שתף קטע נבחר

אנקי שפיצר: "אנחנו מרגישים מושפלים"

אלמנתו של מאמן הסייף, אנדריי שפיצר, שנרצח באולימפיאדת מינכן, מגיבה בזעם על הצעתה של ממשלת באווריה לפצות את 11 המשפחות בשישה מיליון מארק, ואומרת: "עברנו סיוט, וקודם כל אנחנו דורשים התנצלות"

שישה מיליון מארק, זוהי ההצעה המבזה אותה העביר ביום ב' מחוז בוואריה ל-11 משפחות הספורטאים הישראלים, שקרוביהן נרצחו באולימפיאדת מינכן בשנת 72'.

כמעט 29 שנים מנסות משפחות הספורטאים לקבל התנצלות ממשלת גרמניה ואת הפיצוי הכספי שמגיע להן. תביעה בנושא כבר הוגשה בעבר לממשלת גרמניה, אך המשפחות משכו אותה לאחר שמחוז בוואריה, בראשות אדמונד שטויבר, הציע להן להגיע לפשרה בנושא. נציגי המשפחות היו המומים לאחר ששמעו את ההצעה שהגיש שטויבר לנשיא המדינה, משה קצב, ביום שני. שטויבר נפגש גם עם ראש הממשלה, אריאל שרון, שהביע את הסתייגותו מההצעה. ראש הממשלה ונשיא המדינה תומכים בעמדת המשפחות והודיעו לנציגיהן כי ימשיכו להלחם עד לקבלת פיצוי הולם.

"אנחנו מרגישים מושפלים" אומרת היום אנקי שפיצר, אלמנתו של אנדריי שפיצר ז"ל, אחד מ-11 קורבנות האסון. "הכסף הוא לא העניין המרכזי, אנחנו רוצים לקבל התנצלות מממשלת גרמניה. עברנו סיוט ואנחנו לא מוכנים להכנס למשא ומתן כספי. לפי ההערכות הראשוניות היינו אמורים לתבוע 80 מיליון, אבל החלטנו להגיש משהו סימבולי, 11 מיליון מארק. המחוז הבווארי החליט ללכת על סימליות אחרת, הקונוטציה היא נוראית בייחוד שיש ניצולי שואה בקרב המשפחות", מוסיפה שפיצר.

שפיצר מקווה כי ממשלת בוואריה תחזור עם הצעה ראויה והפרשה תסתיים: "חשבנו להפגין ולצעוק ברחובות, אבל זה לא הסגנון שלנו. אנחנו רוצים לגמור עם זה בצורה שקטה".

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אנקי שפיצר
אנקי שפיצר
צילום: ארכיון
מומלצים