המונית הלונדונית
אין הרבה מכוניות מפורסמות כמו המונית הלונדונית, לכן שמחים כל-כך בפורד לספק לה מנוע
אחת המכוניות המפורסמות ביותר בעולם היא ללא ספק המונית הלונדונית, זו הנראית כאילו היא עמנו ללא שינוי מאז הומצא הגלגל - או לפחות המכונית. למעשה, זה כמובן אינו נכון. מי שיתבונן היטב, יסיט לרגע קצר אחד את המבט מחלונות הראווה ברחוב אוקספורד, יגלה שהדגם החדש הנמכר היום שונה מהותית מהמונית ההיא – זו שהתבססה על האוסטין העתיקה שעדיין נפוצה על כבישי לונדון.
ועכשיו להפתעה. מכיוון שבודדים בלבד נוהגים לנבור באופן קבוע בקרביים, או להתעמק ולעיין באריכות הראויה במפרט הטכני משובב הנפש של המונית השחורה, כנראה שלא ידעתם על חילול הקודש הנורא. כן כן, עמוק מתחת למכסה השחור פועמת יחידת כוח מאד לא קולוניאליסטית. למען האמת, מסתובבת לה שם יחידה יפנית למהדרין. זה שנים ארוכות שמוניות אלה מצוידות במנוע דיזל מתוצרת ניסן!
ולא סתם מנוע, אלא יחידה בעלת נפח מרשים של 2.7 ליטר, הכוללת גם מגדש טורבו לכל דבר ועניין. מה ההספק המרבי אתם שואלים? ובכן, לא הרבה. למען האמת, מעט למדי בהתחשב בהתפתחות האדירה שעשתה תעשיית הרכב בתחום - 82 כ"ס בלבד.
שינויים הם לפעמים…
אולם כל זה ישתנה בקרוב עם השקת גרסה חדשה של המונית מלונדון. זו תזכה לקבל, כך לפחות החליטה חברת "לונדון טקסי", מנוע דיזל הזרקה-ישירה מתוצרת… פורד. ובא לסטיוארט גואל. מדובר ביחידת ה-2.4 ליטר המוגדשת ומעוטרת מצנן הביניים אשר הוצגה לא מזמן בטרנזיט החדש. אז נכון שגם כאן לא מדובר בהספק מרבי שובר שיאים, אך לפחות יש התקדמות - 90 כ"ס.
המנוע המיוצר על-ידי פורד בריטניה (המפעל בדגנהאם) ישודך לתיבת הילוכים ידנית המיוצרת אף היא באנגליה (המפעל בהיילווד, ליברפול). מבחינת פורד מדובר כמובן בעבודת יחסי ציבור מצוינת שיעשו הסמלים הלונדוניים המפורסמים כל-כך עבורה. המנוע יורכב החל מתחילת 2002 בגרסה משופרת של ה-TX1, הדגם החדש של המונית הלונדונית שהוצג עוד ב-1997.