות מקצועית באפייה. ניר גילה את הקורס "אפייה צרפתית בשיקגו"Pastry&Dessert Boot Camp ונרשם לקורס בן תשעה שבועות בו למד מבקר עד ערב את כל רזי האפייה המלוחה והמתוקה, העיטורים והקישוטים. הוא שב נלהב מהקורס והחל לשהות שעות במטבח בהתפחת שמרים, הקצפה, בדיקת תחליפים והמצאת מתכונים חדשים דרך ניסוי ותעיה. משם קצרה הדרך לעיצוב לוגו עצמי ולשיווק מרכולתו. ניר פתח עמוד באינסטגרם #Whisking_it וההזמנות החלו לזרום. הוא החל לאפות עוגות יום- הולדת לילדים, מבוגרים וקשישים. כשאפה לילדים מצא חשיבות בשמיעת מאווייהם, חלומותיהם, גיבוריהם וטעמיהם ועצב עבורם עוגת יום הולדת שהתאימה בדיוק לאישיותם ושמחתם הייתה רבה. לסבתא בת 97 הכין עוגה ייחודית בצירוף תמונתה וקבל מהמשפחה מכתב הודיה חם ומלבב על היצירה. ניר יוצר קשר אישי עם כל לקוח ואופה עבורו את המאפה האישי עבורו על פי טעמו ודרישותיו. בד בבד החליט להתנדב, טרום עידן הקורונה בעמותת "עוגה לכל ילד" Cake4Kids.

 

דגעגדע ()
יצירה מתוקה של ניר אלקלעי.

 

עמותה המספקת עוגות יום הולדת לילדים במוסדות, משפחות רוויות אלימות, משפחות חסרי בית, או משפחות נזקקות בכדי להעלות את הערכתם לזולת ולזכות בעוגת יום הולדת ליום הולדתם. ניר התנדב, עבד שעות והכין לאחד הילדים באופן אנונימי עוגה יפה, מופלאה וטעימה שקצרה תשועות והראתה לילד שמאמץ וזמן רב הושקעו במיוחד בשבילם. בינתיים שני ארונות במטבח הצנוע בביתם אינם מביישים קונדיטוריה יוקרתית ומכילים ציוד רב: תבניות בכול מיני צורות, תרוודים, מרדדים, מעגלים, מזלפים, צבעי מאכל, חומרי גלם שונים, ניר מזמין את הציוד ומקפיד על נושא הבריאות ואיכות החומרים: שימוש בתחליפי סוכר, קמח שקדים, שיבולת שועל ועוד. היצירתיות, משחק הצבעים, הטעמים, כולם בהשראתו. היום כשהוא צופה בתוכניות האפייה הוא יכול להעיר הערות לקונדיטור המארח ולתת טיפים איך לשפר את המאפה.

 

ניר לא מאמין בטיגון או בישול רק באפייה. הוא מגדיר את עצמו כאופה. בין היתר, פיתח שורה של מתכוני בורקסים ופשטידות מלוחות לאביו, מאפים טבעונים לאחותו הבכורה וטעימות מקינוחים נפלאים לאימו. ניר אוהב לשהות במטבח. אופה ומשווק חלות לשבת, עוגות תפוחים ודבש מקורמלים לראש השנה, סופגניות אפויות לחנוכה ועוגות גבינה וגביניות לשבועות. בעזרת אימו, מורה בסלומון שכטר הנחה קורס אפייה לשמונה ילדים מכיתות ה' עד ז' באמצעות זום במהלך ארבע שבועות. בכל שבוע יצרו מעדן אחר. הוא משתתף באתגרי אפייה באינטרנט אך בעת זו נופל בין הכיסאות. הוא מבוגר מדי לתערוכות ילדים וצעיר מדי לתערוכות מבוגרים (מגיל 21). ניר נרשם לאוניברסיטה להתמחות בנושא "תזונה נכונה ודיאטה" ולאחר מכן יירשם לבית ספר קולינרי. יש לו כבר רעיון למקצוע חייו- שילוב בין השניים.

בהצלחה!

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים