שתף קטע נבחר

עולים נקלעו לחובות - שופט אישר הליך שיקום

זוג בשנות ה-60 לחייו הקים עסק למזון שקרס, והוגשו נגדו תביעות חוב של יותר ממיליון שקל. ביהמ"ש התחשב במצבם הרפואי והעניק להם הפטר

התחלה חדשה: בית משפט השלום בחיפה אישר לאחרונה צו שיקום כלכלי לזוג עולים חדשים שצברו חובות כבדים ליותר מ-30 נושים לאחר שעסק שהקימו קרס. השופט אפרים צ'יזיק קבע שהם יקבלו הפטר מהחובות אם יוסיפו לקופת הנשייה 120 אלף שקל.

 

ביולי 2020 ניתן צו לפתיחת הליכים נגד בני הזוג. במסגרת הצו הושת על הבעל תשלום חודשי בסך 150 שקל שלאחר מכן הועלה לסך 1,000 שקל לחודש. על האישה הושת צו תשלומים בסך 150 שקל לחודש.

 

הוגשו נגדם 34 תביעות חוב בסכום כולל של 1,234,466 שקל שנבדקו על ידי הנאמן ומתוכן אושרו תביעות בסך כולל של כ-700 אלף שקל, ונותרו לבדיקה שתי תביעות בסכום מצטבר של 123 אלף שקל. מהנתונים שהגיש הממונה עלה כי מדובר בבני זוג ששניהם בני יותר מ-60, סובלים ממצב רפואי לא טוב ומוכרים כבעלי נכות.

אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

הם עלו לישראל לפני כשש שנים, פתחו עסק בתחום המזון אשר דרכו לא צלחה, וכך נצברו חובותיהם. החייבים בשלב זה אינם עובדים, בשל גילם ומצבם הרפואי, ועל פי הודעתם, לאחרונה פנו למוסד לביטוח לאומי על מנת לנסות ולמצות את זכויותיהם.

 

הצעת הממונה הייתה כי על הבעל יושת תשלום חודשי בסך 1,500 שקל ל-60 חודשים, ועל האישה יושת תשלום בסך 1,200 שקל ל-50 חודשים. התשלום המוצע נסמך על פוטנציאל ההשתכרות אותו מייחס הממונה לאישה, ותקופת התשלומים נסמכה בין היתר על העובדה כי החייבים לא עמדו בכל החובות שהוטלו עליהם בהליך, בכך שהליך קודם של חדלות פירעון בוטל עקב צבירת מחדלים, ובשל אי המצאת מלוא המסמכים אשר נדרשו לנאמן בהליך זה.

 

השופט אפרים צ'יזיק הורה על מתן צו לשיקום כלכלי. הוא קבע שעל בני הזוג להוסיף לקופת הנשייה 120 אלף שקל, כך שכל אחד מהם ישלם 1,000 שקל בחודש בלבד למשך 60 חודשים.

 

בהחלטה צוין כי הארכת תקופת התשלומים מעבר ל-36 חודשים נובעת מהתנהלות החייבים בהליך, שלא הייתה כנדרש מאדם המצוי בהליך חדלות פירעון, ואילולא גילם, היה מקום לשקול דחיית הבקשה. הסכום שנקבע לוקח בחשבון מיצוי כושר השתכרות או מיצוי זכויות מול ביטוח לאומי.

 

השופט הוסיף כי ההסדר נקבע גם לנוכח העובדה שלחייבים אין נכסים למימוש. הוא הדגיש כי בהתאם לחוק נכס שיוקנה לחייבים בתקופת התשלומים ייכלל בנכסי קופת הנשייה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
צילום: מיכל קושרוב
עו"ד דודי רד
צילום: מיכל קושרוב
מומלצים