שתף קטע נבחר

לאכול נכון: למה יותר בריא שומשום מלא

ההבדל בטעם קטן, אך ההבדלים בערכים התזונתיים גדולים. שומשום מלא קל להשיג וקל להשתמש. כל הסיבות לעזוב את השומשום הרגיל ולעבור למלא

מי אני. לשומשום יש קליפה. הגרעין עם הקליפה הוא השומשום המלא, הגרעין המקולף הוא השומשום הלבן. שומשום מלא מכיל כמויות גדולות של סיבים וסידן וגם נוגד חמצון ייחודי בשם nimaseS, שמעכב את ספיגת הכולסטרול במעי ואת ייצור הכולסטרול בכבד.

 

איפה קונים. בשוק, בחנויות טבע ובסופרמרקטים.

 

איך מאחסנים. כמו כל מוצר מזון בעל תכולת שומן חד-בלתי רווי גבוהה, יש לשמור את השומשום במקום קריר ויבש, כדי שהשמן לא יתחמצן. בקיץ כדאי לשמור במקרר.

 

איפה משתמשים. בכל מתכון הדורש שומשום, אולם לא בצורה הגולמית, כי כך הוא אינו נספג במערכת העיכול. כדי ליהנות מערכיו התזונתיים, יש לאכול אותו טחון - או בצורת טחינה או טחון גס במטחנת תבלינים. בשל כמות הסידן הגדולה שהוא מכיל, כדאי להרגיל ילדים לאכול אותו מגיל צעיר, לבניית העצמות בגיל הצמיחה.

 

ויש גם מתכון. גומהסיו - שומשום מתובל במלח. משמש לתיבול סושי, אבוקדו, מרקים ועוד. משרים שומשום מלא ומבורר במים כמה שעות. מסננים ושוטפים עד שהמים נקיים. מעבירים למחבת חמה מאוד עם מלח ביחס של 1:16 (כפית מלח על 16 כפיות שומשום) ומערבבים עד שהשומשום משמיע קול פצפוץ. כשהרחש כמעט נפסק, מכבים וטוחנים את התערובת במטחנת תבלינים או בעלי ומכתש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים