שתף קטע נבחר

פר הרבעה נמכר במחיר שיא - 17,600 שקל

הפר, בן 18 חודשים, שוקל 622 ק"ג והיקף אשכיו 36 ס"מ. הפר המצטיין במכירה היה פר בן 15 חודשים שזכה בתואר בגלל כמות המשקל שהוא מוסיף מדי יום - 2.1 ק"ג

במכירה פומבית לפרי הרבעה שהתקיימה היום (ג') בחוות נווה יער בצפון נמכר פר הרבעה במחיר של 17,600 שקלים. הפר, בן 18 חודשים, שוקל 622 ק"ג והיקף אשכיו 36 ס"מ. הוא טופח בחוות קיבוץ לביא, ונרכש על ידי חוות שארפ.

 

צילום: רוני סורג'ון
פרי הרבעה (צילום: רוני סורג'ון)

המכירה נוהלה על ידי ארגון מגדלי הבקר לבשר ושירות ההדרכה במשרד החקלאות. במכירה הוצגו לראשונה פרים מגזע שרולה, שמקורם בארה"ב. בסך הכל הוצגו במכירה 50 פרים מגזעים לימוזין ושרולה, מחוות הגידול חמדיה, רוזנברג, רמת מגשימים, שניר ולביא. 

 

הפר המצטיין במכירה היה פר שטופח בחוות שניר, כבן 15 חודשים. הפר זכה בתואר למרות היקף אשכיו הקטן יחסית - 33 ס"מ בלבד - ובגלל כמות המשקל שהוא מוסיף מדי יום - 2.1 ק"ג. כיום שוקל הפר המצטיין 642 ק"ג, והוא צפוי להגיע למשקל של יותר מטונה. הוא נרכש על ידי חוות יהודיה תמורת 14,800 שקלים.

 

לדברי חיים דיין, מנכ"ל ארגון מגדלי הבקר לבשר, בענף הבקר לבשר בישראל יש כיום כ-60 אלף פרות ש"מייצרות" כ-40 אלף עגלים לשיווק. עדרי הבקר מספקים כ-13% מתצרוכת הבשר בישראל, שעומדת על כ-18 ק"ג בשר בקר לנפש בשנה. 

 

ענף הבקר לבשר בישראל מגלגל כ-150 מיליון שקל בשנה, לעומת ענף ייבוא העגלים, המגלגל כ-200 מיליון שקל בשנה. לדברי דיין, מטרת הארגון היא לעודד צריכת בשר בקר טרי מתוצרת כחול לבן.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפרים שהשתתפו בתחרות
הפרים שהשתתפו בתחרות
מומלצים