שתף קטע נבחר

הכירו את עמלות המינימום

רוצים לבצע פעולות בנקאיות? עבור כל אחת מהן תשלמו עמלה. אמנם הבנקים משתמשים במונח עמלות מינימום, אבל אפשר, ואפילו מומלץ, להתמקח על גובה העמלה עם הפקיד בסניף

רוצים להחזיק חשבון בבנק? להחזיר כרטיס אשראי? לרכוש קצת מניות בבורסה בתל אביב או אופציות בארה"ב? להחליף כמה מטבעות שנשארו לכם מהטיול האחרון לחו"ל בחזרה בשקלים? עבור כל אחת מהפעולות האלה יגבה הבנק עמלה. במרבית המקרים העמלה היא בשיעור מסוים מההיקף הכספי של הפעולה, אבל לא תמיד. בבנקים נקבעו עמלות מינימום, שאותן נדרשים לשלם גם אלה שמבצעים פעולות בהיקפים כספיים נמוכים מאוד, ושכדאי להביא את עלותם בחשבון לפני שמבצעים את הפעולות הבנקאיות הדרושות.

 

הנתונים המופיעים בטבלה נאספו מתעריפוני הבנקים הגדולים בלבד, אך אין הבדל גדול בין התעריפים שגובים הבנקים השונים. כדאי לזכור שיש אפשרות ושרצוי להתמקח על גבוה העמלות עם פקיד הבנק. אמנם הבנקים משתמשים במונח עמלות מינימום, אך לקוחות רבים מקבלים הטבות ניכרות בסכומי העמלות שהם משלמים. הנה כמה מהעמלות הפופולריות ביותר בבנקים.

 

 

אחזקת חשבון עו"ש

 

אחזקת חשבון עו"ש עולה לא מעט כסף מדי חודש - 6.4-6.05 שקלים - אם לא בוצעה אף פעולה או בוצעו עד חמש פעולות בחשבון. אלה המבצעים יותר מחמש פעולות בחשבון ישלמו 1.21-1.28 שקל עבור כל פעולה.

 

עצה: לקוחות חדשים מקבלים פטור מעמלת דמי ניהול קבועים ומשתנים. לאלה שאינם לקוחות חדשים מומלץ לבדוק את מסלולי העמלות החודשיות הקבועות על אחזקת חשבון עו"ש שמציע הסניף שלכם. לאלה המחזיקים יותר מחשבון בנק אחד וממעטים לבצע פעולות בנקאיות, כדאי לשקול מעבר לחשבון בנק אחד בלבד. יש לזכור כי נוסף על סכום זה הבנקים גובים דמי ניהול קבועים בסכום של 10 שקלים בחשבון עו"ש משכורות, וכי כל פעולה שתבצעו בבנק - החל מהפעולה הראשונה - עולה עוד כסף.

 

 

אחזקת כרטיס אשראי

 

חברות האשראי, הנמצאות בבעלות הבנקים, גובות דמי שימוש חודשיים הנאמדים ב-6.4 שקלים בחודש. בנוסף, גובות חברות אשראי כ-40 אגורות לכל תשלום נדחה, כלומר עבור כל תשלום בעסקה שחילקתם לכמה תשלומים. מי שאינו עומד בתנאי מינימום לשימוש בהיקף שנתי (שהם בדרך כלל רכישה חודשית ממוצעת של 1,000 שקל או שש פעולות חודשיות בכרטיס), ישלם דמי חבר של כ-60 שקל לכרטיס מקומי וכ-400 שקל לכרטיס יוקרתי.

 

עצה: כדאי להחזיק כרטיס אחד בארנק ולהקפיד שיהיו בו כמה פעולות קבועות, למשל הוראות קבע לתשלום סלולר, טלוויזיה רב ערוצית, או תשלום של חשבונות שונים.

