שתף קטע נבחר

תאונה גרמה לפיברומיאלגיה. הפיצוי: 500 אלף ש'

נהגת שנפגעה בתאונת דרכים סבלה לאחר מכן מכאבים ומירידה בתפקוד. בית המשפט קבע שהתאונה גרמה לה ל-8% נכות בשל פיבאומיאלגיה

בית משפט השלום בנצרת קיבל לאחרונה תביעה שהגישה אישה שנפגעה בתאונת דרכים ובעקבות זאת אובחנה כסובלת מפיברומיאלגיה (כאב כרוני). חברת הביטוח "כלל" טענה שאין קשר בין המחלה לבין התאונה השופטת אפרת רבהון קיבלה חוות דעת מנוגדת שהגיש מומחה, וקבעה שהאישה תפוצה בכחצי מיליון שקל.

 

הנהגת נפגעה בתאונת דרכים במרץ 2016 כשמכונית אחרת התנגשה בה מאחור. ממקום התאונה היא המשיכה לביתה וכעבור יומיים התלוננה בקופת חולים על כאבים בצוואר ובגב התחתון. היא הופנתה לבית החולים אך בצילום לא נצפה ממצא משמעותי. במסגרת המעקב בקהילה היא טופלה במרפאות אורתופדיות ועברה פיזיותרפיה אך לא חלה הטבה במצבה.

 

בשלב זה היא פנתה למרפאה נוירוכירורגית בבית החולים רמב"ם וביולי 2017 אף עברה ניתוח לקיבוע חוליות הצוואר אך לא הרגישה שיפור. במשך תקופה ארוכה לאחר התאונה היא המשיכה להתלונן על כאבים בצוואר עם הקרנה לכתפיים ולראש. עוד היא הרגישה כאבי ראש חזקים, סחרחורות, טשטוש ראיה ומספר אירועים של אובדן הכרה. ביולי 2019 היא אובחנה כסובלת מפיברומיאלגיה קשה וניתנה לה המלצה לשימוש בקנאביס רפואי.

אילוסטרציה (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

במסגרת התביעה שהגישה מינתה השופטת רבהון מומחים לבחינת מצבה הרפואי. המומחה בתחום האורתופדיה קבע שהיא נותרה עם נכות של 15% בשל הגבלת תנועות בעמוד השדרה הצווארי.

 

בתחום הנוירולוגי נקבעו לה 5% נכות בשל כאבי ראש. בתחום הפסיכיאטריה נקבע כי היא סובלת מ-5% נכות בשל הפרעה קלה על תפקוד נפשי או חברתי. בתחום הראומטולוגי נקבעו לה 20% נכות בשל מחלת הפיברומיאלגיה.

 

המומחה הבהיר שתסמונת פיברומיאלגיה מאופיינת על ידי כאבי גוף מפושטים מלווה בנקודות כאב ספציפיות, יחד עם עייפות ניכרת, הפרעות שינה, לעתים כאבי ראש ועוד. הוא ציין כי יש אסכולה המכירה בחבלות כגורם אפשרי לפיברומיאלגיה וכי לנוכח מצבה הרפואי של התובעת מלפני התאונה, אין לייחס את הופעת הפיברומיאלגיה במלואה לתאונה, אלא בשיעור חלקי של 40%.

 

הנתבעת, חברת כלל, טענה כי קביעת המומחה מובילה לעמימות באשר לקיומו של קשר סיבתי בין התאונה לבין המחלה. לשיטתה, משלא קבע המומחה שיש קשר סיבתי בין התאונה לפיבאומיאלגיה ברמה של 51%, התובעת לא הוכיחה את תביעתה בעניין זה.

 

אבל השופטת אפרת רבהון קבעה כי העמימות אינה נוגעת לקשר הסיבתי בין התאונה לבין המחלה אלא לשיעור התרומה של התאונה לנכות. בנסיבות אלה היא אימצה את קביעת המומחה שלפיה לתובעת 8% נכות מפיברומיאלגיה בגין התאונה (40% מתוך 20% נכות).

 

השופטת הוסיפה כי לא קיימת מחלוקת בדבר המשמעות התפקודית של פיברומיאלגיה על הלוקים במחלה. התסמונת מלווה לא רק בכאב אלא גם בירידה בתפקוד היומיומי, ביכולת העבודה ובאיכות החיים.

 

נקבע שמהראיות עולה כי חלה ירידה הדרגתית בשכרה של התובעת מאז התאונה, בשיעור דומה לשיעור נכותה הרפואית המשוקללת, קרי, כ-30%.

 

בגין הפסדי שכר, תנאים סוציאליים, עזרת צד שלישי, הוצאות וכאב וסבל פסקה השופטת לטובת התובעת 523 אלף שקל. לאחר הפחתת תשלום תכוף ששילמה הנתבעת הפיצוי הועמד על סך של 503 אלף שקל בתוספת שכר טרחת עו"ד בסך 13%.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים