עלו ברשת
הגדלת הסיכויים בלוטו, מוהל ירושלמי מסביר, וכל הקישורים מימין לכתבה
מוהל און-ליין
כל הכבוד לרב רחמים חיים מירושלים, המוהל הישראלי הראשון שמפעיל אתר עברי ברשת. אחרי שנוברים באתר, מתרשמים מהנימה האנושית והפשטות, ויחד עם זאת מההבנה שמגלה הרב באינטרנט כמדיום - מבינים כי זהו, למעשה, אתר לדוגמה.
במערכון ישן מתבדחים חברי הגשש החיוור על מוהל, ששעוני יד מפארים את חלון הראווה של חנותו, כי מה הייתם רוצים שהוא ישים שם? הרב רחמים חיים הצליח לייצר לעצמו חלון ראווה ראוי ומכובד, מעניין, אמין, ומאוד אינטרנטי, ועל כך - בראבו!
הרב חיים מציג באתר בצניעות רבה את קורות חייו, מסביר את נסיונו והכשרתו המקצועית, מפרסם תמונות מבריתות שביצע, בהן הסנדקים הם שועי הארץ (הרב כדורי, הרב עובדיה ואפילו יצחק רבין המנוח), ומרחיב מאוד על מצוות המילה, על שיטת ההרדמה שהוא נוקט וכן על מהלך העניינים לפני ואחרי המילה.
לרשות המעוניינים הוא מפעיל פורום, שבו הוא עונה לשאלות, ומאפשר להזמין את שירותיו און-ליין. הרב חיים מצהיר גם, כי הוא מתפרנס ממקצוע זה בלבד ונוטל את שכרו לפי מה שהלקוחות משלמים.
צחוק: אחד ליום
החופש הגדול קצת גדול על דן כספי, כמעט בן 15, ובשביל להפיג את השיעמום הוא הקים לעצמו אתר קטנטן, שאנשים יוכלו לפתוח איתו את הבוקר בסבבה.
קוראים לו בדיחת היום, וזה כל מה שיש בו - בדיחה חדשה בכל יום. הכיוון הכללי עדתי מאוד, אבל מהמעט שיש שם - די מצחיק (דוגמה: הטלפון של כורדי מצלצל באמצע הלילה. הערתי אותך? שואל האיש בטלפון. לא, משיב הכורדי, ממילא הטלפון צלצל).
לוטו: הסוד שבצמצום
ברגע שנפל לנו האסימון, שקיים יחס ישר בין אי משלוח של טופסי לוטו לבין העובדה המצערת שמעולם לא זכינו בפרס הגדול (וגם לא בהכי קטן) - הבנו שהימורים זה לא הביזנס שלנו. מצד שני, זה עסק מפותח ודומיננטי ברשת, וגם כשמדובר במפעלי הגרלות רשמיים - ניתן למצוא מיליון טיפים, רעיונות ושיטות להגדלת הסיכויים לזכייה.
כזה הוא לוטומניה, האתר הפרטי של ישראל לביא, שמאפשר לכל גולש להשתמש בתוכנה מקורית לצמצום טורי לוטו לשם הגדלת סיכויי הזכייה. הרציונל פשוט: טופס מיוחד למילוי 12 מספרי לוטו עולה 2,032.8 שקל. כאשר מצמצמים אותו לחמישה מספרים, עולה אותו טופס 149.6 שקל בלבד. האתר מסביר את כל שיטות הצמצום שקיימות ורלוונטיות להגרלת הלוטו, משיטת מינימום 1 ועד שיטת מינימום 5.
יש בו הסברים כיצד יש לכוון את המדפסת, כדי להדפיס את המספרים ישירות על גבי טופסי הלוטו, ומציע לגולשים להירשם, על מנת לשמור את נתוני המדפסת. זאת, בהנחה שהמשתמש שולח טופסי לוטו רגילים ולא מיוחדים, שעולים יותר. דרך האתר ניתן לבדוק אם זכיתם וכמה מספרים ניחשתם. מי שעדיין לא הבין ורוצה לשאול שאלות - יכול להשתמש בפורום של האתר, או לשלוח מייל ישירות ללביא.
מיץ פלאש טרי
אי אפשר שלא להתפעל מיופיו של אתר הפלאש החדש של תשלובת המשקאות פריגת. הוא יפהפה, צבעוני מאוד, משעשע ואטרקטיבי ביותר.