 

 

השקעה בבורסה

 

החלטתם להשקיע בבורסה? היזהרו מהעמלות. עבור רכישה או מכירה של ניירות ערך בבורסה בתל אביב, עד לסכום של 10,000 שקל, תשלמו כ-25 שקל. אם היקף ההשקעה גבוה מ-30 אלף שקל יגבה מכם הבנק 210 שקל. פעילות בניירות ערך בחו"ל יקרה יותר. עבור רכישה או מכירה של ניירות ערך עד לסכום של 7,000 דולר תשלמו עמלת מינימום של 25 דולר, ואם תשקיעו יותר מ-25 אלף דולר - תיגבה מכם עמלה של 175 דולר. העמלה על קנייה ומכירה של אופציות על ניירות ערך זרים נאמדת ב-25 דולר לכל פעולה. יש לזכור כי העמלות לפעולות בניירות ערך בחו"ל אינן כוללות עמלות ברוקר בחו"ל.

 

עצה: מומלץ לבדוק את תעריף העמלות של הבנק שלכם ושל בנקים אחרים ולהתמקח על גובהן. יש לזכור כי השקעה בערוצים הישירים - בטלפון ובאינטרנט - מקנה הטבות ניכרות בעמלות.

 

 

האופציה הזולה

 

נמאס לכם מהריבית הזעומה שהבנק משלם על הפקדון השקלי שלכם והחלטתם לרכוש מלווה קצר מועד (מק"מ)? שלמו עמלת מינימום בסכום של 16 שקל. רוצים לקנות איגרת חוב ממשלתית בהנפקה? אין בעיה - תג המחיר על הפעולה הוא 25 שקל.

 

אם יש לכם ניירות ערך - כולל קרנות נאמנות, ניירות ערך או אופציות - תשלמו לבנק מדי רבעון 5 שקלים תמורת כל נייר ערך, ומינימום של 24 שקל. אם רכשתם מניה אחת בלבד - תשלמו 24 שקל פעם ברבעון. אלה החזיקים בניירות ערך בבורסות בחו"ל, משלמים מחיר גבוה יותר - 11.7 שקל לנייר ומינימום של 35 שקל לפקדון, ברבעון. על הריבית שנצברה בפיקדון ניירות הערך שלכם או בדיבידנד שקיבלתם תשלמו עמלה בסכום של 8.5 שקלים.

 

עצה: אפשר לקבל הנחה של 50% בדמי משמרת ניירות ערך - דרשו אותה מהפקיד.

 

 

רכישת מט"ח

 

תחום נוסף המאופיין בעמלות מינימום גבוהות הוא מטבע החוץ. על עסקת חליפין בין שני מטבעות מט"ח תשלמו עמלה של 12.6 דולר. אם תרצו להחליף ממטבע ישראלי למט"ח תשלמו עמלה של 6.3 דולרים. רכישת המחאת נוסעים מהבנק עולה 2.8 דולרים, ורכישה של שיק בנקאי בסכום של 200 דולר, תשלמו עמלה מינימלית של 18 דולר. הפקדת צ'ק או המחאת נוסעים בחשבון מטח תעלה לכם 3.2 דולרים, ואם סכום הצ'ק נמוך - עד 100 דולר - תשלמו 2.5 דולרים.

 

עצה: לא חייבים להמיר מטח בבנק. רשות הדואר וחלפנים מורשים מציעים שירות זה מבלי לגבות כל עמלה. עם זאת כדאי לבדוק את העלות הכוללת של העסקה (כלומר, שערי ההמרה המוצעים).

 

עמלות על הלוואות

 

רוצים לקבל הלוואה מהבנק? מלבד הריבית ודמי גבייה חודשיים של 4.6 שקלים, תשלמו לבנק 60-30 שקל "דמי עריכת מסמכים", גם אם סכום ההלוואה מסתכם ב-5,000 שקל.

 

עצה: אפשר להתמקח עם פקיד הבנק ולקבל הטבה של 50% בדמי עריכת מסמך. אבל בעיקר כדאי לזכור שהלוואות אפשר לקבל מהרבה גופים אחרים, שלא כולם גובים עמלה תמורת הפעולה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עופר בודינגר
בנקים. לבדוק את העמלות גם של בנקים אחרים
צילום: עופר בודינגר
מומלצים