שתף קטע נבחר

הידועה בציבור תחזיר ליורשי המנוח מיליון ש'

בת זוגו של גבר שהלך לעולמו צורפה כשותפה בחשבונות הבנק שלו, אך שתי ערכאות דחו את טענתה שהוא התכוון להעניק לה חצי מהכספים בהם במתנה

בית המשפט המחוזי בחיפה דחה לאחרונה ערעור של ידועה בציבור על חיובה להשיב מיליון שקל שמשכה מחשבונות בנק של בן זוגה המנוח. ילדיו טענו שהיחסים בינה לבין אביהם היו מעורערים והיא ניצלה אותו כדי להשתלט על רכושו, והשופטת אספרנצה אלון קבעה שהאישה לא הוכיחה שהמנוח התכוון להעניק לה את הכספים.

 

המנוח נפטר ב-2010 כשהוא בן 83. היו לו שני ילדים מנישואים קודמים, ובת זוג ידועה בציבור – היא המערערת. במהלך חייהם המשותפים הגיש המנוח נגד המערערת תביעה לפנותה מביתו ובקשה לצו הגנה, שבוטל לאחר שחזרו לשלום בית. שנים לאחר שפתח את חשבונות הבנק שלו, צורפה אליהם הידועה בציבור כשותפה. ימים ספורים לאחר מותו היא משכה משם מיליון שקל.

 

ילדיו של המנוח, הזוכים על פי צוואתו, הגישו ב-2015 תביעה שבה ביקשו להצהיר כי הכסף בחשבונות הבנק שייכים להם כיורשיו, ולחייב את המערערת להשיב את הכספים שמשכה. מנגד, היא הגישה תביעה שבה ביקשה להצהיר שמחצית מהכסף בחשבונות שייך לה כשותפה.

אילוסטריה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטריה(צילום: shutterstock)

בית המשפט לענייני משפחה בחיפה פסק שהידועה בציבור לא הצליחה להוכיח רצון של המנוח לשתפה באופן מלא בחשבונות או לתת לה מחצית מהכספים בהם כמתנה. לכן הכספים הם חלק מעיזבונו וחלות עליהם הוראות הצוואה.

 

על כך הגישה הידועה בציבור ערעור למחוזי בחיפה, שבו טענה בין היתר שהיו לה כרטיסי אשראי ופנקסי שיקים והיא צברה עם המנוח כספים וזכויות בחשבונות הבנק. לדבריה, אמנם היו להם משברים אך הם השלימו ומעולם לא הפסיקו לנהל משק בית משותף. היא הסבירה כי לא הפקידה בחשבונות כספים רק בגלל שהמנוח לא רצה שתצא לעבוד.

 

בנוסף, טענה, המנוח ביצע העברות בין חשבונות הבנק ובכך התערבבו חסכונות בני הזוג עם כספו האישי של המנוח, מה ששולל את האפשרות שרצה בהפרדה רכושית.

 

בתו של המנוח טענה מנגד שהוא הדגיש את הפרדת הרכוש עוד בחייו. מדובר בכספים מעבודתו של המנוח בלבד ולא ממאמץ משותף, והמערערת מנסה להשתלט על רכושו.

 

השופטת אלון הסבירה שבמקרה של חשבון בנק שנפתח על ידי אדם ואליו הוא צירף אדם נוסף, על מנת שמחצית הכספים יעברו לאדם שצורף יש להוכיח קיומה של מתנה לפי חוק המתנה. כאשר פותח החשבון נפטר, יש להוכיח רצון של המנוח להעניק את המתנה לשותף בזמן צירופו לחשבון, ולא לאחר המוות.

 

לשם הוכחה זו נדרשות ראיות חיצוניות כבדות משקל, ציינה השופטת, וקבעה שהמערערת לא עמדה בנטל להוכיח שהמנוח רצה להעניק לה את הכספים בחשבונות לאלתר.

 

מעבר לכך, נראה שהוא אף ביקש להפריד את הרכוש בכך שפתח כמה חשבונות, ורק חשבון אחד שימש את בני הזוג כקופה קטנה לצרכי היומיום. המערערת חויבה בהוצאות המשיבה בסך 15 אלף שקל. השופט חננאל שרעבי (אב"ד) והשופט אריה נאמן הצטרפו לפסק הדין.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
עו"ד אורי צפת
מומלצים