גוסינסקי ימכור את אחזקותיו ב-NTV לטד טרנר
וושינגטון פוסט פירסם כי טרנר, יחד עם קבוצת משקיעים - הכוללת את ג'ורג' סורוס, ישלמו סכום של 225 מיליון דולר
איל התקשורת היהודי-רוסי ולדימיר גוסינסקי, בעל רשת הטלוויזיה הרוסית NTV, חתם על הסכם עקרונות עם נציגיו של טד טרנר, מייסד רשת החדשות האמריקנית CNN, למכירת רוב מניותיו ב-NTV לטרנר. כך הודיעה היום (ד') CNN.
וושינגטון פוסט פירסם כי טרנר וקבוצת משקיעים, הכוללת את גורג' סורוס, ישלמו עבור אחזקותיו של גוסינסקי סכום של 225 מיליון דולר.
רשת CNN הוסיפה כי נציגיו של טרנר יפגשו במהלך השבוע עם נציגי תאגיד הגז הרוסי GAZPROM , אשר השתלטה אתמול על NTV, הנחשבת לאופוזיציה העיקרית לממשל בתקשורת הרוסית. GAZPORM תכננה את ההשתלטות על NTV במהלך ישיבת בעלי המניות בתאגיד. התאגיד הממשלתי-למחצה מינה למנכ"ל NTV את הבנקאי האמריקאי, בוריס ג'ורדן. ברשת CNN ציינו כי ג'ורדן ימשיך לכהן כמנכ"ל החברה, רק במידה שעסקת טרנר – גוסינסקי תיכשל.
מדיה מוסט וחברות אחרות שבשליטת גוסינסקי מחזיקות כ-50% מהון המניות ב-NTV, אך אחזקה זו אינה איתנה, שכן לחברות אלה חובות של יותר מ-800 מיליון דולר, בין היתר חוב של 262 מיליון דולר לקרדיט סוויס פירסט בוסטון.
הדירקטוריון של GAZPORM ניצל את התסבוכת בו מצוי גוסינסקי בחודשים האחרונים. גוסינסקי נמצא כעת בספרד, לאחר שריצה שם מספר חודשי מעצר בית בעקבות צו מעצר שהוצא נגדו ברוסיה, על עבירות מרמה. ביהמ"ש העליון בספרד הורה בשבוע שעבר לשחררו ממעצר, עד לקבלת ההחלטה האם להיענות לבקשת רוסיה להסגירו לידיה. גוסינסקי מכחיש את ההאשמות נגדו, וטוען כי מדובר ברדיפה פוליטית נגדו, שכן הוא בעל תחנת הטלוויזיה העצמאית היחידה ברוסיה.
גוסינסקי מחזיק בנתח של 25% ממניות מעריב, ואחזקות משמעותיות בקבוצת הכדורסל של הפועל תל-אביב.