אבל כשמנסים לגרד מעט את כל הפלאש הזה ולהתעמק במבנה ובתכנים, מגלים שם סימנים למחלה ממארת, נקרא לה תוכנו-לוגיה. היא תוקפת גופי מסחר גדולים עם כניסתם הראשונית לאינטרנט. נראה שמישהו (בלי להעליב אף אחד) פימפם להנהלת פריגת, שאי אפשר להמשיך בלי אתר אינטרנט גדול ומרשים, ועל כן הוחלט להקים אחד כזה, שיוציא את העיניים לכל המתחרים.
רק מה, כמו אסם, תלמה או תנובה בעבר, איש לא ממש חשב עד הסוף על קהל היעד, איך מייצרים תנועת גולשים דינמית ומסיבית לאתר, ואם כבר מגיעים אליו גולשים - כיצד מוודאים שיישארו בו הרבה זמן ואף ישובו אליו. משום כך, אחרי שבאמת אהבנו את האנימציה והדמויות המארחות באתר, חיפשנו משהו שבשבילו שווה להיכנס לכאן גם מחר, או לרוץ לספר עליו לחבר'ה. הדבר היחיד שנראה כמו תוכן בעל משמעות הוא פרק המתכונים, בעיקר קינוחי גורמה, שניתן להדפיס מהאתר. פרק החדשות היה מסחרי מדי, איזור ההסברים על מכונות המזיגה היה בלתי רלוונטי לנו, על מועדון הלקוחות אין שום הסבר, את פרק ההיסטוריה של המפעל היינו מרחיבים לכדי גלריה של תמונות אותנטיות ומשלבים בו הסברים מצולמים על תהליך הייצור של מיצי המפעל. השעשועונים, שנראים מושקעים ונחמדים מאוד, נראו לנו מוגבלים ומעטים מדי. האתר חינני מאוד, אולם מעל עתידו עומד סימן שאלה רציני, שכן גולש ממוצע ממצה את תכניו בביקורו הראשון. מומלץ לחשוב על תכנים דינמיים ואטרקטיביים, שיעגנו תנועת גולשים קבועה אל האתר, כי אם לא - חבל על הכסף.
ילדים: לא פוחדים לדעת
"בארץ הדעת" הוא אתר שהושק בסמיכות לתחילת החופש הגדול, במגמה לצוד את שעות הפנאי של ילדים מחוננים או סתם שוחרי דעת.
יש בו חידות אתגר, מאמרים, הצבעה על דילמות מוסריות ומסעות תוכן - שם יפה למקבצי מאמרים בנושאים מדעיים שונים (שיבוט, המוח, האור, וכו'). יש גם איזור משחקים, הכולל הורדות ומשחקי און-ליין, פורום וצ'ט וקבוצות דיון קבועות. הרבה גופים חשובים חברו יחדיו ליצירת האתר הזה, בהם המחלקה למחוננים במשרד החינוך, ביה"ס לחינוך באוניברסיטת ת"א והמרכז לטכנולוגיה חינוכית. הכל טוב וחיובי, חוץ מהעיצוב הכאילו מתוחכם ולמעשה כה משמים, שבגינו קשה לנווט מהעמוד הראשון אל אזורי התוכן הפנימיים.
המדריכים של פז
האתר הפרטי של פז לזר מנסה לסייע למי שמעוניין להרחיב את ידיעותיו בתחומים שונים הקשורים במחשבים.
פז עצמו טרח וחיבר מדריכים מקיפים, כתובים עברית, לטכנאות פי סי, לשפות HTML וג'אווה סקריפט, מדריכים לוויז'ואל בייסיק ו-ASP ועוד, ולצדם הוא מגיש קבצים ותוכנות רלוונטיות להורדה, קבצי DLL, קודים ואפשרויות תמיכה שונות. האתר קטן, אך איכותי.
רכב: מבחן ליוקרה
"טסט דרייב", משהו כמו מבחן דרכים, הוא אתר רכב פרטי ומוזר משהו, המקבץ למקום אחד תוכן מקורי ומושאל מאתרים אחרים בענייני רכב, ובעיקר מכוניות יוקרה.
האתר מתמקד בכמה סדרות של דגמים (מיוחדים, ספורטיביות, GTX, GT וכן RCW), יש שם הרבה תמונות של מכוניות יפהפיות, מבחוץ ומבפנים, מאמרים וכתבות ארכיון ממקורות שונים, סקירת מכוניות על פי היצרנים, כתבות הדרכה (כיצד לגנוב רכב), סקרים, המלצות ועוד. משום מה, כל האתר שחור משחור - הצבע אולי כוון להיות יוקרתי, אך בפועל הוא רק יוצר תעוקה מעצבנת אצל הגולש. הניווט מאוד מבולבל ודי קשה להבין אם מדובר בארכיון שסוגד לכמה דגמים, או מרכז מידע על כל רכב, כולל המאזדה של כולם.