שתף קטע נבחר

החשמלאי נהרג – לניאדו ישלם 1.3 מיליון שקל

איש מקצוע שהגיע לבית החולים על מנת להתקין מפסקים נפגע מזרם חשמלי, נכווה קשות ומת כעבור 10 ימים. השופט קבע שבית החולים התרשל

בית משפט השלום בכפר סבא קיבל לאחרונה תביעה שהגישו קרוביו של חשמלאי שנהרג בתאונת עבודה בבית החולים לניאדו בנתניה: השופט אלדד נבו קבע שבית החולים התרשל כשאפשר למנוח ולצוותו להיכנס לחדר של לוח החשמל מבלי לנתק את הזרם, ועל כן הוא ייאלץ לפצות את המשפחה ואת ביטוח לאומי בכ-1.3 מיליון שקל.

 

התאונה התרחשה בינואר 2015. במסגרת פרויקט להקמת אגף חדש בבית החולים לניאדו היה צורך בהקמת קו אספקת חשמל חדש. לצורך כך שכר בית החולים את שירותיה של חברת ח.ש.ק.ל, מעסיקתו של המנוח, לצורך ביצוע עבודות החשמל, שכללו בין היתר התקנת מפסקים חדשים בלוח החשמל הראשי של בית החולים.

 

החשמלאי עמד בראש צוות שהגיע לבית החולים כדי להתקין את המפסקים החדשים. הצוות הוכנס לחדר שבו היה לוח החשמל וכשהמנוח התכופף לכיוון הלוח הוא נפגע מקשת חשמלית שפרצה ממנו (קשת חשמלית נוצרת מזרם חשמלי העובר דרך אוויר או גזים בטמפרטורה גבוהה כתוצאה מהפרש מתחים). המנוח נכווה קשות, בין היתר בריאותיו ובקנה הנשימה, ומת עשרה ימים אחרי התאונה.

ארכיון. בית החולים לניאדו (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
ארכיון. בית החולים לניאדו(צילום: עידו ארז)

בת זוגו של המנוח ואחיו הגישו תביעה נגד מעסיקתו של המנוח ונגד בית החולים. ביטוח לאומי הצטרף לתביעה נגד בית החולים ודרש החזר על תשלומים ששילם וישלם לבת הזוג.

 

הצדדים הסכימו כי התאונה הייתה נמנעת אילו היה מופסק זרם החשמל מהלוח בטרם ניגש אליו המנוח. גם לא הייתה מחלוקת שהעבודה לא הייתה אמורה להתבצע על "לוח חי" והיה צריך לנתק את הזרם בטרם ניגש הצוות אל ארון החשמל.

 

השופט אלדד נבו הוסיף שמהעדויות עלה כי בזמן התאונה המנוח היה בתנוחת כריעה אל עבר לוח החשמל, כשדלת הלוח הייתה פתוחה חלקית. ניתן להבין מכך כי המנוח וצוותו נכנסו לחדר החשמל והחלו בביצוע פעולה כלשהי בסמוך ללוח וייתכן אף שבלוח עצמו, מבלי שהזרם נותק. נקבע כי לא ייתכן שהמנוח לא היה מודע לכך שטרם הופסק החשמל ללוח וכי לא הייתה תקלה כלשהי בלוח החשמל.

 

השופט דחה את התביעה מול המעסיקה וקבע כי המנוח היה חשמלאי מוסמך ומנוסה ולא הייתה כל פעולה סבירה שהמעסיקה יכלה לעשות כדי למנוע את התאונה. לעומת זאת נקבע כי בית החולים התרשל. השופט כתב כי לא ניתן הסבר מדוע נציג בית החולים פתח למנוח וצוותו את חדר החשמל בטרם נותק הזרם ללוח.

 

השופט ייחס למנוח עצמו אשם תורם של 20%. בסופו של דבר ולאחר ניכוי האשם התורם וכן תגמולי ביטוח לאומי ופנסיה פסק השופט לטובת בת הזוג 230,321 שקל בתוספת הוצאות בסך 10,000 שקל ושכר טרחת עו"ד בסך 54 אלף שקל. לאח נפסקו פיצויים בסך 213,567 שקל בתוספת הוצאות של 5,000 שקל ושכר טרחת עו"ד בסך 50 אלף שקל.

 

לטובת ביטוח לאומי נפסקו פיצויים של 783,730 שקל בתוספת הוצאות של 5,000 שקל ושכר טרחת עו"ד בסך 91,500 שקל. בית החולים חויב גם בהוצאות ושכר טרחת עו"ד על הודעות צד שלישי שהגיש ונדחו, בסך כולל של 60 אלף שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ בת הזוג: עו"ד פסח שטמלר
  • ב"כ האח: עו"ד רם גלבוע
  • ב"כ ביטוח לאומי: עו"ד מוחמד לוטפי
  • ב"כ המעסיקה: עו"ד יוסף רנרט
  • ב"כ בית החולים: עו"ד יוסי אברהם
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
ארכיון. בית חולים לניאדו
צילום: עידו ארז
מומלצים